Beauty

Foundation Friday | RAU BB Cream Perfect Care

2 april 2021

RAU BB Cream review/ervaring/test (RAU Cosmetics)
Een product dat ook echt voor de zomermaanden geschikt is, dus niet zo’n ‘make-up’ gevoel geeft? Dan zit je met een product zoals deze RAU BB Cream Perfect Care helemaal goed. Het is een mooie combinatie tussen een huidverzorging en make-up in één die ik graag aan je laat zien in deze review. Ook deel ik een 5 producten/5 minuten make-up look met je om te laten zien dat je niet veel nodig hebt voor een frisse everyday look. Let’s go!

‘Lees ook: Skincare | De beste multi-acid peelings.’

RAU BB Cream review/ervaring/test (RAU Cosmetics)

RAU BB Cream Perfect Care

De belofte

“Onze BB Creams combineren een intensieve verzorging met de eigenschappen van make-up. De getinte dagcrème geeft een gelijkmatige en gezonde teint, die op al uw foto’s een ware blikvanger zijn – ook zonder filter.

Daarnaast wordt de huid met bijenwas, amandel-, druivenpit- en sojabonenolie als ook met zink en vitamine E gekalmeerd en verzorgd. Onzuiverheden en fijne lijntjes kunnen niet alleen bedekt maar ook verminderd worden. Ingrediënten zoals panthenol en zink zorgen voor het kalmeren en verzachten van ontstekingen, rode en geïrriteerde huid en mineralen en vitamine E bieden een natuurlijke UV-bescherming.”

Ingrediënten

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, dan word ik zeker blij. Het is een product op waterbasis waaraan onder andere siliconen, panthenol, amandelolie, druivenpitolie, vitamine C en vitamine E is toegevoegd. Een mooie mix aan verzorgende ingrediënten en antioxidanten waar je huid zéker blij van zal worden.

Wel vind ik het jammer dat er niet duidelijk te vinden is hoeveel zonbescherming dit product precies biedt. Ik zie er onder andere zinkoxide en titaniumdioxide in zitten die onder de minerale filters vallen, maar het was fijn geweest als er op de website en op de verpakking een SPF-waarde aan toegekend kon worden. Voor nu zou ik het dus in ieder geval óver een dagverzorging met minimaal SPF30 aanbrengen voor de lente- en zomermaanden.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De RAU BB Cream is verkrijgbaar via de Nederlandse webwinkel van RAU Cosmetics voor €29,95/75ml. Er zijn vier verschillende kleuren verkrijgbaar. Handig om een kleur te testen of voor op vakantie: er zijn ook sampletubes verkrijgbaar voor €4,95/8ml.

RAU BB Cream review/ervaring/test (RAU Cosmetics) RAU BB Cream review/ervaring/test (RAU Cosmetics)

Review

De RAU BB Cream komt in een witte verpakking met zwarte opdruk, heel minimalistisch en clean, met een flinke inhoud voor een make-upproduct. Zo zit er maar liefst 75ml in. Vergeleken met de gemiddelde inhoud van een foundation van 30ml is dat flink meer dan het dubbele en daar kan je dus een hele tijd mee vooruit.

Het product zelf heeft een subtiele verzorgende geur en een wat dikkere crèmetextuur, maar als het wat opwarmt door je huid en vingertoppen versmelt het met de huid en heb je al snel een mooie en natuurlijke satijnzachte finish. Ik kan dan ook aanraden om deze BB Cream met je vingers aan te brengen voor het mooiste en meest natuurlijke resultaat. Ik heb deze BB Cream in de lichtste van de vier kleuren: Light. Dit is een kleur die nét ietsje te donker is voor mij nu, maar met wat meer zon op m’n snoet zal het een goede match zijn. Qua ondertoon is hij redelijk neutraal tot heel iets aan de warmere kant. Perfect voor de zomermaanden straks!

De dekking van deze BB Cream is wat aan de lichtere kant, maar zoals je ziet op de foto’s is het voldoende om het geheel egaler te maken, roodheid te egaliseren en vooral mijn gezicht frisser te laten ogen. Perfect voor iedere dag en wanneer je door warmere temperaturen simpelweg niet zoveel make-up wil dragen.

RAU BB Cream review/ervaring/test (RAU Cosmetics) RAU BB Cream review/ervaring/test (RAU Cosmetics)

5 producten / 5 minuten make-up look

Een BB Cream als deze leent zich perfect voor een snelle make-uplook waarbij je maar een paar producten en een paar minuten nodig hebt en er toch lekker fris en verzorgd uitziet.

Zo combineerde ik in deze look de RAU BB Cream samen met de volgende producten:

Bobbi Brown Corrector in Extra Light Bisque onder de ogen, de binnenste ooghoekjes en rondom de neus om wat vlekjes weg te werken en een frissere oogopslag
MAC Extra Dimension Skinfinish in Superb op de jukbeenderen en lichtjes over de oogleden  voor een bronzy glow
Max Factor Divine Lashes mascara in Rich Black op de bovenste en onderste wimpers
Mádara Glossy Venom lipgloss in Vinyl Hood (mooi frisroze en heel hydraterend voor de lippen).

Ik vind het altijd bizar wat voor verschil een klein beetje make-up kan maken. Ik voel me dan altijd nét even wat meer zelfverzekerd en verzorgd en ben dan echt klaar voor de dag :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 2 april 2021 at 07:37

  Mooie subtiele look.
  Het verschil is heel goed op de foto’s te zien.
  Ik zou dit zeker kopen dus ik ga meteen door naar de webshop.
  Het is fijn geprijsd.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.