Beauty

Beauty tip | Dry brushing voor een mooie huid

28 april 2021

dry brushing informatie, tips, ervaring (Loïs Lee BeautyBrush)
Dode huidcellen verwijderen, de bloedcirculatie stimuleren en daardoor een mooie mooie, strakkere, zachte en gladde huid zònder scrub te gebruiken? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch is dit haalbaar met dry brushing. Het is de laatste jaren steeds meer in opkomst, maar nog niet heel erg bekend in Nederland. Tijd om er wat meer over te vertellen, want het heeft een aantal heel erg mooie voordelen voor je huid. En ik laat je mijn persoonlijke tip voor een heel fijne (en mooie) body brush zien die ik ook met mijn droge en gevoelige huid zonder problemen kan gebruiken.

‘Lees ook: Skincare | Is Bakuchiol het nieuwe wondermiddel tegen huidveroudering?’

Dry brushing

Wat is dry brushing?

Dry brushing houdt niets meer in dan het droog borstelen van je huid. Het begint steeds bekender te worden en heeft vooral in de wat meer ‘natuurlijke hoek’ een grote aanhang en het heeft veel voordelen. Zo zou het wonderen doen bij onder andere:

– cellulite
– verwijdert dode huidcellen
– een doffe, droge en slappe huid
– bevordert het de bloedsomloop
– het verstevigt de huid
– versterkt de natuurlijke huidbarrière
– helpt het het lichaam om afvalstoffen beter af te kunnen voeren
– helpt bij strawberry legs en tegen ingegroeide haartjes.

Kortom; het geeft de huid een flinke oppepper en een boost waardoor deze aan het werk gaat om afvalstoffen kwijt te raken, strakker te worden en dan krijg je er als extra ook nog eens een zachte en soepele huid van!

dry brushing informatie, tips, ervaring (Loïs Lee BeautyBrush)

Wat heb je nodig voor dry brushing?

Alles wat je hiervoor nodig hebt is een zachte maar wel stevige lichaamsborstel met het liefst natuurlijke haren, een paar minuten voor het douchen en wat tijd om de techniek onder de knie krijgen. Je werkt met het borstelen in ieder geval altijd in de richting van het hart omdat dit helpt de afvoerende bloedstroom te versnellen. Dit is de optimale richting om de huid van extra voedingsstoffen en zuurstof te voorzien. De eerste paar keren zal het je misschien iets meer tijd kosten omdat het een nieuwe techniek/product in je routine is, maar als je de handigheid erin hebt ben je in een minuut of vijf echt al klaar.

Zoals de naam al aangeeft gebruik je deze techniek dus op een droge huid. Omdat dry brushing dode huidcellen verwijdert, is het aan te raden om dit onder de douche te doen, zodat je de losgekomen huidschilfertjes nadien weg kan spoelen tijdens het douchen. Het kan zijn dat je huid er aan het begin even aan moet wennen, dus het is aan te raden om zachtjes te beginnen en niet gelijk iedere dag. Als je merkt dat je huid er goed op reageert kan je de intensiteit langzaam opbouwen en het droogborstelen zelfs dagelijks toepassen. Maar net wat voor jouw huid fijn is en waar deze goed op reageert!

Natuurlijk kan je na het douchen altijd nog smeren met een hydraterende bodylotion voor de extra zachte finishing touch en verwennerij, maar je zal na een tijdje merken dat je huid het echt minder nodig heeft. Oh, en vergeet niet je borstel af en toe even goed schoon te maken, wel zo fris ;)

dry brushing informatie, tips, ervaring (Loïs Lee BeautyBrush) dry brushing informatie, tips, ervaring (Loïs Lee BeautyBrush)

Mijn tip | Loïs Lee BeautyBrush

Omdat je voor deze manier van scrubben geen product nodig hebt dat óp gaat (zoals een scrub in pot of tube) is het aan te te investeren in een dry brush/body brush van goede kwaliteit. Als je hier goed voor zorgt gaat deze jaaaaaren mee en wordt het een geliefd item in je me time routine. Maakt het ook gelijk een bewuste en duurzame keuze in je beautyroutine omdat je er geen product voor hoeft aan te schaffen en geen product door je doucheputje het water in gaat :)

Ik  kreeg een tijdje geleden deze Loïs Lee BeautyBrush toegestuurd om eens uit te gaan proberen. Wát een beauty! Deze lichaamsborstel is gemaakt van duurzaam geolied beukenhout, heeft 100% natuurlijke haren en de haartjes aan de binnenkant zijn gemaakt van heel zachte koperdraadjes. Koper is goed voor het bindweefsel van je huid, ondersteunt de wondgenezing en heeft antibacteriële eigenschappen. Kleine sidenote: deze borstel niet gebruiken als je een allergie hebt voor koper of tin.

Deze Loïs Lee borstel ziet er mooi uit, ligt lekker in de hand en geeft een heel fijne dry brush ervaring. Het kán al snel als too much aanvoelen, zeker bij een wat gevoeligere huid, maar als je de borstel zijn werk laat doen (dus niet teveel kracht zetten tijdens het droogborstelen) merk je al snel dat je huid er zachter van wordt en dat je huid een heel stuk minder droog zal aanvoelen. Vooral op mijn benen is het verschil het grootst: minder van die ‘rode stipjes’, zachter, geen droge velletjes meer en egaler. Ready for the summer en ook nog eens perfect voorbereid voor een tintje-uit-een-tube :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Brenda
    Reply Brenda 28 april 2021 at 09:26

    Ik doe al geruime tijd elke ochtend mijn borsten droogborstelen, dit op aanraden van de huisarts. Sinds een paar weken ben ik begonnen om ook mijn benen en rug te doen. Ik voel mij een stuk wakkerder wanneer ik dit doe.

  • Avatar van Myranda
    Reply Myranda 28 april 2021 at 08:19

    Heerlijke borstel. Ga hem ook weer opzoeken🙈 ligt momenteel vergeten in een hoekje. Heb hem zeker weer nodig

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.