Fashion

Fashion | Met deze tips kom je erachter welke jeans perfect is voor jou

24 april 2021

perfecte jeans kopen tips
Ohhh, wat kan een fijne jeans kopen met een écht goede fit toch lastig zijn.. Een eeuwige zoektocht voor velen en áls die ene perfecte jeans dan gevonden is, koop je hem vast in iedere kleur en wassing. Herkenbaar? In dit artikel deel ik handige info en een aantal tips met je waardoor je die perfecte jeans een stuk sneller zal vinden. Good luck!

perfecte jeans kopen tips

Jouw perfecte jeans kopen met deze tips!

Wat zoek je in de perfecte jeans?

Okee, het klinkt als een inkoppertje: maar als je niet precies weet waar je naar op zoek bent kan die zoektocht naar een mooie jeans heel. lang. duren. Zonde van je tijd! Bedenk dus vooraf goed waar je precies naar op zoek bent in een spijkerbroek en ga daarop filteren. Denk dus niet alleen aan de juiste maat en lengtemaat, maar ook aan de stof/materiaalkeuze (wil je wel of geen stretch bijvoorbeeld?), het model (kom ik zo op terug!) en of je een destroyed jeans wil of juist een clean jeans. Wat past het meest bij jouw persoonlijke stijl?

Wel of geen stretch?

Persoonlijk vind ik een spijkerbroek van katoen met hooguit een paar procent elastine/stretch het fijnst. Dit maakt namelijk een lekker stevige jeans die amper tot niet uitloopt of gaat lubberen en ze gaan lang mee (een duurzame keuze dus) maar dit heeft misschien als nadeel dat het dus niet veel rek/speling heeft en je dus écht precies de juiste maat aanschaffen.

Een jeans met een hoger percentage aan stretch zit dan weer een stukje soepeler en dat is voor de zomer weer prettig, zeker als er materiaalmix met bijvoorbeeld linnen wordt gemaakt. Heel fijn! En ook nog eens heel trendy in de flared jeans of wijduitlopende modellen die we nu terugzien. Combineert heel erg leuk met bijvoorbeeld een vrouwelijke sleehak sandaal of een slippertje.

Zoveel soorten en modellen.. een fit guide!

Skinny, slimfit, bootcut, flared, mom jeans.. Ik snap dat je door de bomen soms het bos niet meer ziet want er zijn enorm veel verschillende modellen en jeans fits te vinden. Hieronder een handige fit guide van deze meest populaire modellen:

– skinny jeans: een van boven tot onder nauwsluitend model, vaak redelijk elastisch
– slimfit jeans: een aansluitend model, maar vaak minder ‘strak’ en elastisch
– bootcut jeans: dit model spijkerbroek loopt vanaf de knie naar onder wijder uit
– flared jeans: een comfortabele snit bij de bovenbenen, maar vanaf de knie echt wijd uitlopend
– mom jeans: een hogere taille en comfortabele wijdte, net even iets taps vanaf de knie tot de enkel.

perfecte jeans kopen tips

Nog een aantal laatste tips

Nu je voor ogen hebt waar je precies naar op zoek bent qua wassing en kleur, materiaal en fit hoef je je ‘alleen nog maar’ te bedenken welke taillehoogte jij het meest comfortabel vindt. Ga je voor een low rise, mid rise of high waisted jeans? Persoonlijk vind ik die laatste wel heel erg fijn omdat mijn buikje erin wegvalt én het geeft me meer taille :)

Tijd om te gaan shoppen! Misschien niet heel erg milieuvriendelijk, maar zolang we nog niet echt lekker vrij kunnen shoppen ben je toch op het online winkelen aangewezen. Kies voor een webwinkel met verschillende jeans modellen en merken en bestel in één keer een jeans of vijf, telkens in 2 verschillende maten waar je het meest tussen twijfelt. Dan kan je ze op je gemakje thuis passen; sluit het model mooi aan, kan je er vrij in bewegen, zit het niet te los, hoe valt de lengte met je favoriete schoenen, moet je na een paar bewegingen de pijpen of de tailleband fatsoeneren of blijft het op z’n plek.. Eigenlijk moet een goede jeans je direct het ‘yes!’-gevoel geven, dan weet je zeker dat je er het meeste plezier van gaat hebben.

Enjoy!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 april 2021 at 11:56

  Fijne tips om de perfecte jeans te shoppen…..
  Al bijna 3 jaren noet meer gedaan….
  Highwaist vindt ik het fijnst…..
  Geen leggingachtige jeans.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.