Beauty

Skincare Challenge | Mijn ervaring met C-ME Skincare van DermaClinic

22 april 2021

C-ME Skincare ervaring DermaClinic review
Op 1 februari ging ik de Skincare Challenge met het merk C-ME Skincare van DermaClinic aan. In dit eerste artikel vertelde ik je meer over dit nieuwe huidverzorgingsmerk dat door cosmetisch arts Dr. Catharina Meijer werd ontwikkeld en eind vorig jaar werd gelanceerd. Ik heb twee maanden lang de producten volledig volgens het aangewezen protocol gebruikt en het is vandaag tijd voor het delen van mijn ervaring in deze uitgebreide review, inclusief mooie voor- en nafoto’s van mijn huid!

C-ME Skincare ervaring DermaClinic review

C-ME Skincare | Over het merk en DermaClinic

De producten van C-ME (‘see me’ en tevens een combinatie van de eerste letters van de founder van het merk) zijn huidverbeteringsproducten voor thuisgebruik die de huid prikkelen om echt aan huidverbetering te gaan werken waarbij een gezonde huid centraal staat. Daarnaast ondersteunen de producten het resultaat van filler– en botoxbehandelingen en maken ze het effect van een behandeling duurzamer. Goed om te weten: de producten van C-ME zijn proefdiervrij!

Je kan de producten van dit merk via de webwinkel van C-ME Skincare bestellen, maar ze zijn ook te koop bij DermaClinic. Er zijn inmiddels zeven vestigingen van deze cosmetische kliniek, laserkliniek en schoonheidssalons in Nederland te vinden.

–> Tip: heb je last van een huidprobleem of ben je benieuwd naar de producten van C-ME Skincare of de behandelingen die bij DermaClinic worden uitgevoerd? Je kan er altijd eens binnenlopen voor een vrijblijvend adviesgesprek met huidconsult.

C-ME Skincare ervaring DermaClinic review

C-ME Skincare | Mijn ervaring

Ik heb een compleet aangepast protocol van de C-ME producten gebruikt, dus bereid je voor op een uitgebreide review waar je even goed voor kan zitten :)

C-ME Skincare ervaring DermaClinic review

Cleanse & Prepare
Deep Cleanser; deze reiniger is de eerste stap in een schone huid en je gebruikt deze twee keer per dag. Je maakt je gezicht nat en masseert hem met vochtige handen in tot het iets schuimt en daarna spoel je hem af met lauwwarm water en/of met een washandje. Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met deze reiniger. Ja, hij maakt mijn gezicht goed schoon maar helaas laat hij mijn huid ook wat trekkerig achter. Dit verdwijnt na de rest van de routine, maar ik ben duidelijk meer fan van een oliereiniger voor mijn droge huid. (Ochtend & Avond)
Vivid Scrub; een scrub met scrubdeeltjes van natuurlijk perlite (een soort klei) en peelende ingrediënten als melkzuur en salicylzuur waar verder ook vitamine E, zonnebloemolie, jojobawas, vitamine C en retinol. Ik gebruikte deze in de ochtend op een vochtige huid, een minuutje inmasseren en vervolgens wederom afspoelen met lauwwarm water en/of met een washandje. De scrubdeeltjes voelen best even stevig aan op de huid, maar als je de deeltjes hun werk laat doen zónder druk te zetten met je vingertoppen merk je dat je huid na deze twee reinigende stappen al heerlijk fris en schoon aanvoelt en je er een mooie frisse gloed van krijgt. (Ochtend)
Clarifying Pads; een mooi multi-acid product en heel eenvoudig gebruik. Je pakt zowel in de ochtend als de avond één pad, haalt deze zachtjes over je huid en hoeft hem verder niet af te spoelen. Er zit onder andere salicylzuur, amandelzuur (mandelic acid), glycolzuur, urea, hamamelis extract en betaglucan in verwerkt. (Ochtend & Avond)
Daily Exfoliant; een dagelijkse exfoliant die ik in de ochtend gebruikte als laatste stap in het reinigingsgedeelte van mijn routine. Er zit onder andere glycolzuur, melkzuur,aloë vera, squalaan, vitamine E, retinol, thee-extract en papaya-extract in. Ik gebruikte deze exfoliant in de ochtend door twee pompjes aan te brengen over mijn gezicht en dit te laten drogen voordat ik doorging met de volgende producten. (Ochtend)

