Mama & Kind

Momtalk | Onze ervaring met de Thule Spring buggy

6 maart 2021

Thule Spring buggy kinderwagen test/ervaring/review
Nu Cate alweer twee jaar is geworden en ze steeds meer zelf wil en kan wandelen vonden we het tijd om de grote combi-kinderwagen in te ruilen voor een compactere buggy. En precies daar (toeval bestaat niet!) kwam de vraag of ik de Thule Spring buggy uit zou willen proberen. We hebben hem nu een aantal weken in gebruik en er zijn inmiddels heel wat kilometers mee gemaakt. Tijd om onze ervaring met je te delen in deze review.

‘Lees ook: Momtalk | Tips om je kind meer groente te laten eten.’


Thule Spring buggy kinderwagen test/ervaring/review Thule Spring buggy kinderwagen test/ervaring/review

De Thule Spring buggy

Laat ik beginnen met de belangrijkste specificaties en voordelen op te sommen, zodat je alle informatie van deze buggy overzichtelijk bij elkaar hebt:

– geschikt voor kinderen tot 29 kilo
– de buggy heeft een totaalgewicht van 9,5kg
– wielen kunnen eenvoudig worden losgekoppeld
– opgevouwen afmetingen inclusief wielen zijn: 32x45x76cm
– kan in één beweging met één hand worden ingeklapt
– blijft in ingeklapte stand rechtop staan (ruimtebesparend)
– heeft een 5-punts veiligheidsgordel
– duwbeugel is met één hand te verstellen
– het voorste wiel van deze buggy met drie wielen heeft een zwenkend voorwiel met ophanging en is te vergrendelen voor op ruwer terrein
– de verstelbare zonnekap bevat ventilatiegaten, een kijkvenster met gaas en heeft een ingebouwde UPF 50+ zonbescherming
– de zitting is in verschillende standen vast te zetten van rechte houding tot ligstand
– er zit een opstapvoetsteun op waardoor oudere kindjes gemakkelijk zelf in en uit kunnen klimmen
– de buggy heeft lekvrije foambanden
– er zit zowel een boodschappenmandje (een ruime van 21l!) en een opbergnetje aan de rugkant van de zitting zodat je van alles met je mee kan nemen.

De Thule Spring buggy is met twee kleuren onderstel en zeven verschillende kleuren kap verkrijgbaar voor €399,95. Los verkrijgbaar zijn accessoires als een kusseninleg, meerijdplankje, voetenzak, reflecterende wielkappen, regenhoes, maxi-cosi adapter, snack tray en een bekerhouder.

–> Klik hier voor de website van Thule voor meer informatie over de Thule Spring buggy.

Thule Spring buggy kinderwagen test/ervaring/review Thule Spring buggy kinderwagen test/ervaring/review Thule Spring buggy kinderwagen test/ervaring/review

Onze ervaring met de Thule Spring buggy

Ik weet nog goed dat ik zo’n anderhalf jaar geleden op uitnodiging van Thule mee mocht naar de Kind+ Jugend beurs in Keulen. Dit is een beurs waar zo’n beetje alle merken met kinderproducten – van kinderwagens tot aan accessoires – aanwezig zijn om hun nieuwste producten voor het aankomende jaar te laten zien en ik kwam er volop inspiratie van terug. Op deze beurs werd toen de Thule Spring buggy gelanceerd en ik was direct onder de indruk. Je kan goed merken dat dit merk erop gericht is om een actieve levensstijl aan te nemen als gezin, waarbij ook aan gemak en ergonomie is gedacht.

Zo werkt de buggy heel intuïtief en eenvoudig. Het duurde nog geen tien minuutjes vanaf het moment dat de doos werd geopend totdat de buggy in elkaar stond en klaar was om in gebruik te nemen. Maar laat ik eerst beginnen met de looks van deze buggy. Okee okee, het is natuurlijk heel erg afhankelijk van je persoonlijke smaak maar ik vind het een mooie buggy om te zien. Wij hebben hem in het compleet zwarte onderstel gecombineerd met de Misty Rose zonnekap en inlegkussen en ik vind het geheel er zowel stoer als stijlvol uitzien.

Cate klom er direct zonder moeite in, ging zitten en was klaar voor een eerste testrondje. Daar gingen we! Ik was vooral heel benieuwd naar de stabiliteit van deze buggy, aangezien het er eentje met drie wielen is, maar ook hoe hij het zou doen op verschillende ondergronden. Maar daar is geen slecht woord over te zeggen; tijdens het rijden heb je niet in de gaten dat er drie wielen onder zitten, zelfs bij een scherpe bocht is er geen moment dat ik bang ben dat hij zal kantelen en de drie wielen zorgen juist voor meer flexibiliteit en een lekkere wendbaarheid tijdens de rit. Zelfs met één hand is hij heel soepeltjes te besturen. En als we het toch over handelingen met één hand hebben: deze buggy is dus ook met één hand (ja, zelfs met mijn kleine handjes) in te klappen. Onder de zitting zit een deel dat omhoog kan, vervolgens pak je de stang vast, duw je met je duim een schuifje opzij en *hoppa* de buggy is ingeklapt. Dit kan je dus zelfs doen met een kind op de arm of boodschappen in je hand.

Als ik één nadeel op zou moeten noemen? Dan is het misschien dat deze buggy een wat bredere doorrijdbreedte heeft. Minder geschikt voor smalle doorgangetjes (of bijvoorbeeld een volle hal) maar het zorgt aan de andere kant wel voor meer stabiliteit tijdens de rit. Zéker wanneer je op wat ruwer terrein – zoals in het bos of het park – aan het wandelen bent en dat is dan wel weer prettig.

Thule Spring buggy kinderwagen test/ervaring/review

We wonen in een heel fijne buurt met mooie straatjes en we zitten al snel aan de rand van onze wijk met landerijen waardoor we er niet met de auto op uit hoéven als we lekker willen wandelen, maar met een half uurtje rijden zitten we op de Veluwe dus is een vereiste toch wel dat de buggy in onze auto moet passen. En dat is met veel buggy’s nog best een uitdaging aangezien we een kleine compacte Renault Twingo hebben. Als we nog iets anders in de kofferbak hebben liggen dan moeten we wel even de wielen van de Thule Spring eraf halen voor hij erin past, maar in een lege kofferbak past hij er met wielen in. En dat is fijn: want deze buggy doet het zowel in de stad, door parkjes als in het bos heel goed en Cate wil er zonder moeite kilometers in rondgereden worden.

Overall? Ik vind de Thule Spring buggy een stijlvolle, compacte, lichte en wendbare wagen waar Cate goed in zit en die ook op een ruwere ondergrond soepeltjes rijdt. Dus kom maar op met de zon voor nog heel wat fijne ommetjes en wandelingen totdat Cate de kilometers zelf kan maken :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 6 maart 2021 at 10:23

    Mooi en fijn dat dit een goede kinderwagen is….
    Het is zo belangrijk dat een kind er goed in kan zitten en dat ouders er fijn hun kind in mee kunnen rijden….

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.