Beauty

Foundation Friday | Welke foundationkwast gebruik je voor welk resultaat?

16 april 2021

welke foundationkwast welk resultaat
Om foundation aan te brengen zijn er verschillende technieken en verschillende tools verkrijgbaar. Denk hierbij aan het aanbrengen met je vingers, het gebruik van een make-upsponsje of verschillende soorten kwasten. Ik leg je in dit artikel uit wat het verschil is in welke foundationkwast of applicatiemethode je gebruikt, want dit kan hét verschil maken in dekking en de finished look van een vloeibare foundation!

‘Lees ook: Tips voor het kiezen voor de juiste ondertoon foundation.’

welke foundationkwast welk resultaat

Welke foundationkwast geeft welk resultaat?

Je zal merken dat je met de ene kwast of applicatiemethode ook zeker meer foundation verbruikt dan met de andere. Zo vind ik een make-upsponsje het meeste product verbruiken, omdat een sponsje ook een klein beetje product ‘opzuigt’. Daarna komen de kwasten als het om foundationverbruik aankomt en de minste verspilling heb je als je werkt met je vingers werkt. Natuurlijk heb je wel dat je je handen moet wassen na het aanbrengen van de foundation, maar je hebt er geen vieze tool/kwast/sponsje tegenover staan. Gebruik je wel liever een kwast of een sponsje: was dan regelmatig de bacteriën en make-up eruit met een zachte shampoo!

Vingers

Persoonlijk is dit mijn favoriete manier om foundation aan te brengen. Doordat je met je vingers werkt warm je de foundation namelijk een beetje op waardoor deze gemakkelijker versmelt met je huid. Wel krijg je door het aanbrengen van foundation met je vingers een minder hoge dekking uit je foundation. Maar doordat je de foundation echt ‘in’ je huid kan werken kan je op deze manier met bijna iedere foundation een heel natuurlijke no-make-up-look krijgen. Het is maar net wat je voorkeur heeft, maar met mijn droge huid merk ik dat dit eigenlijk de meest fijne manier is om het mooiste resultaat te krijgen.

welke foundationkwast welk resultaat

Platte kwast

In deze categorie heb je eigenlijk twee type platte kwasten; de kwast die lijkt op een platte schilderskwast en een ronde kwast maar dan met een platte bovenkant, zoals een flat top kabuki of buffer brush. De eerste zie je tegenwoordig eigenlijk niet meer terug omdat het toch vaak de foundation meer óp de huid legt en je er al snel lijntjes mee blijft houden. Deze kwasten zijn trouwens wél heel erg fijn om te gebruiken om een gezichtsmasker mee aan te brengen :)

De flat top kwasten hebben vaak heel veel haartjes die heel dicht op elkaar staan en voelen superzacht aan. Deze kwasten geven misschien wel de meeste dekking en je kan er ook nog eens redelijk foolproof in enkele minuutjes je foundation heel mooi mee in de huid blenden. Als ik niet mijn vingers gebruik, gebruik ik een foundationkwast als deze en is mijn persoonlijke favoriet de Zoeva 104 Buffer brush. Het mooiste resultaat krijg je door het maken van heel kleine ronde bewegingen of ‘deppende’ (stipple) bewegingen te maken over de huid.

Bolle kwast

Een volle ronde kwast waarvan de haartjes vanaf de zijkant gezien de vorm van een dome (koepel) hebben is perfect voor het airbushed effect. Hij zorgt dat een foundation net iets minder dekt dan met een flat top of platte buffer brush, maar dat geeft misschien ook net weer even een meer natuurlijk effect. En door de ronde vorm kan je heel fijn langs plekjes als neusvleugels en dergelijke komen.

welke foundationkwast welk resultaat

Make-upsponsje

Naast make-upkwasten zijn ook make-upsponsjes al jaren geliefd. Vooral de Beautyblender is heel erg populair, maar de gelijksoortige Real Techniques Miracle Complexion Sponge (op de foto hierboven) is ook een aanrader. Een make-upsponsje hoor je eigenlijk altijd vochtig te gebruiken. Je houdt hem onder de kraan totdat hij volgezogen is, knijpt hem daarna uit en als laatste stop je hem in je handdoek en knijp je er nog eens in. Op die manier heb je een goed damp (klam) sponsje zonder dat deze te nat is. Door nu een foundation aan te brengen op een deppende manier krijg je een mooi en luchtig effect, wat bijna iedere foundation heel natuurlijk laat ogen.

Shoppinglist

Hieronder een paar fijne webwinkels die ik kan aanraden voor het aanschaffen van beautytools, zoals een goede kwast voor het aanbrengen van vloeibare foundation:

Boozyshop (bekijk ook zeker eens hun eigen merk kwasten!)
Parfumerie Douglas (voor de merken Zoeva en Real Techniques bijvoorbeeld)
The Make Up Spot (hier hebben ze ook steeds meer mooie skincaremerken)
Notino (minder bekend, maar véél merken en vaak goede kortingsacties)
Make-up Musthaves (hoe mooi zijn de Nabla kwastensets wel niet?!)

–> Hoe breng jij het liefst jouw foundation aan; met een kwast, sponsje of je vingers?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 21 april 2021 at 02:32

    Fijne tips…
    Ik gebruik mijn make-up kwasten random….

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.