Lifestyle

Feel good | 18x iemand blij maken met een random act of kindness

16 april 2021

random act of kindness / iemand anders blij maken tips
Iemand blij maken kan hem in heel kleine dingen zitten. Zo’n random act of kindness is iets dat niet alleen jouzelf een goed gevoel geeft, maar vooral de ander een glimlach op zijn of haar gezicht bezorgt. En dit zijn vaak dingen die helemaal niet groot zijn en zelfs niks hoeven te kosten. Laten we in deze tijden eens wat meer stil staan om andere mensen warme gevoelens te geven. Het is niet moeilijk en maakt de wereld een mooiere plek. Doe je mee? Ik deel in dit artikel een aantal simpele tips om iemand anders blij te kunnen maken. Let’s go!

1. Laten we eens met onszelf beginnen, want zelfliefde wordt enorm onderschat. Ga voor de spiegel staan, kijk jezelf recht aan en geef jezelf een compliment. Waar bij jij trots op? Waar ben je dankbaar voor? Wat vind je mooi aan jezelf? Spreek het hardop uit tegen jezelf!

2. En als je dan toch bezig bent met complimentjes geven, geef er dan ook gelijk eentje aan je partner en/of kind(eren) vandaag.

3. Loop de deur uit met een glimlach en begroet iedereen die je tegenkomt met een vriendelijke ‘hoi!’

4. Las je onlangs een boek waar een mooie boodschap, inzicht of waardevolle (levens)les in zat? Stuur hem op naar iemand waarvan je denkt dat diegene het nodig heeft om dit inzicht mee te krijgen.

5. Denk je vaak aan een bepaald iemand, maar heb je diegene al een tijd niet meer gesproken? Het is niet vanzelf dat je aan diegene denkt. Dus, hup, pak die telefoon en maak eens even flink gebruik van je (sim only) telefoonabonnement. Een simpel telefoontje en jouw stem kan een ander écht heel erg goed doen.

6. Steek je handjes uit de mouwen! Probeer op straat eens niet zo in je telefoon verzonken te zijn, maar kijk om je heen en schiet te hulp waar kan. Help iemand met oversteken, hou een deur voor iemand open of laat iemand voorgaan.

7. Stuur iemand die je lief vindt en regelmatig aan moet denken een kaartje met de post. Nog leuker: maak dit kaartje zelf! In dit artikel staan leuke tips om zelf kaarten te maken.

8. Ben je bezig geweest met De Grote Lenteschoonmaak? Dan zijn er vast een aantal dingen door je handen gegaan die je zelf niet meer gebruikt. Denk even na en voor je het weet komt er iemand in je op om blij te maken met een boek, speelgoed of bijvoorbeeld kleding die je zelf (of je kind) niet meer draagt.

9. Ga spontaan langs bij je ouders en neem alles voor hun lievelingsgerecht met je mee. Kook voor ze, of nog leuker: kook samen met ze. Lekker de tijd om bij te kletsen!

10. Nu we in deze tijden meer dan ooit de avonden alleen of enkel met de partner doorbrengen, worden de vrienden- en vriendinnenavondjes flink gemist. Dus hup, trommel iedereen via WhatsApp op om op een specifieke avond dezelfde film of serie te gaan kijken en maak flink gebruik van je Sim only onbeperkt bellen by Simyo (of bij welke provider je dan ook zit) om tijdens het kijken te kletsen. Zo voelt het weer een kléin beetje alsof je toch gezellig samen bent.

11. Schrijf een aantal post-it’s vol met lieve woorden en complimentjes en hang deze op in bijvoorbeeld een lift, op de spiegel van het toilet op je werk of bij een pinautomaat.

12. Laat een mooi boeket verse bloemen (of juist een blijvend boeket droogbloemen) bezorgen bij de verpleegkundigen in het ziekenhuis of bij het zorgcentrum in jouw wijk.

13. In plaats van een veroordelende blik of wegkijken, geef die moeder met huilend kind een glimlach.

14. Ben jij dit jaar ook helemaal fan geworden van online shoppen? Bedank je pakketjesbezorger eens voor zijn werk waardoor jij al je pakketjes aan de deur krijgt.

15. Werk je nog op kantoor? Neem als verrassing wat lekkers mee en maak een extra gezellig praatje tijdens de pauzes, wellicht kom je er zo wel achter dat een collega gedeelde interesses met je heeft.

16. Het kan bijna niet anders dan dat je kind(eren) hun opa’s en/of oma’s heel erg missen.. Maak ze blij met een spontane video-call om elkaar te zien tijdens een gezellig gesprek om bij te praten met elkaar.

17. Om volgens mede Arnhemse Loesje te spreken: “Zeggen wat je denkt kan ook iets aardigs zijn”. Zie je iets moois aan iemand of doet iemand iets aardigs, dan mag dat zeker uitgesproken worden.

18. Iets dat het hier in huis altijd goed doet en de kinderen laat lachen en stralen: zelf liedjes verzinnen over de gekste dingen en op de meest random momenten. Heerlijk!

Zoals je merkt hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn om eens wat aardigs voor een ander te doen en kan er vooral alleen al met je stem veel moois bereikt worden. Bedenk maar eens hoe jij je voelt als iemand een vrolijke ‘goedemorgen!’ tegen je zegt, de warme gevoelens die je krijgt als een goede vriendin spontaan belt en hoe fijn het is om je kinderen te zien stralen als je ze een compliment geeft. ♥

Het is vandaag de Internationale Dag van de Stem (World Voice Day) en zoals je in veel van de tips kan lezen, kan je met alleen je stem al heel veel moois doen. Een perfect moment voor dit oproepje om met hier en daar wat vaker een random act of kindness de wereld een klein beetje mooier te maken. Doe je mee?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Simyo.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Lisa
    Reply Lisa 17 april 2021 at 00:05

    Ik vind het ook altijd fijn om vrienden/familie te laten weten dat ik aan ze denk door even een lief berichtje of kaartje te sturen, dat voelt voor mij goed en ik merk dat zij het ook heel erg waarderen…of ik geef een wildvreemde op straat of in de winkel een compliment als ik bv vind dat zij iets leuks aan heeft, voelt zo goed om dat te doen. Vind het gewoon heel fijn om iemand een goed gevoel te geven (eigenlijk de dingen te doen die je zelf ook fijn zou vinden zonder er wat voor terug te hoeven) en dat zit hem inderdaad in de kleine dingen 😊

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.