Beauty

Foundation Friday | MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation

23 april 2021

MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation NC10 review
De vernieuwde MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation is de reformulering van een oude bestseller van het merk. De vernieuwde formule belooft lichter en zachter te zijn en bevat nu hyaluronzuur waardoor hij comfortabeler aanvoelt op de huid. Het is voor mij jaren geleden dat ik de voorganger van deze foundation uitprobeerde (en met mijn droge huid was dat niet bepaald een goede match) dus ik was heel benieuwd naar deze vernieuwde variant. In dit artikel een uitgebreide review met voor- en nafoto’s!

‘Lees ook: Foundation tips | Welk resultaat krijg je met welke foundation kwast?’

MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation NC10 review

MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation

De belofte

“Dit is een lichte, zweet- en vochtbestendige foundation in een transformatieve textuur die medium opbouwbare dekking geeft met een natuurlijke matte finish.”

Ingrediënten

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk dan zie ik dat dit een foundation is op basis van water, siliconen, kleurpigmenten en wax (vandaar de vastere vorm) en dat daaraan ingrediënten zoals kokosextract, glycerine, hyaluronzuur en vitamine E zijn toegevoegd. Dat klinkt helemaal niet verkeerd.. Zou deze compactfoundation dan echt ook voor een drogere huid geschikt zijn?

Prijs en verkrijgbaarheid

De MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation is verkrijgbaar in 42 (!) verschillende kleuren, verdeeld in drie ondertonen (koel, neutraal en warm). Hij kost €38,00/10g en is onder andere via de Nederlandse MAC webwinkel, Parfumerie Douglas en de Bijenkorf verkrijgbaar.

MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation NC10 review MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation NC10 review MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation NC10 review

Review

Deze foundation komt in een handig compact doosje met een dubbele bodem; op de ene bodem ligt de foundation in een bakje en daaronder zit een bodem waarin een make-upsponsje ligt. En om op dat laatste in te haken; in een gesprek met een MAC Make-up Artist werd me aangeraden de foundation niet aan te brengen met dit sponsje en dat dit sponsje meer bedoeld was voor een eventuele touch-up gedurende de dag. Je kan deze foundation het beste aanbrengen met een flat top kwast (meer dekking) of een stippling brush (luchtigere dekking).

Wat mij tijdens het aanbrengen van de foundation opvalt is de geur van dit product. Niet geparfumeerd, maar wél een herinnering aan oldskool wasco-krijtjes. Deze geur blijft na het aanbrengen verder niet hangen, maar het doet lekker nostalgisch aan :)

MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation NC10 review MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation NC10 review MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation NC10 review

Het was voor mij even wat ‘spelen’ met de MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation om te kijken welke applicatiemethode voor mijn huid het beste werkt. Met de ene kwast pakte ik teveel product waardoor het resultaat streperig werd en met mijn vingers werkte het ook niet helemaal lekker. Niet helemaal een foolproof foundation dus. Uiteindelijk werkte de combinatie van de Zoeva 104 Buffer Brush en niet teveel druk uitoefenen tijdens het oppikken van het product duidelijk het beste. Zo kan je met een deppende beweging met de kwast en daarna rondom de neus en onder de ogen ‘nakloppen’ het mooiste airbrush-effect krijgen. Trust me: a little goes a long way!

Ik heb deze foundation zelf in de kleur NC10 en dit is een perfecte kleurmatch. Niet te koel, niet te warm en een mooie tint die voor nu goed aansluit qua tint. De dekking die je met deze foundation krijgt is een goede medium, maar je kan hem zeker opbouwen met een tweede laagje voor meer dekking of plaatselijk een beetje extra als concealer. Wel iets om rekening mee te houden: zorg dat je een beetje snel werkt want door de transformerende textuur merk je dat hij overgaat naar een creamy powder blurr-effect waar je geen streepjes in wil krijgen. En ondanks dat hij dus een lichte poederige finish heeft, maakt hij niet te mat waardoor deze foundation er heel natuurlijk uit blijft zien en hij voelt ook nog eens prettig aan op de huid.

Heel erg longlasting vind ik deze foundation persoonlijk niet. Een werkdagje kom je er prima mee door, maar als je er in de avond ook nog onberispelijk uit wil zien dan is een kleine touch-up rondom de neus en op de kin wel nodig. Maar al met al, zoals je duidelijk op de foto’s kan zien, is dit een foundation waar je een heel mooi resultaat mee kan krijgen. Zelfs met een droge huid met rimpeltjes. Yes, een goede reformulering!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 23 april 2021 at 08:14

  Ligt het aan mij dat ik de foto’s niet zie hoe de foundation aangebracht op je gezicht niet zie?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 april 2021 at 09:21

   Hi Nicole, dankjewel voor het melden. Heel suf! Heb ze gelijk toegevoegd. Kan zijn dat je even ctrl+f5 moet doen (refreshen) maar dan kan je ze zien :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 april 2021 at 07:37

  Fijne review.
  Zo leuk dat dit merk nu 30 jaren bestaat…

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.