Beauty

Love it | Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen SPF30

21 april 2021

Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen SPF30 review
In mijn skincaretips kan natuurlijk een goede zonbescherming voor het gezicht niet overgeslagen worden. Iets dat bij mij dagelijks in mijn routine zit en één van de belangrijkste stappen is in een goede huidverzorging. Het beschermt namelijk niet alleen tegen de schadelijke effecten van de zon, maar helpt onder andere ook tegen huidveroudering en bevordert een egalere huid. Ik test sinds een paar weken de minerale Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen SPF30 uv-bescherming en deel deze fijne tip graag met je!

‘Lees ook: Skincare | Waarom je óók in de winter een SPF moet gebruiken.’

Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen SPF30 review

Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen SPF30

De belofte

“Een natuurlijke gezichtszonnebrandcrème op basis van mineralen voor een breed spectrum aan UVA/UVB-bescherming met een onzichtbare afwerking.

Deze innovatieve SPF30-formule met gepatenteerde stamcellen van noordelijke Dragonhead levert een hyperdosis anti-oxidanten, beschermt de huid tegen stedelijke vervuiling, beschermt de huidmicrobiomen en regenereert de huid waarmee het huidveroudering aanpakt. Hierdoor werkt deze crème om alle soorten zonschade te voorkomen, waaronder droogte, rimpels, pigmentatie, donkere vlekken en volumeverlies.”

Ingrediënten

Deze zonnebrand is er eentje die duidelijk méér doet dan enkel beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. De crème is op basis van hydraterend aloë vera sap en wordt aangevuld met onder andere een volledig mineraal filter, hydraterende glycerine, drakenkop/dragonhead cel-extract (sterke antioxidant die pigmentvlekjes kan oplichten en beschermend werkt op de huid), druivenpitextract, hyaluronzuur voor een hydratatieboost, vitamine C en vitamine E.

Good to know: dit product is organic, Ecocert-gecertificeerd en proefdiervrij.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen SPF30 is onder andere verkrijgbaar via de Nederlandse Mádara webwinkel voor €29,00/40ml.

Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen SPF30 review Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen SPF30 review

Review

Deze zonbescherming komt in een slanke witte tube met zwarte opdruk en je doseert het product door voorzichtig in de tube te knijpen, waarna het product door het ‘tuutje’ uit de verpakking komt. De textuur zelf is zoals die van een luchtigere crème en voelt heel licht aan op de huid. Doordat er op de verpakking een vermelding van ‘shade: invisible nude’ staat, zou je bijna denken dat dit product er in verschillende kleuren is meer een getinte dagcrème is, maar dit geeft enkel aan dat er een tintje aan de zonbescherming is toegevoegd en hij is ook enkel in deze tint verkrijgbaar. Een mineraal filter kan namelijk een witte waas achterlaten op de huid en doordat er aan deze crème subtiele kleurpigmenten zijn toegevoegd kan je hem juist heel mooi onzichtbaar aanbrengen. Kortom; een goede minerale zonbescherming met factor 30 die geen witte waas achterlaat!

Als skincarejunkie ben ik heel erg blij dat Mádara deze zonbescherming aangevuld heeft met een fijne concentratie aan verschillende anti-oxidanten. De combinatie SPF + anti-oxidanten, is namelijk een heel erg fijne. Wist je namelijk dat antioxidanten de effectiviteit van de SPF verbetert? Daarnaast verminderen ze huidschade en hebben ze kalmerende eigenschappen. Kortom; een gouden combinatie! Deze crème heeft een subtiele citrus-achtige geur, trekt snel in en laat geen vettig laagje achter op de huid. Ik draag hem met mijn drogere huid óver mijn dagcrème heen, maar heb je een wat vettiger tot normale huid dan denk ik dat je deze crème direct na het reinigen aan kan brengen zonder dat je eronder een moisturizer hoeft te dragen.

Toen ik de Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen SPF30 voor het eerst wilde aanbrengen was ik even bang dat de ‘invisible shade’ voor mij toch echt te donker zou zijn, maar het werkt heel mooi en natuurlijk weg en egaliseert de huid een heel klein beetje zonder echt een dekking te geven. Perfect voor die zomerse dagen waarop je eigenlijk verder niet teveel make-up op je huid wil dragen. Maar mócht je er alsnog foundation over aan willen brengen, dan lijkt het bijna als een primer te werken. Ik heb hem al met verschillende foundations geprobeerd en telkens weer bracht die er fijn over aan én bleef mijn make-up mooi zitten zonder in lijntjes of rimpeltjes te trekken. Win-win!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.