Beauty

Budget beauty tip | Nieuwe CATRICE skincare producten

18 mei 2021

Catrice skincare ervaring/review
Ik heb al eerder enthousiast geschreven over de CATRICE skincare producten, waarbij de overnight AHA treatment en de beautifying face oil uit de GLOW-lijn mijn favorieten waren. Onlangs kreeg ik een pakketje binnen met enkele nieuwe producten en ook hier vertel ik je heel erg graag meer over. Lees verder voor meer informatie, foto’s, texture swatches en ingrediënten-uitleg over deze producten!

‘Lees ook: Skincare | De 7 meest gemaakte dagcrème fouten..’

Catrice skincare ervaring/review

CATRICE skincare

Laat ik beginnen te zeggen dat ik als #skincarejunkie het enorm tof vind dat goede huidverzorging, en zeker de wat meer gespecialiseerde producten, steeds eenvoudiger aan te schaffen zijn. Zo wordt de drempel lager om eens wat nieuws aan je routine toe te voegen en te kijken wat een bepaald ingrediënt of product waar je al even nieuwsgierig naar was voor jouw huid doet. Zonder dat je dus een miskoop van tientallen euro’s hoeft te doen of het enkel alleen online aan kan schaffen.

Natuurlijk is het fijn dat de producten van CATRICE budgetvriendelijk zijn, maar – je kent me – ik zou er niet over schrijven als de ingrediëntenlijst niet op orde zou zijn. Er zitten dus echt goede percentages werkzame stoffen in én daarnaast zijn de producten ook nog eens vegan én dierproefvrij. Win-win-win!

Prijs en verkrijgbaarheid

CATRICE skincare en make-up is in de winkels en via de webwinkels van Etos en Kruidvat te koop, maar ook te bestellen bij Boozyshop.

– CATRICE PORE 2-in-1 Peeling & Toner 100ml, €5,99
– CATRICE HYDRO Overnight Mask 20ml, €5,99
– CATRICE ENERGY Boost Serum 30ml, €5,99
– CATRICE SENSITIVE Moisturizing Serum Milk 30ml, €5,99
– CATRICE YOUTH Boost Serum 28ml, €6,99

Catrice skincare ervaring/review

CATRICE PORE 2-in-1 Peeling & Toner

Dit is een multi-acid product met als werkzame stoffen 1% BHA (salicylzuur) en 3% AHA (mandelic acid), maar verder zit er ook onder andere glycerine, jojoba extract en vitamine E.

BHA, zoals salicylzuur in dit geval, werkt reinigend tot diep in je poriën en helpt onder andere onzuiverheden, roodheid en puistjes te verminderen. AHA, zoals mandelic acid (van bittere amandel) in dit geval, is dan weer een heel milde AHA die zelfs op de gevoelige huid gebruikt kan worden. Deze verwijdert dode huidcellen, werkt tegen fijne lijntjes en rimpels, geeft de collageenaanmaak een boost en helpt je huid weer te gaan stralen.

Deze lotion breng je dus ná het reinigen van je huid aan op een watje en die haal je vervolgens zacht over je huid, waarbij je de oogcontour vermijdt. Even wachten tot je huid droog is en daarna kan je gewoon verder met de rest van je huidverzorgingsroutine. De lotion heeft een heel zachte frisse geur en is echt een mooie ‘instap’-peeling/exfoliant om kennis te kunnen maken met een product als dit. Let op: peelen en exfoliëren maakt je huid gevoeliger voor de zon, dus als je dit in je skincare routine opneemt dan moet je overdag wel minimaal SPF30 op je gezicht smeren om zonschade te voorkomen.

Catrice skincare ervaring/review Catrice skincare ervaring/review

CATRICE HYDRO Overnight Mask

Dit is een lekker voedende crème die je als laatste stap van je avondroutine aan kan brengen en tijdens het slapen als een nachtmasker op je huid kan laten zitten. Als werkzame stof zit er 5% squalaan in, maar verder zit er ook onder andere glycerine, aloë vera, vitamine E en vitamine C in.

Squalaan is een olie die identiek is aan een stof die van nature in de huid voorkomt, maar waarvan de hoeveelheid afneemt naarmate we ouder worden. Squalaanolie zorgt dat dit weer wordt aangevuld waardoor de huid haar soepelheid terug krijgt. Daarnaast heeft het een verzorgende, beschermende, verzachtende en kalmerende werking en is het adaptogeen. Kortom; het past zich aan aan je huidtype en vult precies aan wat je huid op dat moment nodig heeft. Zo zal een droge huid er minder droog van worden en een vettere huid juist minder glanzend en minder last van onzuiverheden krijgen.

De textuur van dit overnight mask is jelly en lekker romig tegelijkertijd en voelt een tikkeltje olie-achtig aan op de huid. De geur is heerlijk fris, na een paar minuten is de gel ingetrokken en kan je zonder plakkerig of vettig laagje je bed induiken. Het maakt de huid in no time heerlijk zacht, soepel en stralend. Een mooi kuurproduct ook voor als je huid even wat extra’s kan gebruiken om dit bijvoorbeeld een week lang iedere avond te gebruiken. En geloof me: het potje met 20ml inhoud gaat verrassend lang mee :)

Catrice skincare ervaring/review Catrice skincare ervaring/review

CATRICE ENERGY Boost Serum

In deze beauty booster zit 7% gembercomplex als werkzame stof, maar verder zit er ook onder andere glycerine, papajasap, PHA en hyaluronzuur in. Gember wordt ook wel gezien als een geneeskrachtige wortel die je huid een boost kan geven in elasticiteit omdat het de doorbloeding stimuleert. De antioxidanten erin zorgen voor een gezonde glow en een egalere huid en de PHA helpt dode huidcellen te verwijderen en de huidtextuur zachter te maken.

