Beauty

In de test | WECOLOUR haarverf + haarverzorgingsproducten

27 april 2021

WECOLOUR haarverf ervaring/review (haarverf voor thuisgebruik)
Als je haar maar goed zit, toch? Ik weet in ieder geval dat ik me persoonlijk een stuk zelfverzekerder voel als mijn haar goed zit. En daar hoort voor mij ook bij dat ik liever (nog) niet met een grijze coupe rondloop en daarom verf ik regelmatig mijn haren. Maar, een goede kwaliteit haarverf voor thuisgebruik die ook nog eens zacht voor je hoofdhuid is die wél de grijze haren goed dekt is nog niet zo snel gevonden. Daarom tip ik graag de WECOLOUR haarverf waarmee ik onlangs mijn haren een fijne opfrisbeurt gaf in deze uitgebreide review waarin ik mijn ervaring én het resultaat deel.

‘Lees ook: How to | Tips voor gezond, sterk en glanzend haar.’

WECOLOUR haarverf ervaring/review (haarverf voor thuisgebruik) WECOLOUR haarverf ervaring/review (haarverf voor thuisgebruik)

WECOLOUR haarverf voor thuisgebruik

De belofte en verkrijgbaarheid

WECOLOUR is ontstaan vanuit één simpele missie: gezond geverfd haar voor iedereen bereikbaar maken. Ze staan voor haarkleuring voor thuisgebruik en geloven dat iedereen een prachtige, gezonde en natuurlijk ogende haarkleur verdient. Het resultaat? Een haarverf die effectief genoeg is om voor een mooie haarkleur en goede grijsdekking zorgt, maar tegelijkertijd zacht genoeg is voor de kwaliteit van de haren en je hoofdhuid.

Wat WECOLOUR haarverf vooral uniek maakt, is dat je het als totaalpakket geleverd krijgt door de brievenbus. In de verpakking zit alles wat je nodig hebt; de kapperskwaliteit haarverf en activator, handschoenen en een kwastje om de haarverf mee aan te brengen, shampoo en conditioner en een gebruikershandleiding. Dit pakket kost €19,95 maar als je kiest voor een ecoverpakking met daarin 4x een flesje activator en 4x een tube kleurcrème betaal je in totaal €49,95 waardoor een verfbeurt je per keer nog geen €12,50 kost. Voor het gemak kan je zelfs een abonnement afsluiten zodat je op tijd voor je volgende haarverf een nieuw pakketje thuisgestuurd krijgt.

Naast de haarverf is het assortiment inmiddels uitgebreid met een volledige haarverzorging- en stylinglijn zoals shampoo, conditioner, kleurmasker, een Dark Bamboo klei shampoo & conditioner behandeling, een leave-in crème met argan, haarmousse en een wax.

Goed om te weten: mocht je twijfelen welke kleur te kiezen, dan kan je gebruik maken van de handige online tool of kan je de kleurspecialisten persoonlijk bellen voor advies. Love it, wanneer merken die stap verder om hun klanten service te verlenen!

–> Klik hier voor de website van WECOLOUR voor meer informatie en om het gehele assortiment te bekijken.

WECOLOUR haarverf ervaring/review (haarverf voor thuisgebruik) WECOLOUR haarverf ervaring/review (haarverf voor thuisgebruik)

Ingrediënten

De haarverf van WECOLOUR is zowel effectief door de hoge concentratie aan kleurpigmenten die in combinatie met de activator zorgt voor een diepe en egale haarkleur, zonder dat het irriterend is voor de hoofdhuid. Zo bevat de haarverf geen ammonia, PPD, SLS en resorcinol. Wel is er onder andere hydraterende glycerine, voedende castor-olie (ook wel wonderolie genoemd), hydraterende betaïne, verzorgende arganolie en herstellend calendula-extract aan toegevoegd.

Naast de haarverf heb ik ook producten uit de overige haarverzorgingslijn uitgeprobeerd. In deze producten – zoals de shampoo, conditioner, kleurmasker en leave in – zit geen SLS, siliconen, parabenen of resorcinol. En ook deze producten bevatten fijne verzorgende, hydraterende en beschermende ingrediënten zoals arganolie, calendula extract, zonnebloempitolie, mango extract, salie extract, glycerine, penthenol, niacinamide en aloë vera.

Good to know: de producten van WECOLOUR zijn dierproefvrij.

WECOLOUR haarverf ervaring/review (haarverf voor thuisgebruik) WECOLOUR haarverf ervaring/review (haarverf voor thuisgebruik) WECOLOUR haarverf ervaring/review (haarverf voor thuisgebruik)

Review

Ik verf al sinds mijn tienerjaren voornamelijk zelf mijn haar. In de eerste jaren ging daar nog wel eens wat mis in mijn ‘experimentelere fase’ maar door te oefenen en uit te vogelen wat de kleurcodes kom je al een heel eind. Het enige dat me eigenlijk altijd tegenstaat bij haarverf voor thuisgebruik is het feit dat veel haarverf ammonia bevat en/of te agressieve ingrediënten voor mijn gevoelige hoofdhuid. En dit betekent dat ik tijdens de inwerktijd vaak al een jeukende hoofdhuid krijg en nadien echt wel even last heb van een droge, trekkerige en schilferige hoofdhuid.