C-ME Skincare ervaring DermaClinic review

Boost

Retinol Bright Skin 0,25%; een serum met 0,25% retinol en 2% vitamine C en verder zit er onder andere soja olie, betaïne, shea boter, squalaan, vitamine E en hyaluronzuur in. Je gebruikt hem door op de gereinigde huid twee pompjes te verdelen. Ondanks dat het een retinolproduct is voelt hij heerlijk zacht aan op de huid. Een perfect instap-in-de-retinol-wereld-product! (Ochtend)
Peptide Night Serum; een serum rijk aan peptiden die onder andere zorgen voor herstel en regeneratie van de huid en krachtig werken tegen huidveroudering. Er zit een multi-peptide-complex in dat is aangevuld met kalmerende, beschermende en voedende ingrediënten als glycerine, soja olie, macadamia-olie, retinol, squalaan en vitamine E. Dit serum voelt ontzettend lekker aan op de huid en geeft een zijdezacht gevoel.  (Avond)
Retinol Plus Night Serum; een serum met 1% retinol dat verder is aangevuld met ingrediënten als soja olie, vitamine E, macadamia olie, zoete amandelolie, glycerine, squalaan, vitamine C en druivenextract. Je brengt er 2 à 3 pompjes van aan over je gezicht, waarbij je je ogen vermijdt en ook rekening houdt met eventuele (schaaf)wondjes omdat retinol in deze hoge concentratie zorgvuldig gebruikt moet worden. (Avond)

C-ME Skincare ervaring DermaClinic review

Protect & Prevent

Anti-Oxidant Day Serum; een serum met anti-oxidanten en peptiden om te beschermen tegen huidveroudering, oxidatieve huidbeschadiging en UV-schade. Er zit verder een mooie mix van glycerine, squalaan, soja olie, vitamine E, algen-extract, retinol, hyaluronzuur en druivenpitextract in. Je brengt er twee pompjes van aan op je huid en dit voelt heerlijk verfrissend en zacht aan, maakt direct lekker soepel! (Ochtend)
Rebalance; dit is een kalmerende crème die helpt bij een optimale hydratatie van de huid, herstelt de vochtbalans en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Hier zit onder andere shea boter, jojoba-olie, soja olie, macadamia-olie, retinol, squalaan en zijde-extract in. Een heerlijk voedende crème die je in de ochtend aanbrengt maar ook gerust gedurende de dag – wanneer je huid het nodig heeft – een keertje extra kan smeren. (Ochtend)
UV Protector SPF30; omdat je huid door exfoliëren en hogere concentraties retinol gevoeliger wordt voor de zon, moet je iedere dag een zonbescherming aanbrengen. Deze crème bevat een SPF30 en verder onder andere glycerine, kokosextract, vitamine E, proteïne en zonnebloemolie. Ik vind dit een heel fijne en zachte zonbescherming die niet wit uitslaat op het gezicht én ook zonder irritatie of traanvorming rondom de ogen gebruikt kan worden. (Ochtend)

Het zijn zeker een flink aantal producten en het lijkt misschien alsof het je heel veel tijd gaat kosten om in de ochtend en avond je huidverzorgingsroutine uit te voeren. Maar geloof me: als je eenmaal weet welke producten je op welk moment en in welke volgorde moet gebruiken, kost het je zo’n vijf minuten per keer. Goed te doen, toch?!

Zoals je merkt zit er in heel wat producten van C-ME Skincare een variant van vitamine A, retinol, verwerkt. En daarnaast zitten er in de producten ook echt hoge concentraties aan overige werkzame stoffen. Het kan dus zéker even zijn dat je huid aan de producten moet wennen en dit laat merken door tijdens je huidverzorgingsroutine te tintelen. Ook kan je – ondanks een mooie opbouw ervan – last krijgen van de bekende retinol burn (roodheid van de huid met velletjes en trekkerig gevoel erbij) en dit is zeker iets om rekening mee te houden. Maar geloof me: trust the process en het komt allemaal goed!

Als ik dan heel eerlijk een nadeel van de ingrediënten op moet noemen, dan is het dat er toch nog best gebruik wordt gemaakt van de ‘hardere’ alcoholen en parfum. Verder zitten er ook siliconen in. Ik heb hier met mijn huid geen problemen mee, maar het kan iets zijn om rekening mee te houden als je hier gevoelig voor bent. En misschien mis ik in de productrange een oliereiniger en een losse huidolie, waar mijn droge huidje altijd heel blij van wordt en wat ik echt wel heb gemist (zeker in de droge en trekkerige periode van het opbouwen van de retinol).

Ik denk dat deze producten voor heel veel huidtypes heel erg mooie resultaten kunnen realiseren, zeker als het aankomt op huidverbetering en bij huidveroudering. Maar, ik denk niet dat iedereen hier zelf mee kan beginnen. Zeker wanneer je nog niet eerder producten met retinol of echt actieve werkstoffen hebt gebruikt. Dan raad ik echt aan om eens langs DermaClinic te gaan voor een vrijblijvend huidconsult met een eventueel productadvies. Zo weet je zeker dat je er echt het meeste uit zal halen als het aankomt op de uiteindelijke resultaten :) Mocht je besluiten met de producten te gaan beginnen dan wordt er goed naar de conditie van je huid gekeken, een persoonlijk protocol (gebruiksadvies) met aangepast opbouwadvies opgesteld en worden er foto’s gemaakt van je huid gemaakt zodat je de voortgang heel duidelijk kan zien als je een volgende keer terugkomt voor een huidcheck.

