Beauty

Foundation Friday | Embryolisse Liquid Foundation

9 april 2021

Embryolisse Liquid Foundation review
En als we dan toch in de hele lijn van mooie lichtere foundations mét SPF én fijne ingrediënten zitten, dan is deze Embryolisse Liquid Foundation er ook eentje die ik met je wil delen. Ik heb hem nu al een tijdje in huis maar kwam er onlangs pas aan toe hem eens echt uit te gaan proberen en vind het een enorme aanrader. In deze review lees je er alles over!

‘Lees ook: Skincare | Kan je AHA en BHA met elkaar combineren?’

Embryolisse Liquid Foundation review

Embryolisse Liquid Foundation

De belofte

“Embryolisse Foundation is licht van textuur, heeft een vloeibare formule en een glow als finish, de foundation waar we allemaal van dromen. Het geheim voor een stralende en natuurlijke huid zit in de formule: 50% make-up en 50% dagverzorging. De Liquid Foundation bevat actieve ingrediënten die lijken op die van een dagcrème waardoor de huid goed wordt verzorgd. De foundation is vloeibaar, hydraterend, egaliserend en verzachtend, vermindert zichtbaarheid van de poriën en verzacht onregelmatigheden zonder dat het op de huid blijft liggen.”

Ingrediënten

De Embryolisse Liquid Foundation is een foundation op waterbasis waaraan onder andere glycerine, siliconen, salicylzuur, pienroosextract en vitamine E is toegevoegd. Een combinatie van huidverzorgende en huidverzachtende ingrediënten en de BHA (salicylzuur) zorgt dat de huid dode huidcellen makkelijker loslaat, verkleint de poriën en heeft als bijkomend voordeel dat het de huid kalmeert. Daarnaast heeft deze foundation een SPF20 als bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon. Good to know: 85% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Embryolisse Liquid Foundation Bare Skin & Healthy Glow (Embryolisse Fluide de Teint) is verkrijgbaar in vier kleuren voor €25,95/30ml bij onder andere Douglas, de Embryolisse webwinkel en Notino. Tipje: bij deze laatste shop is er nu 31% korting!

Embryolisse Liquid Foundation review Embryolisse Liquid Foundation review

Review

De Embryolisse Liquid Foundation komt in een witte flacon met een tuutje waardoor je goed de juiste hoeveelheid kan doseren. Maar alsnog even opletten, want deze foundation heeft een heel dunne textuur. Goed schudden voor gebruik en niet te hard in de verpakking duwen dus :) Deze foundation bevat slechts een minimale hoeveelheid aan parfum en heeft een redelijk neutrale geur. Een parfumvrije foundation vind ik persoonlijk wel een aanrader, omdat parfum helaas vaak een irriterende werking heeft op de huid maar ik heb met deze foundation gelukkig nergens last van.

Ik heb de Embryolisse Liquid Foundation in de lichtste kleur 01 Ivory Beige. Dit is een redelijk lichte kleur met een neutrale tot warme ondertoon die voor mij op dit moment nét kan maar wat verder in de lente en straks in de zomer nog beter zal matchen. De dekking van deze foundation doet me meer aan die van een BB cream of getinte dagcrème denken, zeker in combinatie met de verzorgende ingrediënten die erin zitten. Het is een dekking tussen licht en medium in; hij zorgt dat mijn gezicht er duidelijk wat egaler uitziet en camoufleert roodheid, maar pigmentvlekjes en donkere vlekjes komen er heel natuurlijk doorheen waarvoor je eventueel een losse concealer kan gebruiken.

Embryolisse Liquid Foundation review Embryolisse Liquid Foundation review

Qua finish vind ik deze foundation prachtig; heel erg fris, natuurlijk en stralend. Mooi! Als je de foundation niet teveel afpoedert blijft hij goed zitten en blijf je ook die mooie glans goed zien. Ook als het op huidgevoel aankomt is deze foundation een winnaar. Mijn droge huid voelt, zelfs in een opbouwfase van retinol met de bekende droogheid en velletjes, heel erg comfortabel en soepel aan gedurende de dag.

Als je op zoek bent naar een foundation met huidverzorgende eigenschappen, een lichte en natuurlijke dekking met zonbescherming dan kan ik je zéker aanraden deze van Embryolisse een kans te geven!

Pssst, meer informatie over de rest van de make-up die ik in dit artikel draag is vandaag als lookje op mijn Instagram account te zien :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 10 april 2021 at 00:41

  Die klinkt interessant! Normaal ging ik altijd voor matte foundations, maar het veelvuldig dragen van een mondkapje heeft mijn huid geen goed gedaan. En echt herstellen lukt niet wanneer je de oorzaak niet kan wegnemen.. dus nu kies ik (als ik al foundation draag) voor wat meer lichtere exemplaren. Deze klinkt interessant!
  En ik zei het al op IG, maar wat staat die blauwe eyeliner je fantastisch!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 april 2021 at 09:34

   Nee, dat snap ik van de mondkapjes.. Een lichtere foundation is dan wel echt lekkerder ook (en exfoliëren helpt ook echt!). Dankjewel voor je compliment :D

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 april 2021 at 08:52

  Wat een goed dekkende foundation.
  Ik had veel goeds gelezen over dit merk….
  Jammer dat zo een klein flesje erg duur is.
  Mooie look met het blauw….

  Xoxo

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 9 april 2021 at 08:44

  Ziet er heel mooi en fris uit! 😊 Leuk wist niet eens dat Embryolisse een foundation had, ik ga hem ook eens uitproberen, lijkt mij fijn voor de zomer.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.