Beauty

Foundation Friday | Catrice True Skin hydrating foundation

30 april 2021

Catrice True Skin hydrating foundation review
Er gaan voor mijn werk een heleboel beautyproducten door mijn handen, maar helaas kan niet alles voorbijkomen op de site. Omdat het niet past bij mij of de doelgroep, of omdat het niet de juiste kleur of match met mijn huid is bijvoorbeeld. Zo kwam deze foundation een tijd geleden te donker binnen, maar tóch bleef ik er té nieuwsgierig naar dus bestelde hem in een lichtere kleur voor een review. Ik heb het over de Catrice True Skin hydrating foundation. Je leest er alles over in deze uitgebreide review!

‘Lees ook: Welke foundation kwast kies je voor welk resultaat?’

Catrice True Skin hydrating foundation review

Catrice True Skin hydrating foundation

De belofte

“Deze verzorgende, langhoudende foundation met medium tot hoge opbouwende dekking voelt vederlicht aan op de huid en geeft een ongeëvenaarde, natuurlijke matte Real Skin finish. De vegan formule met hyaluronzuur en watermeloenzaadolie biedt bovendien een intensieve hydratatie.”

Ingrediënten

Als je naar de ingrediëntenlijst kijkt dan zie je dat dit een foundation is op basis van met daaraan toegevoegd kleurpigmenten, talk en siliconen. Verder zit er onder andere hyaluronzuur en watermeloenzaadolie, vitamine E in wat zorgt voor hydratatie, anti-oxidanten en bescherming van de huid. Goed om te weten: deze foundation is vegan en vrij van microplastics.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Catrice True Skin foundation is verkrijgbaar in 21 kleuren, verdeeld in verschillende ondertonen, voor €6,95/30ml bij onder andere Boozyshop, Etos en Kruidvat.

Catrice True Skin hydrating foundation review Catrice True Skin hydrating foundation review

Review

De Catrice True Skin foundation komt in een ronde transparante verpakking van glas met een rosé-kleurige dop met daaronder een wit pompje op de foundation te doseren. Handig! Zeker wanneer een foundation een dunnere textuur heeft, zoals met deze het geval is.

Vanwege de dunnere textuur raad ik aan om de foundation eerst goed te schudden en dan per pompje te werken. Zeker wanneer je huid nog een beetje vochtig is van het aanbrengen van je huidverzorging dan zal je merken dat je aan één pompje voldoende product te pakken hebt. Qua kleur is het altijd een beetje gokken bij online bestellen.. Ik besloot voor de 004 Neutral Porcelain te gaan. Qua tint helemaal goed, maar net iets te geel/warm voor mij. Maar met een beetje bronzer en blush valt dat nauwelijks op :)

Catrice True Skin hydrating foundation review Catrice True Skin hydrating foundation review

Ik heb deze foundation zowel met kwasten, een make-upsponsje als mijn vingers getest. Het mooiste resultaat krijg ik duidelijk door met mijn vingers te werken. Het is namelijk een wat ‘drogere’ foundation met een matte finish. Aangezien ik een drogere huid heb, kan het de warmte van mijn vingers goed gebruiken om de foundation met de huid te laten versmelten. Eenmaal aangebracht droogt hij redelijk vlot op en is er weinig poeder nodig om de foundation te setten. Ja, de finish is zeker in de matte categorie in te schalen, maar niet té mat waardoor je natuurlijke glow alsnog zichtbaar blijft. Wat dat betreft snap ik het hydrating-gedeelte in de naam wel, hij is een stuk minder droog/cakey dan veel andere matte foundations. En ondanks de dunne textuur is de dekking zeker medium tot full coverage te noemen, indrukwekkend!

Van dichtbij zie je dat deze textuur voor mijn huid nét iets te droog is en droge plekjes en lijntjes/rimpeltjes wel iets accentueert, maar van een afstandje oogt hij heel natuurlijk en fris. En dat resultaat houdt de hele dag aan, zonder dat hij echt duidelijk vervaagt. Dát is dan wel weer een fijn voordeel aan de wat mattere foundations: ze zijn duidelijk meer longlasting dan de meer glanzende foundations.

Overall is dit een foundation die denk ik meer geschikt is voor de vettere tot normale huidtypes, of in ieder geval voor diegenen die niet al teveel last hebben van droge plekjes. Maar verder is de Catrice True Skin foundation qua dekking, textuur, kleurenrange en finish zéker een goede budget beauty top om eens uit te proberen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.