Huis & interieur

Home | Tips voor een mooie tuininrichting (de basis #1)

20 maart 2021

tuininrichting tips voor een mooie basis tuin
De lente is officieel begonnen en dat betekent dat de warmere en zonnige dagen buiten eraan komen. Lekker vertoeven in eigen tuin! Een tuin inrichten – hoe groot of klein je tuin ook is – is leuk, maar kan een behoorlijke klus zijn. Want waar begin je en welke materialen zijn de beste keuze? In dit artikel lees je een aantal tips om je op weg te helpen of inspiratie te geven om met de basis van je tuininrichting aan de slag te kunnen gaan.

‘Lees ook: Home | Geld besparen door je huis te isoleren (+ subsidie tip!).’

tuininrichting tips voor een mooie basis tuin

Aan de slag in je tuin | Hoe pak je de basis van je tuininrichting aan?

Tuinafscheiding

Om privacy in je tuin te creëren is een tuinafscheiding onmisbaar. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals kant en klare tuinschermen. Deze zijn vrij eenvoudig te plaatsen tussen houten palen. Zo zet je snel een mooie schutting neer. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden voor een tuinafscheiding. Denk aan een stenen muur of juist een mooie groene haag. Staat er al een schutting of muur die niet zo mooi meer is? Dan zijn natuurlijke matten een goede oplossing. De oude schutting of muur kan als ondergrond gebruikt worden en dankzij de matten ziet het er dan snel weer mooi uit. De keuze voor een tuinafscheiding is heel belangrijk, want een schutting vormt een soort basis voor de rest van de tuin en bepaalt grotendeels de sfeer.

Houten overkapping

Als je er ruimte voor hebt, is een houten overkapping of veranda een must. Bijvoorbeeld eentje van douglas tuinhout: een robuuste houtsoort met een natuurlijke uitstraling. Het grote voordeel van een overkapping is dat je ook van de tuin kunt genieten als het weer niet zo fijn is. Bij een regenbui in de zomer zit je lekker droog en als het kouder wordt kan een kachel zorgen voor aangename warmte. Zo geniet je nog meer en langer van het buiten zijn. En een ander voordeel van een overkapping is dat tuinmeubelen er ook bij kouder weer kunnen blijven staan, omdat ze droog staan.

Terras

Er is vast een plek waar je graag zit in de tuin. Daar waar de zon op een bepaald moment schijnt of waar juist een fijne schaduwplek is voor op warmere dagen. Dat is dan een geschikte plek voor het aanleggen van een terras. Of kies juist voor meerdere terrassen als dat mogelijk is. Zo kunt op elk moment optimaal genieten van de tuin.

Het is handig om een terras aan te leggen voordat je de rest van de tuin aanlegt, zodat je precies de juiste plek kunt kiezen. Bovendien is er dan al een soort basisindeling waar de rest van de tuin omheen ingericht kan worden. Denk aan mooie borders of juist stijlvolle plantenbakken als er wat minder ruimte is. Voor de verdere inrichting van de tuin kun je denken aan fijne tuinmeubelen voor het terras of bloembakken voor aan de schutting die passen bij de stijl van de tuin.

Hier jeukt het in ieder geval enorm om lekker aan de slag te gaan in de tuin! Maar eerst even het project voor onze slaapzolder in Nordic stijl af te maken. We zijn al lekker op weg, dus daar komt binnenkort zeker een update over online!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 maart 2021 at 14:36

  Zo leuk om een tuin of balkon lente proof te maken zodat het er gezellig uit zal zien en als de temperaturen het toelaten men heerlijk buiten kan zitten….
  Sommige balkons hebben al een muur van bakstenen….
  Men heeft ook woningen waar men niets eens in de muren mag boren.
  Daar moet ik iets op verzinnen….
  Want iets tegen een wand van bakstenen aan hangen wordt heel erg lastig en ik hou niet van een saaie muur….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.