Beauty

Beautytip | Een bodylotion met AHA/BHA tegen keratosis pilaris, strawberry legs & backne

25 mei 2021

bodylotion met aha en bha tips
Een exfoliant voor het gezicht, waarin zuren zoals AHA (alpha hydroxy acids) en BHA (beta hydroxy acids) verwerkt zitten is een onmisbare stap in je huidverzorgingsroutine. Samen reinigen ze namelijk de huid diep en kan je er veel mee bereiken op het gebied van huidverbetering, zoals een gladdere huid, minder onzuiverheden, een minder droge huid, het verminderen van rimpeltjes en pigmentvlekken en vooral het terugkrijgen van een mooie glow. Maar wist je dat er ook producten voor het lichaam zijn, zoals een bodylotion met AHA en/of BHA, waarmee je onder andere keratoris pilaris, strawberry legs en backne aan kan pakken? In dit artikel vertel ik je er graag meer over!

‘Lees ook: Make-up | Welke foundation bij welk huidtype?.’

bodylotion met aha en bha tips

Het verschil tussen AHA en BHA

Een Alpha Hydroxy Acid (AHA) werkt op het huidoppervlak en is meer geschikt voor een normale tot droge huid, waarbij het werkt tegen zonschade, pigmentvlekken, rimpels, lijntjes en een meer gehydrateerde huid.

Een Beta Hydroxy Acid (BHA) werkt zowel op het huidoppervlak als diep in de poriën en is hierdoor meer geschikt voor de onzuivere en vette tot normale huid, waarbij het werkt tegen mee-eters, onzuiverheden, roodheid en zelfs eczeem en rosacea.

Scrubben of exfoliëren

Je kent de bekende bodyscrub voor onder de douche met harde deeltjes van bijvoorbeeld suiker, zout of bamboeschaafsel vast wel. Je gebruikt deze door de scrub aan te brengen op je huid, deze in te masseren en vervolgens af te spoelen. Hier kunnen een aantal nadelen aanzitten; de scrubdeeltjes zijn vaak óf te hard waardoor ze de huid kunnen beschadigen, óf te zacht waardoor het effect minimaal zal zijn en vaak wordt er ook nog eens voor een plastic scrubkorrel gekozen wat weer slecht is voor het milieu aangezien je dit daarna door je doucheputje weg spoelt.

Waar helpt een bodylotion met AHA of BHA bij?

Door het exfoliëren van je huid met een bodylotion met AHA of BHA kies je voor een heel zachte, maar effectieve manier om je lichaam van dode huidcellen te ontdoen. Daarnaast zorgt regelmatig exfoliëren voor een betere collageenproductie, waardoor je huid steviger aan zal voelen.

Daarnaast werkt een AHA of BHA specifiek ook heel goed bij:

– backne, acne op de rug (BHA)
– de huid gladder, zachter en frisser maken (AHA en BHA)
– keratosis pilaris, harde rode bultjes vaak op de bovenarmen of bovenbenen (AHA en BHA)
– droge plekjes, zonschade zoals pigmentvlekken en huidveroudering aanpakken (AHA)
– strawberry legs, de bekende rode ‘stipjes’ op je benen na het scheren (BHA).

Naast bovenstaande voordelen van producten met AHA en/of BHA erin, komt er nog een fijn voordeel bij kijken: door regelmatig je huid te exfoliëren neemt je lichaam werkzame stoffen uit andere serums en crèmes beter in zich op, waardoor je dus méér voordelen uit je overige bodycare zal halen. Oh, én doordat je huid goed wordt ontdaan van dode huidcellen, zal het resultaat van een zelfbruiner ook nog eens egaler en mooier worden. Win-win-win!

bodylotion met aha en bha tips bodylotion met aha en bha tips

6x bodylotion met AHA of BHA

Het was even een uitzoekwerkje welke merken een product zoals deze in het assortiment hebben zitten, waarbij de ingrediënten ook nog eens echt veelbelovend zijn. Maar deze producten zijn toch zeker aanraders in deze categorie:

Paula’s Choice bodylotion met 2% BHA 210ml/€31,00
Paula’s Choice bodylotion met 10% AHA 210ml/€31,00
Dermasence bodylotion met 10% AHA 200ml/€26,50
Gatineau bodylotion met AHA 400ml/€37,04
Revolution bodylotion met AHA 200ml/€9,45
CeraVe bodycream met AHA en BHA 340g/€15,45

Er is misschien één nadeel aan het gebruik van een body lotion met AHA en/of BHA en dat is, dat het de huid iets gevoeliger maakt voor de zon. Ga je dus de zon in, heb je blote benen of armen of staat er een dagje strand op de planning? Smeer je dan in met minimaal SPF30 zonbescherming :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 mei 2021 at 22:11

  Op dit moment komt dit artikel me erg goed van pas….
  Heb namelijk veel huiduitslag zoals meeeters etc….
  Ik ga me er telkens meer in verdiepen…
  De dode huidcellen moeten ook eens verdwenen zijn….
  Goed voorbereid de zomer tegemoed gaan..
  .
  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.