Beauty

Expertblog | Get your spring GLOW on!

29 april 2021

mooie glow huid tips
Dit is een expertblog door Hilla Skincare | Het is lente en je huid mag het weten. Waar je in de koude wintermaanden eerst kiest voor een vette crème en olie om jouw huid te beschermen tegen de koude temperaturen, is het nu tijd voor iets anders. Jij hebt behoefte aan een lichte moisturizer die de huid laat ademen! Maar, hoe zorg je nou voor de juiste lente-proof huidverzorging, zonder urenlange skincare sessies die je huid een mooie glow geeft? Daar lees je in dit artikel alles over!

‘Lees ook: Skincare | De 7 meest gemaakte dagcrème fouten.’

mooie glow huid tips

Skincare tips voor een mooie glow

Shake it up

Jouw huid verandert naar mate je ouder wordt, maar ook gedurende het jaar zelf. Waar het in de winter vaak verstandig is om te kiezen voor een dagcrème die extra bescherming biedt, wil je bij warme temperaturen juist een lichte crème die voldoende hydrateert en je een gezonde gloed geeft. Dit betekent dat het slim kan zijn om regelmatig te wisselen van dagcrème zodat deze de juiste dagelijkse verzorging kan geven. Want, als je tóch smeert… dan maar iets wat ook doet wat het moet doen, right?

De beste match

Kies in de lente en zomer daarom voor een dagcrème op waterbasis en bepaal vervolgens waar jij behoefte aan hebt.
– Zweet je regelmatig of heb je een vochtarme huid? Kies dan voor extra hydratatie met ingrediënten zoals glycerine of hyaluronzuur (deze laatste is ook erg goed voor fijne lijntjes).
– Tover jij graag een gezonde gloed op je gezicht? Dan kun je niet misgaan met wat fruitzuren in jouw dagverzorging.
-En wil je toch extra bescherming, zonder dat je direct naar de olie moet grijpen? Ga dan voor een dagcrème met minimaal 10% vitamine C.

mooie glow huid tips

Je bent geen cactus

Dagcrème heeft dus ontzettend veel invloed op jouw huid, maar jouw waterinname ook. Zodra de temperaturen beginnen te stijgen, is het belangrijk om goed te (blijven) hydrateren. Een droge huid is snel zichtbaar en uit zich (helaas) in een doffe gloed, smalle droogte lijntjes en donkere kringen onder de ogen. Hup, naar de kraan dus. Hydrateren kan trouwens op twee manieren: voldoende water drinken en goed je groenten en fruit eten.  Onze tip? Start jouw dag met het drinken van een glaasje water. Na een lange nacht snakt jouw lijf naar wat extra vocht en kan jij de dag weer fris beginnen.

Ik heb de zon zien zakken…

Als het goed is hoeven we déze niet meer uit te leggen, maar het is zo belangrijk dat we het gewoon nog een keer in de groep gooien: SPF is je nieuwe hartsvriendin. Breng jouw zonnebescherming aan ná het opbrengen van de dagcrème zodat deze optimaal bescherming kan bieden. En smeer jouw zonbescherming ie-de-re dag!

Laat die zonnige en warme dagen maar komen :)

Deze expertblog werd geschreven door Hilde, founder van Hilla Skincare, waar je je eigen crème samen kan stellen op basis van huidtype en aandachtsgebied. Hierdoor kan je het hele jaar door kiezen voor de samenstelling die goed bij je huid past. Lees hier mijn persoonlijke ervaring met Hilla Skincare en lees hier het Girlboss Interview met oprichtster Hilde Steyvers.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 april 2021 at 08:21

  Klinkt heel interessant….
  Kan niet wachten om met een mooie glow op de huid van het gezicht met een goede SPF van de zon te kunnen genieten…..
  Fijn die hogere temperaturen….
  Eens even kijken de site….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.