Reizen & vrije tijd

Travel wishlist | Een citytrip naar Alicante

7 mei 2021

citytrip naar Alicante, Spanje (reisblog)
Het blijft nog even wachten tot de wereld er weer een beetje ‘normaal’ uit zal zien en het vrije reizen weer mogelijk is, maar dat maakt het wel een perfecte periode om alvast wat voorpret te beleven aan de reizen die ik in de toekomst nog zou willen maken. En waar ik voornamelijk een voorkeur heb voor rustige gebieden waarbij vooral de vrije natuur mij enorm aantrekt, heb ik een zwak voor bepaalde steden. Zo lijkt een citytrip naar Alicante me een prachtige bestemming om eens te gaan beleven..

citytrip naar Alicante, Spanje (reisblog) citytrip naar Alicante, Spanje (reisblog) citytrip naar Alicante, Spanje (reisblog)

Travel wishlist | Een citytrip naar Alicante

Alicante is een stad in Spanje, het ligt aan de Costa Blanca en is de op één na grootste stad van de regio Valencia. De stad heeft een Mediterraans klimaat met heerlijk warme zomers en zachte winters, waarbij er veel zonuren in het jaar zijn. Het maakt dat je deze kuststad eigenlijk het hele jaar door kan bezoeken, want echt veel frisser dan 15 graden wordt het er niet. Ook fijn: de meeste bezienswaardigheden liggen allemaal op loopafstand van elkaar.

Hoe lang is het vliegen naar Alicante?

Eén groot voordeel van het plannen van een tripje naar Alicante, is toch wel dat deze stad een eigen vliegveld heeft. Het vliegveld van Alicante ligt op zo’n 12 kilometer buiten de stad in El Altet, vanwaar je al snel midden in het centrum van de stad kan zijn om van je citytrip naar Alicante te gaan genieten!

Vanuit Nederland is vliegen naar Alicante zo gepiept en dus ook eventueel goed te doen samen met je kind(eren). Want je vliegt er vanaf Schiphol of Eindhoven in zo’n drie uurtjes naartoe en er rijdt vanaf daar iedere twintig minuten een bus naar het centrum van Alicante. Vamos!

citytrip naar Alicante, Spanje (reisblog) citytrip naar Alicante, Spanje (reisblog) citytrip naar Alicante, Spanje (reisblog) citytrip naar Alicante, Spanje (reisblog) citytrip naar Alicante, Spanje (reisblog)

Wat is er te doen in Alicante?

Persoonlijk heb ik toch wel een zwak voor het bezoeken van de oudere delen, zoals de Oude Stad (Casco Antiguo) en de oude wijk Santa Cruz, om zo nog wat oude delen van de vroegere stadsmuur, monumenten en de charme van de stad met z’n smalle steegjes met trapjes tegen de helling van de heuvel te beleven. Het schijnt dat de straten volhangen met witte bloemen en versierde tegeltjes.. Lijkt me prachtig om op een zonnige dag doorheen te wandelen!

Bij een stedentrip hoort voor mij ook zeker het bewonderen van de historie van een stad, zoals kathedralen, kastelen en musea. Zo lijkt het Castillo de Santa Bárbara (kathedraal) met het Parque de la Ereta (park en kasteeltuinen) me prachtig om te zien en het Museo de Arte Contemporáneo (Museum voor Moderne Kunst) me een heel rustgevende plek om kunstwerken van grootmeesters als Pablo Picasso te bewonderen.

Maar Alicante heeft ook een heel modern centrum met een (normaal gesproken) bruisend horeca- en nachtleven, je schijnt er goed te kunnen shoppen, het eiland Tabarca lijkt me geweldig voor een dagtripje, er gaan veerboten naar de Balearen en een dagje tot rust komen op het strand of een dagje naar het SHA Wellness Clinic klinkt ook zo verkeerd nog niet. Ik denk dat je er al snel tijd tekort komt om alles in je op te kunnen nemen en zo’n relaxdag tussendoor zeker welkom is!

Waarom Alicante?

Hoe ik zo bij een tripje naar Alicante op de travel wishlist kom? Toen we bijna drie jaar geleden, ik was nog in verwachting van Cate, een fly & drive vakantie naar Spanje maakten kwamen we aan op Barcelona vanwaar we met een huurauto verder gingen. Onze ‘thuisbasis’ was Camping Playa Montroig (aanrader!) aan het strand van de Costa Dorada en we maakte vanuit hier een dagtrip naar Valencia. Alicante ligt nog een stukje verder dan Valencia en kwam ik meerdere keren tegen met het uitzoeken van een eventuele volgende dagtrip, maar wegens een iets te enthousiaste planning kwamen we er toen niet aan toe. Maar als ik er eenmaal het één en ander over opgezocht en foto’s van gezien heb kan ik het maar lastig loslaten..

–> Is er een bepaalde stad die jij graag eens zou willen bezoeken? En mocht je reistips hebben voor Alicante, dan hoor ik ze natuurlijk graag! :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 7 mei 2021 at 16:00

    Zo mooi…..
    Groot gelijk om daar eens heen te gaan….. Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.