En daar heb je dan ook gelijk het grootste voordeel van de WECOLOUR haarverf te pakken: het is echt heel erg mild. Geen doordringende geur, geen irritatie tijdens het inwerken of naderhand maar juist een fijn ‘wellnessgevoel’ door de licht kruidige en luxe geur en een mooie intense haarkleur. En ondanks dat de haarverf zo mild is krijg ik er toch de – steeds meer aanwezige – grijze haartjes mee bedenkt. Win-win!

Je mengt simpelweg de kleurcrème samen met de activator en eventueel een flinke klodder van het Colourmask met elkaar in een plastic of glazen bakje, je kamt je haren goed door en brengt de haarverf in banen aan op de haaraanzet met het bijgeleverde kwastje. Als alles erin zit masseer je met je vingertoppen de haren door en zorg je dat je het tot in de puntjes inwerkt, je laat het intrekken zolang als nodig is voor jouw type applicatie (gehele haar of enkel uitgroei bijwerken) en daarna is het tijd om de haarverf uit te spoelen. Naderhand was je je haren met de shampoo en conditioner en ben je klaar om je haren te stylen zoals je altijd doet. Eigenlijk kan er niks verkeerd gaan als je je aan de handleiding houdt. Easy!

Een paar extra tips voor het thuis verven van je haren
– Zorg dat je je haren een aantal dagen niet gewassen hebt zodat er een natuurlijk beschermlaagje op je hoofdhuid aanwezig is
– gebruik een oude handdoek over je schouders tegen eventuele haarverfvlekken
– gebruik de handschoentjes tijdens het verven en uitspoelen van je haren
– hou de tijd bij met een wekkertje zodat je op tijd de haarverf uitspoelt
– zeker wanneer je een droge huid hebt kan je vooraf een vettere crème langs de haargrens en op de oren aanbrengen zodat de haarverf geen vlekken op de huid achterlaat.

Zoals je ziet was mijn haarkleur best wel wat vervaagd en was er weer redelijk wat warmte te zien, terwijl ik een voorkeur heb voor mooie koele tinten. Ik gebruikte de WECOLOUR 6.1 as lichtbruin wat zorgde voor een mooie dekking van mijn grijze haartjes, een egale kleur van de haaraanzet tot in de puntjes en samen met de shampoo, conditioner en de Argan Silk is mijn haar lekker zacht, glanzend en toch ‘bouncy’. Het resultaat is vooral heel natuurlijk en mooi koel qua ondertoon. Love it!

Eén ding waar ik voor een volgende keer rekening mee moet houden is dat mijn haren zo lekker aan het groeien zijn, dat ik ‘vergeet’ hoe lang het inmiddels is. Ik kon met mijn schouderlange haren nét uit qua hoeveelheid verf en kan dus een volgende keer beter twee pakjes verf bestellen :)

En alhoewel ik mijn donkere haren omarm, mooi vind en goed bij mij vind passen denk ik er tóch aan om zo richting de zomer eens voor een heel stuk lichter te gaan zoals een uitgroeivriendelijke balayage met flink wat highlights.. Wat denk jij?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel werd geschreven in samenwerking met WECOLOUR.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van ria
    Reply ria 28 april 2021 at 13:58

    Ik heb zitten twijfelen ook zo’n pakket te bestellen.
    Maar heb toch besloten om naar de kapper te gaan en mijn haren met Kevin murphy verf te laten kleuren.
    Minder gedoe in ieder geval.
    En deze KM verf bevat geen ammoniak of PPD , ben erg blij met het resultaat.
    Lekker zacht en kleur blijft lang zitten, is voor mij een blijvertje.
    Ook de shampoo en rinse is top en de geur … lov it..

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 27 april 2021 at 09:21

    Wauw….
    Deze kleur staat jou prachtig.
    Goed geverfd.
    Ik verf mijn kapsel ook zelf.
    Moet het het nu weer doen….
    Ik ga eens kijken naar deze producten die jij had gebruikt….

    Xoxo

  • Avatar van Lisa
    Reply Lisa 27 april 2021 at 09:05

    Ik heb net als jij mijn haar altijd donker (en altijd kort gehad) nu een korte bob en stuk lichter met veel highlights 😊 Ik zou zeggen, ga ervoor 😀

  • Avatar van Tineke
    Reply Tineke 27 april 2021 at 07:24

    Ik krijg hier al tijden veel reclame van te zien en zo heb jij ineens een review! Leuk want ik was wel nieuwsgierig. Ik ben wel benieuwd hoe balayage jou zou staan.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.