Beauty

Foundation Friday | Clarins Everlasting Youth Fluid foundation

21 mei 2021

Clarins Everlasting Youth Fluid foundation review/ervaring 103 Ivory
Het is lang geleden dat ik zo enthousiast was over een foundation als over deze Clarins Everlasting Youth Fluid foundation die ik vandaag aan je laat zien in deze review. Heb je een drogere huid, zoek je duidelijk méér in een foundation dan enkel wat dekking én hou je van een stralend en fris resultaat: keep on reading!

‘Lees ook: Skincare | Squalan GOLD facial serum (review).’

Clarins Everlasting Youth Fluid foundation review/ervaring 103 Ivory

Clarins Everlasting Youth Fluid foundation review

De belofte

“De foundation die je huid weer zijn jeugdige uitstraling geeft. Dankzij het nieuwe Skin Tone Optimizing Complex krijgt je huid onmiddellijk weer een sprankelende teint. Vlekjes en imperfecties worden gecorrigeerd. De extracten van cichorei en rode alg dragen bij aan het perfectioneren van de heldere uitstraling van je huid. De huid wordt met de dag steviger, veerkrachtiger, gladder en stralender.”

Ingrediënten

Dit is een foundation op waterbasis met siliconen, waaraan verschillende skincare ingrediënten aan toegevoegd zijn zoals glycerine (hydraterend), arganolie (voedend), vitamine E (beschermend), havermoutextract (kalmerend), urea (verzachtend), extract van rode algen (anti-age), cichorei (huidverhelderend) en hyaluronzuur (intens hydraterend). Daarnaast is er aan deze foundation een zonbescherming toegevoegd in SPF15.

Ja, zoals je kan begrijpen word ik als #skincarejunkie heel erg enthousiast van een foundation waar zoveel fijne ingrediënten aan toegevoegd zijn. Mooi hoe bij een huidverzorgingsmerk als Clarins een foundation ook echt niet enkel ‘make-up’ is, maar er ook in zo’n product aan huidverbetering op de lange termijn wordt gedacht.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Clarins Everlasting Youth Fluid foundation is verkrijgbaar voor €47,50/30ml via de Nederlandse Clarins webwinkel in 42 (!) kleuren en verschillende ondertonen. Hij is verder ook te koop bij onder andere Douglas, ICI Paris XL, bol.com en de Bijenkorf. Alleen zijn bij niet alle webwinkels alle kleuren verkrijgbaar, dus kan het even zoeken zijn of jouw kleur er wel tussen zit.

Clarins Everlasting Youth Fluid foundation review/ervaring 103 Ivory Clarins Everlasting Youth Fluid foundation review/ervaring 103 Ivory Clarins Everlasting Youth Fluid foundation review/ervaring 103 Ivory

Review

Clarins Everlasting Youth Fluid foundation is duidelijk een high-end product; van de prachtige flacon met goudkleurige dop, de heerlijk frisse en luxe geur tot aan de mooie ingrediëntenlijst. De gehele look & feel zorgt ervoor dat het dagelijkse me-time momentje in de ochtend net even wat meer schwung krijgt.

Dit is, als je het mij vraagt, duidelijk een foundation voor de drogere en wat meer rijpere huidtypes. De textuur is vol en romig en vanwege de voedende ingrediënten en de samenstelling geeft deze foundation een prachtige glow aan de huid en heeft hij geen moeite met het verdoezelen van droge plekjes. Ook qua dekking vind ik deze foundation erg mooi; de medium dekking maakt mijn huid egaler waardoor roodheid, pigmentvlekjes en wallen minder opvallen maar mijn huid er nog steeds als huid uit ziet.

Clarins Everlasting Youth Fluid foundation review/ervaring 103 Ivory Clarins Everlasting Youth Fluid foundation review/ervaring 103 Ivory

Ik draag deze Clarins Youth Fluid foundation in de kleur 103 Ivory, die qua kleur een goede match is maar qua ondertoon misschien nét ietsje te ‘warm’. Al is dat eigenlijk amper te zien, zeker niet wanneer mijn volledige make-up aangebracht is. Voor de lente en zomer een goede match, maar in de herfst en zeker de winter zal deze kleur net iets te donker voor me zijn ben ik bang. Voor een ‘ivory’ dus wel iets aan de donkere kant dan ik er normaal van gewend ben.

Vaak heeft een wat meer glanzende foundation zoals deze moeite om de hele dag op z’n plek te blijven zitten, maar ook hier wint deze foundation. Het maakt de ‘Everlasting’-belofte uit de naam zeker waar. Als je de foundation na het aanbrengen heel lichtjes afpoedert blijft hij verder de gehele dag mooi op z’n plek zitten. Ja, deze foundation en mijn huid zijn een heel erg goede match. Iedere keer als ik langs een spiegel kom of een selfie wil maken verbaas ik me hoe goed mijn huid eruit ziet met deze foundation; niet te make-upperig, maar juist fris, natuurlijk en stralend. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 23 mei 2021 at 17:10

  Oh wauw, mooi resultaat. Ik zit nog steeds vast aan mijn Estee Lauder maximum cover, maar na deze review ga ik Clarins zeker proberen!

 • Avatar van ria
  Reply ria 22 mei 2021 at 16:38

  Mooie look weer , clarins is heerlijk merk.
  Staat je goed je nieuwe kapsel, lekker jeugdig.!,

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 mei 2021 at 19:14

   Dankjewel voor je compliment, leuk om te horen! :D

 • Avatar van Nicole Antonissen
  Reply Nicole Antonissen 22 mei 2021 at 00:35

  Bevalt deze beter dan de armani foundation?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 mei 2021 at 19:15

   Oeh, het is bijna een strikvraag haha! Maar.. JA! Hij is nét even minder ‘droog’ en doet het gewoonweg heel goed met mijn huid op dit moment :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.