Beauty

Love it! | Alpha-H Micro Super Scrub

12 april 2021

Alpha-H Micro Super Scrub review
Je weet ondertussen vast wel dat ik een exfoliant onmisbaar vind in een skincare routine. En dat ik dan ook – om maar zacht te zeggen – géén fan ben van een scrub met scrubdeeltjes erin. Waarom? Een exfoliant lost op milde wijze dode huidcellen op (en nog zoveel meer dan dat!) en een scrub met korreltjes erin haalt ook wel dode huidcellen weg, maar dan vaak minder effectief, de scrubdeeltjes kunnen zo grof zijn dat ze de huid kunnen beschadigen en vaak zijn de scrubdeeltjes van plastics (microbeads) waardoor je plastic in het milieu krijgt.. Maar hier is dan één van de weinige uitzonderingen: de Alpha-H Micro Super Scrub. In deze review vertel ik je er alles over!

‘Lees ook: Alles over microbeads (en waarom je ze moet vermijden).’

Alpha-H Micro Super Scrub review

Alpha-H Micro Super Scrub for face and body

De belofte

“Microdermabrasie in een tube! Deze zeer fijne scrub en peeling in één met 12% glycolzuur en biologisch afbreekbare scrubdeeltjes van bamboe-extract verwijdert dode huidcellen, stimuleert de doorbloeding en egaliseert en verfrist de huid. Deze scrub is geschikt voor alle huidtypen, behalve voor een extreem gevoelige huid en bij wondjes.

De scrub pakt fijne lijntjes, rimpeltjes, littekens, pigmentvlekjes, rokershuid, verstopte en/of grove poriën en een vermoeide of vale huid aan en is ook ideaal voor de aanpak van keratosis pilaris (rode bultjes, vaak op de bovenarmen en/of kaken).”

Ingrediënten

In deze scrub zijn dus geen scrubdeeltjes van plastics toegevoegd, maar er wordt gebruik gemaakt van heel fijn gemalen bamboestukjes. Verder zit er onder andere 12% glycolzuur, glycerine, rijstkiemextract, macadamia-olie, cafeïne, vitamine E en komkommerextract in. Goed om te weten: deze scrub is vrij van parabenen, minerale olie, sulfaat en parfum en is vrij van dierlijke ingrediënten (dus vegan friendly).

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Alpha-H Micro Super Scrub is onder andere verkrijgbaar bij Olivida voor €39,95/100ml. Gelijk een fijne shoptip, want webwinkel Olivida heeft een heel mooi assortiment aan huidverzorgingsproducten van merken als Alpha-H, Dermalogica en Image Skincare. Daarnaast hebben ze een onderdeel op hun website met tips voor skincare routines per huidtype en kan je er terecht voor gratis huidadvies.

Alpha-H Micro Super Scrub review Alpha-H Micro Super Scrub review Alpha-H Micro Super Scrub review

Review

De Alpha-H Micro Super Scrub komt in een mooie clean white tube met een tuutje waarmee je goed het product kan doseren, ook omdat de tube van zachter materiaal gemaakt is. Er zit 100ml in de tube waarmee je zeker een tijd vooruit kan, zeker als je deze scrub alleen voor je gezicht, hals en decolleté gebruikt (zoals ik).

Even een paar ingrediënten iets verder uitgediept: glycolzuur is een fruitzuur, een AHA (alpha hydroxy acid), die een positieve bijdrage heeft aan huidverbetering. Je kan het inzetten bij pigmentvlekken, acne, grove poriën en een droge/vale huid. Glycolzuur stimuleert de afschilfering van dode huidcellen waardoor je huid egaler en meer helder wordt en fijne lijntjes en rimpeltjes minder diep worden, helpt littekentjes te vervagen, heeft een hydraterende werking, helpt de huid te verstevigen en verbetert de werking van huidverbeterende werkstoffen in producten. Kleine waarschuwing: producten met zuren als AHA’s maken je huid gevoeliger voor de zon. Als je producten zoals deze in je routine gebruikt, gebruik dan overdag voor je gezicht een product met minimaal SPF30.

Daarnaast helpt bijvoorbeeld de cafeïne de doorbloeding te stimuleren en de huid strakker te maken, terwijl onder andere het komkommerextract de huid verkoelt, verfrist en hydrateert. Deze scrub bevat dus een heel mooi rijtje aan ingrediënten dat eigenlijk onmisbaar is voor het bereiken van die ultieme glow.

Je gebruikt de Alpha-H Micro Super Scrub door ongeveer een amandelgrootte product met zachte, ronddraaiende bewegingen aan te brengen op een gereinigde huid. Zo masseer je hem voorzichtig in (laat de scrub z’n werk doen, zónder dat je teveel druk geeft met je vingertoppen), daarna laat je hem een paar minuutjes zitten – kan je bijvoorbeeld even je tanden poetsen – en daarna spoel je hem met lauwwarm water en eventueel een washandje van je gezicht af. Het kan heel lichtjes tintelen op je huid, maar dat is na een paar minuutjes weer weg en geeft aan dat de ingrediënten goed hun werk doen.

Waarom ik vooral zo’n fan ben van deze scrub mét scrubdeeltjes? Het voelt aan als een microdermabrasie-behandeling vanwege de zéér fijne bamboedeeltjes. En die microscule deeltjes halen die ‘eeuwige velletjes’ in een paar minuten weg en laat je huid in korte tijd een heel stuk zachter aanvoelen. Daarnaast vind ik het ook heel fijn dat ik door middel van een scrub & exfoliant in-één zoals deze, ook meer uit de rest van mijn routine haal zoals uit mijn retinolcrème bijvoorbeeld. Win-win!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 13 april 2021 at 21:56

  Ja de nieuwe verpakkingen zien er inderdaad helemaal tof uit.(alleen al daarvoor wil ik het proberen)
  Heb in het verleden wel dit merk gebruikt (naar alle tevredenheid) ga toch eens kijken of ik een van de serums ga proberen. Fijn om even jou eerder geschreven review te bekijken, bedankt voor de link 🤗

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 12 april 2021 at 08:37

  Klinkt goed! Ben ook heel erg benieuwd naar de vitamine serums van Alpha-h, omdat het een fijn merk is maar de flesjes (en kleurtjes) zien er ook zo mooi uit 😊

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 april 2021 at 07:10

  Fijne review.
  Ik ben niet bekend met dit maar zal er zeker naar kijken…

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.