‘Lees ook: Skincare | De voordelen en nadelen van siliconen in beautyproducten.’

C-ME Skincare ervaring DermaClinic review C-ME Skincare ervaring DermaClinic review

De huidverbetering in foto’s

We hebben vooraf besproken wat ik graag aan zou willen pakken. Voor mij kwamen hier 3 punten uit:

– Pigmentvlekken. Deze zijn het afgelopen jaar al flink verminderd, maar nog altijd zichtbaar en ik stoor me hier persoonlijk best aan omdat ze me er vermoeider uit laten zien dan ik ben omdat ze precies onder mijn ogen/boven mijn jukbeenderen zitten en zo een donkere schaduw onder mijn ogen geven.

– Reactieve huid. Mijn huid reageert heel snel op veranderende weers- en temperatuursveranderingen, bepaalde voedingsstoffen, ingrediënten in beautyproducten en aanraking. Dit zie je vervolgens terug in rode vlekken op vooral mijn wangen, kaken en voorhoofd.

– Huidtextuur. Ondanks mijn goede huidverzorgingsroutine en het dagelijks exfoliëren heb ik, vooral op mijn wangen, last van wat kleine bultjes en een wat grovere huidtextuur. Iets dat ik eigenlijk al vanaf mijn tienerjaren heb en ik graag anders zou zien/voelen.

C-ME Skincare ervaring DermaClinic review C-ME Skincare ervaring DermaClinic review

Qua pigmentvlekken leek het soms alle kanten op te gaan tijdens deze Skincare Challenge. De ene keer leken ze duidelijk lichter dan de andere keer, maar inmiddels weet ik ook dat – door de juiste ingrediënten – het pigment eerst ‘naar boven gehaald’ kan worden om vervolgens aan te pakken zodat het kan verminderen. Het is misschien wat lastig om vast te leggen op de foto’s, maar de pigmentvlekken lijken wat op te lossen; je ziet meer en meer eigen huid tussen de vlek doorschijnen.

Ook iets dat je niet goed op de foto’s kan zien, maar wat wél duidelijk veranderd is: hoe mijn huid aanvoelt. Deze voelt een stuk zachter (minder textuur) en een stuk strakker aan. Niet oncomfortabel of trekkerig, maar meer verstevigd en toch soepel.

Qua reactiviteit merk ik nog niet echt heel erg veel verbetering/verandering, maar twee maanden is dan ook nog relatief kort om dit echt aan te kunnen pakken. Mijn huid reageert nou eenmaal snel op bepaalde ingrediënten, aanrakingen, weers- en temperatuursveranderingen en bepaalde voedingsstoffen en dit heeft echt wel even tijd nodig om aan te kunnen pakken.

Wat je dan weer wél heel erg goed op de foto’s kan zien, is dat mijn huid na deze periode met C-ME Skincare producten vooral een heel erg mooie glow heeft gekregen. Na de eerste week begon mijn huid rood en trekkerig te worden en kreeg ik flink last van de retinol burn, inclusief velletjes en vlekken. Maar toen dit eenmaal weg begon te trekken begon ik flinke veranderingen te merken. Kijk nou, hoe heerlijk fris en stralend mijn huid oogt zónder make-up! Met ook duidelijk een verschil in meer gezonde kleur en minder roodheid.

Als skincarejunkie is het met mijn werk niet heel erg gemakkelijk om me voor zo’n langere periode als dit aan één merk te binden. Er komen nou eenmaal veel mooie merken en producten uit die ik graag wil testen! Maar aan de andere kant geeft het ook een soort rust en kan je zo écht goed zien wat de volledige overstap en commitment naar één merk voor je huid kan doen. Zo weet je in ieder geval echt waar een verschil, verandering of verbetering doorkomt. Kortom: heel erg leuk om te doen!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel werd geschreven in samenwerking met DermaClinic en C-ME Skincare.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 22 april 2021 at 07:40

  Fijn artikel en ik heb het al eerder benoemd, je huid ziet er echt fantastisch uit! 😀 Ga je door met deze producten of zie je het meer als een kuur?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 april 2021 at 10:20

   Hi Lisa, dankjewel voor je compliment. Het verschil is goed te zien he?! :D Persoonlijk zie ik het als een kuur voor een flinke oppepper van mijn huid, maar dat komt mede omdat de beauty-industrie ook mijn werk is en ik ook andere merken en producten wil uitproberen en ontdekken om over te kunnen schrijven. Maar bepaalde producten van C-ME zal ik zeker blijven gebruiken, zoals de retinol en de exfoliating pads bijvoorbeeld <3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.