Beauty Mama & Kind

Love it! | Naïf Relaxing Pregnancy Body Oil

6 april 2021

Naïf Relaxing Pregnancy Body Oil review/ervaring/test
Eén van mijn favoriete merken als het aankomt op de verzorging voor de meiden is duidelijk Naïf. De producten bevatten geen nasties, ruiken heerlijk zacht en doen wat ze moeten doen. En dat het merk ook nog eens van eigen bodem is, maakt het helemaal af. Een nieuw product in hun verzorgingslijn voor moeders is de Naïf Relaxing Pregnancy Body Oil. Nee, geen hint dat ik in verwachting ben want deze lichaamsolie is ook een aanrader voor wanneer je een (zeer) droge huid hebt. Ik vertel je er in deze review alles over!

‘Lees ook: How to | Jezelf een gezichtsmassage geven.’

Naïf Relaxing Pregnancy Body Oil review/ervaring/testNaïf Relaxing Pregnancy Body Oil review/ervaring/test

Naïf Relaxing Pregnancy Body Oil

De belofte

“Hip hip hooray, there’s a baby on the way! Tijdens de zwangerschap verandert niet alleen je lichaam, maar ook je huid heeft wat extra zorg nodig. Je zou striae, pigmentatie en een droge huid kunnen krijgen. Ingrediënten die we liever vermijden zijn chemische stoffen die je huid kunnen irriteren of je hormonale systeem kunnen verstoren. Denk aan parabenen, siliconen en minerale oliën. Daarom introduceert Naïf de Relaxing Pregnancy Body Oil met jojoba- en druivenpitolie. Gewoon natuurlijk.

Deze zwangerschapsolie helpt het lichaam te ontspannen door de zachte lavendelgeur, vermindert striae, is volledig veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap en is vrij van hormonen, parabenen, siliconen en minerale oliën.”

Ingrediënten

Ik snap wel waarom deze ontspannende lichaamsolie perfect is voor de huid tijdens de zwangerschap, zeker de huid die op spanning komt te staan zoals de buik en borsten. Er zitten een heleboel verzorgende, beschermende en voedende ingrediënten in zoals zonnebloemolie, rijstkiemolie, druivenpitolie, jojoba olie, squalaan, arganolie en vitamine E. Het parfum dat Naïf in haar producten gebruikt is er een allergeen parfum met minimale kans op irritatie.

Fijne ingrediënten die dus niet alleen de huid lekker zacht en soepel houden, maar door hun eigenschappen ook striae en pigmentvlekken (waarvoor je door de hormonale veranderingen in je lijf tijdens de zwangerschap gevoeliger bent om te ontwikkelen) kunnen verminderen en voorkomen.

Mooi om te weten: deze olie is 100% vegan, oceaanvriendelijk en komt in een duurzame verpakking gemaakt van suikerriet.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Naïf Relaxing Pregnancy Body Oil is verkrijgbaar voor €19,50/90ml bij onder andere webwinkel Viva Donna, van wie ik deze olie toegestuurd kreeg om uit te kunnen proberen. Webshop Viva Donna is sowieso een leuke shoptip, want ze hebben hier erg veel leuke en mooie beautymerken in het assortiment :)

Naïf Relaxing Pregnancy Body Oil review/ervaring/test Naïf Relaxing Pregnancy Body Oil review/ervaring/test

Review

De Naïf Relaxing Pregnancy Body Oil komt in een mooi glazen flesje met een pipet, zodat je heel precies kan doseren en je niet snel teveel product op je handen hebt. Het is ook fijn dat het flesje transparant is zodat je ziet hoeveel olie er nog in zit, zodat je op tijd een nieuwe aan kan schaffen. Want – of je nu zwanger bent of ‘gewoon’ een droge huid hebt – een nieuwe flacon zal je hierna zeker willen.

Als je dit merk al vaker hebt gebruikt, dan ken je de Naïf-geur vast heel goed. Heel zacht, ‘geborgen’ en een tikkeltje bloemig. Voeg daar een heel subtiele lavendelgeur aan toe en je hebt de geur van deze lichaamsolie te pakken. Een perfecte geur om de dag mee af te sluiten tijdens een bedritueel voor het slapen gaan.

Ja, de olie is ietwat rijk maar mijn droge huid is er dol op en slurpt het zo op. Zorg dat je niet teveel product in één keer pakt, want door de warmte van je huid en de wrijving van het inmasseren zal je merken dat hij zich goed laat verdelen en daardoor ook best zuinig in gebruik is. De laatste restjes op mijn handen masseer ik in op mijn nagelriemen en smeer ik in de puntjes van mijn haren. In een korte tijd voelt mijn huid niet meer vettig of plakkerig aan waardoor ik niet vastplak aan mijn pyjama of dekbed en door de combinatie van de fijne geur en het rustgevende bedritueel val ik ook nog eens gemakkelijker in slaap.

En mijn huid? Die voelt in de ochtend heerlijk zacht en soepel aan. En waar mijn benen in deze tijd van het jaar normaal gesproken een beetje schubjes-achtig droog zijn, begonnen ze na een weekje smeren echt anders aan te voelen en er wat ‘egaler’ uit te zien. Die bekende strawberry legs worden er dus ook duidelijk wat minder van. Fijn voor die eerste blote benen dagen wat verderop in de lente. Win-win dus!

Of je nu zwanger bent en je je huid wil voorzien van wat nodige en fijne verwennerij, of dat je een droge lichaamshuid hebt die wel wat extra’s kan gebruiken: deze body oil is een absolute aanrader. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 10 april 2021 at 11:14

  Ik hou enorm van olie en geuren, vooral tijdens mijn zwangerschap. Handig artikel!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 april 2021 at 18:14

  Dit klinkt erg goed.
  Ben al in de webshop aan het rondkijken…..
  Fijn zoveel moois en het is zeer overzichtelijk.
  Ik ga snel verder kijken….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.