Dit serum heeft een transparante gel-textuur die fris aanvoelt op de huid, snel intrekt en direct een oppeppend gevoel geeft. Fresh! Je brengt deze dan ook het beste in de ochtend op een gereinigde huid aan zodat je huid lekker wakker is en eroverheen draag je dan nog je moisturizer met SPF.

Catrice skincare ervaring/review Catrice skincare ervaring/review

CATRICE SENSITIVE Moisturizing Serum Milk

In dit vochtinbrengende serum zit als werkzame stof 2% pre- & probiotica, maar verder zit er ook onder andere kokosextract, glycerine, rijstmelk, haver-extract en vitamine E in.

Voor de uitleg met de voordelen van probiotica in skincare kan ik je goed doorverwijzen naar dit artikel waarin ik dieper inga op de materie. Maar kortgezegd komt het er op neer dat deze melkzuurbacteriën ervoor zorgen dat de huid goede bacteriën tot zich kan nemen en de verkeerde buitensluit. Zo wordt je huid weer in balans gebracht en wordt het huidmicrobioom versterkt waardoor deze zichzelf kan herstellen. Daarnaast helpt het de huid om vocht vast te houden, te kalmeren, werkt het tegen huidveroudering en kan het zelfs positieve effecten hebben bij eczeem en acne. Heel interessant!

Dit serum is wit en is iets dikker van textuur, maar smelt weg in combinatie van je lichaamswarmte en het inmasseren en trekt daardoor heel snel in. Je voelt direct een heel verzachtend effect op de huid en mijn droge huid reageert er heel goed op! Je kan dit serum zowel in de avond als in de ochtend gebruiken ná het reinigen en vóór je dag- of nachtcrème. Tip: dit serum doet het heel mooi bij een drogere huid als een primer onder de foundation!

Catrice skincare ervaring/review

CATRICE YOUTH Boost Serum

In dit anti-age serum zit 3% vegan collageen als werkzame stof, maar verder zit er ook onder andere glycerine, olijfolie, peptiden, vitamine E, hyaluronzuur, shea boter en bakuchiol.

Ja, ik snap wel dat dit serum tegen huidveroudering werkt met deze ingrediënten! Zo wordt Bakuchiol gezien als de natuurlijke tegenhanger van retinol (vitamine A) maar dan zónder dat je er de bekende bijwerkingen van kan krijgen, geeft hyaluronzuur een mooi plumping effect, pakken de peptiden fijne lijntjes en rimpeltjes aan en is een boost van de collageen-aanmaak zéker welkom vanaf ons 25e levensjaar. Tot die tijd maakt ons lichaam nog zelf collageen aan, maar daarna neemt dit al heel snel af. Terwijl collageen een bouwstof in onze huid is die er juist voor zorgt dat de huid stevig en elastisch blijft..

Ook dit serum is wit van kleur, voelt fris aan op de huid en trekt snel in. Je kan hem zowel in de ochtend als de avond gebruiken, ook weer ná het reinigen van je huid en vóórdat je je dag- of nachtcrème aanbrengt. Wel even goed schudden voor gebruikt en als je teveel van dit serum gebruikt kan je huid een beetje sticky aanvoelen. Het is dus even uitproberen hoeveel druppels voor jouw huidtype goed werkt, zelf vind ik 2 druppels de perfecte hoeveelheid per keer.

Yes, een heel verhaal en nee, dit is geen gesponsord artikel. Ik ben simpelweg oprecht heel enthousiast over deze CATRICE skincare producten :)

–> Heb jij al eens wat van de huidverzorgingsproducten van dit merk geprobeerd? Welke van deze nieuwe producten zou je wel eens willen proberen?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van 1
    Reply 1 20 mei 2023 at 16:57

    Vind de Pore 2in1 nog al plakkerig op mijn gezicht en brand beetje heb wel heel gevoelige huid

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 22 mei 2023 at 11:12

      Hi, het kan inderdaad dat deze een beetje prikkelt op de huid omdat het een exfoliant is. Je zou het gebruik hiervan op kunnen bouwen, door het bijvoorbeeld de eerste periode slechts 2/3 keer per week enkel in de avond te gebruiken en daarna natuurlijk afsluiten met een milde nachtcrème. Succes!

  • Avatar van Mieke
    Reply Mieke 23 mei 2021 at 11:14

    Echt weer top gedaan van Catrice! Ik heb momenteel hun 10% niacinamide serum in gebruik en heb net enkele items van hun overnight beauty aid limited edition gekocht.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 25 mei 2021 at 12:39

      Wat leuk dat jij ook zo enthousiast bent over dit merk! Bevalt het niacinamide serum? :)

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 20 mei 2021 at 12:28

    Wat een fijne informatie! Ik zou de Catrice Youth Boost serum wel willen uitproberen.

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 19 mei 2021 at 07:41

    Het ziet er heel goed uit.
    Hier ben ik zo benieuwd naar…..
    ik zal zeker even een kijkje nemen in de winkel die dit verkoopt want de prijzen vallen wel mee….

    Xoxo

  • Avatar van Lisa
    Reply Lisa 18 mei 2021 at 20:12

    Klinkt goed allemaal, was best wel sceptisch voor zo’n goedkoop merk maar ben blij verrast. Welke van deze producten ga je zelf blijven gebruiken? 😊

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 25 mei 2021 at 12:41

      Als mijn huidige exfoliant op is, ga ik deze zeker gebruiken, het overnight mask gebruik ik nu als kuurtje en het serum milk gebruik ik nu ook :D

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.