Huis & interieur

Home | Dit zijn de keukentrends van 2021 (it’s all about the details!)

8 april 2021

keukentrends 2021 keuken trends keuken inspiratie
Het is maar goed dat ik op dit moment niet voor de keuze sta om een nieuwe keuken uit te moeten zoeken, want er is wel héél erg veel leuks verkrijgbaar op dit moment. Als je naar de keukentrends voor 2021 kijkt dan merk je vooral dat er niet echt één overduidelijke trend is, maar er zijn toch wel een paar features die er bovenuit springen. In dit artikel vertel ik wat over de nieuwste keukentrends en laat ik vooral heerlijk veel prachtige keukens aan je zien ter inspiratie!

‘Lees ook: Home | Dit zijn de grootste accessoires trends voor 2021.’

keukentrends 2021 keuken trends keuken inspiratie keukentrends 2021 keuken trends keuken inspiratie keukentrends 2021 keuken trends keuken inspiratie

De keukentrends van 2021 | It’s all about the details

Industrieel en zwarte accessoires

We zien in de trends voor keukens nog steeds heel erg veel uit de industriële hoek terugkomen. Oftewel vooral veel strakke lijnen en een minimalistisch design in de kleuren zwart, grijs, beton of betonlook waarbij vooral de zwarte accessoires geen hype meer is maar een blijvertje is geworden. Denk hierbij aan zwarte kranen, handgrepen en de rand van je ingebouwde oven. Of een greeploze kastenwand in een donkere kleur waarbij ook de inbouwapparatuur in dezelfde kleur als de kastjes in de wand is meegenomen waardoor het heel strak wegvalt in het geheel.

keukentrends 2021 keuken trends keuken inspiratie keukentrends 2021 keuken trends keuken inspiratie keukentrends 2021 keuken trends keuken inspiratie

Marmer

Ook marmer bleek geen tijdelijke trend te zijn, en dat is voor het kostenplaatje ervan maar goed ook ;) Wel is het marmer dat we op dit moment in keukens terug zien komen iets subtieler qua kleurverloop en de grootte van de ‘barsten’ zijn kleiner, waardoor het een stuk zachter overkomt. Ook wordt er vaker gekozen voor een marmerkleur in meer natuurlijke tinten, dus niet meer enkel zwart of wit, maar ook grijstinten en de rozebruintint zijn meer in opkomst.

keukentrends 2021 keuken trends keuken inspiratie keukentrends 2021 keuken trends keuken inspiratie keukentrends 2021 keuken trends keuken inspiratie keukentrends 2021 keuken trends keuken inspiratie

Bijzonder tegelwerk

Het standaard 15×15 wandtegeltje lijkt helemaal uit beeld te zijn verdwenen en er wordt meer en meer gekozen voor bijzonder tegelwerk in een mooi patroon en/of een tegel in een andere kleur dan wit. Denk aan hexagon-tegels, de wat natuurlijk ogende getrommelde tegels en wandtegels in een visgraatpatroon en qua kleuren zijn verschillende groentinten en pastelkleuren in opkomst.

Wat je je ook steeds meer zal zien is een keuken waarbij gekozen wordt voor géén tegelwand. Met een speciale afwasbare keukenverf of coating die je óver een muurverf aan kan brengen, krijg je een wand die goed bestemd is tegen vlekken en spetters van het koken en afwassen. Combineer je dit in een keuken zonder bovenkastjes dan wordt de keuken meer een geheel met de woonkamer en oogt het vooral heel ruimtelijk.

keukentrends 2021 keuken trends keuken inspiratie keukentrends 2021 keuken trends keuken inspiratie keukentrends 2021 keuken trends keuken inspiratie keukentrends 2021 keuken trends keuken inspiratie

Natuurlijke elementen

Als tegenhanger van alle strakke keukens gaan de natuurlijke elementen meer de boventoon voeren. Denk hierbij aan mooie houten planken in plaats van bovenkastjes, een massief houten ombouw om een beton(look) keukenblok, houten frontjes en aanvullende accessoires die in het zicht uitgestald worden zoals houten planken, rieten mandjes voor bijvoorbeeld het fruit en glazen voorraadpotten met een houten deksel. Maar vergeet bij de natuurlijke materialen ook de natuur zelf niet; de urban jungle trend zal niet meer alleen in de woonkamer te zien zijn, maar doorgetrokken worden naar de keuken. Als voordeel laten planten een ruimte ook meer tot leven komen en maakt het groen een mooi contrast met het strakkere lijnenwerk in de keuken.

Een nieuwe keuken is één van de duurdere aankopen voor je huis en is een keuze die je maakt om jaren van te kunnen genieten. Niet eenvoudig dus! Helemaal vanwege de uiteenlopende trends, materialen, prijzen en kleuren. Ben je toe aan een nieuwe keuken of wil je je huidige keuken een upgrade geven, dan kan je het beste een afspraak bij een keuken showroom  maken om een expert mee te laten denken bij jullie ruimte, budget en wensen. En daarnaast is het natuurlijk ook nog eens enorm leuk om zelf te gaan mixen & matchen met de kleurstalen die ze in huis hebben. Enjoy!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 10 april 2021 at 11:16

  Wat heerlijk inspirerend, direct zin om alles te verbouwen en aan te passen. Mooie prullenbak vind ik altijd erg belangrijk.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 april 2021 at 12:35

  Een keuken met eiland en een marmeren aanrechtblad vindt ik het mooist.
  De spatwand achter het kooktoestel wat met tegels is bewerkt of iets van metaal of roestvrijstaal….

  Xoxo

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.