Huis & interieur

Home | Onze make-over en klusplannen voor de lente

1 april 2021

make-over en klusplannen lente/zomer 2021 inspiratie
Ohhh, als ik denk aan de make-over en klusplannen voor in en om ons huis krijg ik jeukende vingers en kan ik niet wachten tot het af is. We hebben zojuist De Grote Voorjaarsleegte achter de rug, waarbij we álle kamers, kasten en lades hebben uitgemest, en zijn inmiddels ook al goed op weg met het aanpakken van de zolder om deze om te dopen tot onze master bedroom in Scandinavische stijl. Over deze én andere leuke plannen die we met ons huis hebben lees je meer in dit artikel.

make-over en klusplannen lente/zomer 2021 inspiratie

Scandinavische slaapzolder

Omdat we tóch weer besloten hebben om onze slaapkamer op zolder te gaan maken, willen we dit project eens even goed aan gaan pakken en er echt een heerlijke lichte en frisse slaapzolder van maken. We gaan hier vooral gebruik maken van lichte en frisse kleuren, gecombineerd met natuurlijke elementen en een mooie blauwe kleur op de muur. Qua stijl heb ik vooral op Pinterest inspiratie opgedaan bij de Scandinavische stijltjes die ons zo aanspreekt. Dit betekende dat we de hele ruimte leeg hebben gehaald en inmiddels staat er een twee-en-een-halve-meter ladekast (waar we nog een lange houten plank op willen laten maken) in en een nieuw bed met opbergruimte. Zo kunnen we heel veel spullen uit het zicht opbergen en oogt de basis goed clean.

Ook hebben we de muren leeggemaakt en de gaatjes gevuld en willen we komend weekend aan de slag met het verven van de muren. Hier kwam van de week de nieuwe verf voor binnen. We zijn gegaan voor Graham & Brown Elsie; een heel rustgevende vergrijsd blauwe kleur die perfect past bij het beeld dat we voor de make-over van de zolder voor ogen hebben.

make-over en klusplannen lente/zomer 2021 inspiratie make-over en klusplannen lente/zomer 2021 inspiratie

Een nieuwe vloer op de benedenverdieping

We wonen komende zomer alweer vijf jaar in dit huis en toen we hierin kwamen hebben we de keuze gemaakt om door het hele huis dezelfde vloer te leggen. We kozen voor een midden-donkere grijzige houtkleur laminaat en die vinden we op zich nog steeds heel erg mooi, maar op de benedenverdieping beginnen we steeds vaker te denken aan een andere vloer. Niet alleen omdat er nogal intensief geleefd wordt beneden (met spelende kinderen en huisdieren) waardoor de vloer hier en daar best wat beschadigingetjes heeft, maar ook omdat we beneden graag wat meer licht in huis willen halen door middel van een lichtere vloer. Dat gaat een flinke make-over geven!

En *bam* daar gaat een hele wereld aan keuzes, kleuren en mogelijkheden voor je open. Iets dat we belangrijk vinden is dat het een vloer is die niet te hard is zodat de kinderen er fijn op kunnen spelen, het liefst dus in een lichtere kleur en hij moet vooral tegen een stootje kunnen. We twijfelen dus op dit moment tussen een mooie PVC vloer in visgraat- of lichte beton look (we zagen bijvoorbeeld een heel mooie pvc vloer van Karwei, maar hebben ook bij andere bedrijven staaltjes besteld om zo te kunnen vergelijken) of toch weer een laminaatvloer, maar dan eentje in een lichtere houtkleur. De voordelen van een PVC vloer – onderhoudsvriendelijk, slijtvast, vochtbestendig, geluiddempend en sterk – spreken ons heel erg aan, maar misschien missen we dan wel het geluid van een houten vloer. Kortom: we zijn er nog niet helemaal over uit, maar het is wel iets op ons wensenlijstje.

DIY verticale moestuin

De tuin afmaken

Toen we hier vijf jaar geleden in kwamen werd de tuin helemaal kaal opgeleverd. Zo’n tuin als je bij een nieuwbouwhuis kan verwachten: vierkant en kaal. We hebben inmiddels aan twee kanten een mooie groene haag weten te groeien, er ligt een tuinpad in, twee veldjes en een mooie border, maar we missen nog het één en ander wat het helemaal ‘ons plekje buiten’ maakt.

Na weer wat uurtjes Pinterest en folders van bouwmarkten en tuincentra’s doorbladeren hebben we nu in ieder geval een duidelijk plan uitgewerkt. We stoppen weer wat nieuwe zaadjes voor groenten en kruiden in onze kleine verticale moestuin, halen nieuwe perkplantjes voor in de borders, hangen een groot schaduwdoek op, willen klimjasmijn in de tuinboog/rozenboog (liefde voor die bloemetjes en de geur ervan!), maken één zitje achterdoor met een buitenkleedje en pallets met palletkussens en zijn op zoek naar een grote tuinhoekbank om heel wat uurtjes aan te kunnen tafelen, werken en relaxen. Oh, en dan natuurlijk nog wat aankleding zoals gezellige lampions op zonne-energie, kussentjes en dergelijke om het af te maken.

Ohhh, ik kan niet wachten tot we deze projecten aan hebben gepakt (en bedenk me net ook dat ik nog aan de slag wil voor een hal-make-over haha). Het is alleen echt een periode waarin we tijd tekort komen. Klussen met twee kinderen, waarvan één handenbindertje van twee jaar, om je heen is niet altijd even gemakkelijk in te plannen en in deze tijd kunnen we de meiden helaas ook niet even een dagje of weekendje bij de opa’s en oma’s brengen.. Maar met een beetje passen en meten en stapje voor stapje komen we er wel.

Zodra er een make-over of klusproject afgerond is zie je de foto’s zeker voorbij komen in een blog. Als het wordt zoals we in ons hoofd hebben dan gaat het helemaal geweldig worden. Can’t wait! :)

–> Heb jij nog leuke klusjes in en om huis op de planning staan?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 2 april 2021 at 08:20

  Wat een leuke plannen voor in en om het huis….
  Ik kijk mijn ogen uit op Pinterest…
  Er staat zoveel leuk en heel veel moois.
  Heel veel succes met alles en ik kijk uit naar het eindresultaat ;-)

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.