Beauty

Love it! | Fuente Trigo haarproducten (tip voor de gevoelige hoofdhuid)

20 mei 2021

Fuente Trigo shampoo conditioner review
Ik heb helaas best een gevoelige hoofdhuid, waardoor ik niet zomaar alle producten kan gebruiken. Er zijn bepaalde ingrediënten in shampoos en stylingproducten die ervoor zorgen dat mijn hoofdhuid droog en ‘strak’ aanvoelt, gaat jeuken of zelfs gaat schilferen. Ik ben dan ook heel kieskeurig met welke haarproducten ik gebruik en er gaat altijd een ingrediëntencheck aan vooraf. Sinds kort gebruik ik een aantal producten van Fuente die zo goed bevallen dat ik ze graag met je deel. En yes, ik heb sinds kort een pony en ook die laat ik je graag zien! :)

‘Lees ook: Budget beauty tip | Nieuwe Catrice skincare producten.’

Fuente Trigo shampoo conditioner review

Fuente haircare

Review

Toen ik een mailtje vanuit Fuente ontving, of ik een aantal producten van het merk zou willen proberen, dook ik dus eerst de website op om meer informatie over de ingrediënten producten te vinden en om te kijken of het een match zou zijn. Naast dat ik een gevoelige hoofdhuid heb die al snel droog aanvoelt, heb ik best véél haar maar ook best fijn haar. En dat maakt samen niet de beste combinatie voor haarproducten; zo maken voedende producten mijn hoofdhuid blij maar laat het mijn fijne haar te plat vallen en veel volumeproducten maken mijn haar (en hoofdhuid) vaak weer net te stug en droog. Maar al snel zag ik een aantal producten waarbij ik het wel aandurfde om ze te gaan proberen :)

In deze Fuente Trigo shampoo en conditioner zit hierin voor mij de perfecte combinatie. Er zit géén SLS/SLES in (waar mijn gevoelige hoofdhuid niet tegen kan) maar het bestaat uit een heel milde reiniger aangevuld met onder andere proteïne voor meer stevigheid, panthenol om het haar te verstevigen, extract van olijfolie om de haren te verzorgen en kamille extract om haar en hoofdhuid te kalmeren. Daarnaast zit er specifiek in de care (te gebruiken zoals een conditioner) ook nog onder andere verzorgende squalaan en de voedende bouwstof keratine.

Ik ben blij dat de shampoo in een flacon met pompje komt, zo kan je hem goed doseren en pak je er niet snel teveel van. Een kleine hoeveelheid (2/3 pompjes voor schouderlang haar) is meer dan voldoende om de haren goed schoon te krijgen met een romig schuim, zelfs wanneer ik mijn shampoo-dag iets te lang uit heb gesteld of los ben gegaan met stylingproducten. Ook van de conditioner heb je niet veel nodig en ik breng deze enkel aan op de lengtes en punten van het haar. Tijdens het inmasseren en uitspoelen merk je al dat het de haren zachter maakt en wanneer de haren opgedroogd zijn merk je dat het wél de haren makkelijk doorkambaar, zacht en glanzend maakt maar de haren niét verzwaart. Het geeft zelfs best wat volume en een beetje een slag aan mijn haren? Heel leuk!

Fuente Trigo shampoo conditioner review

De Fuente Estilo setting spray (met heerlijke jasmijn-geur) gebruik ik op handdoekdroog haar waarbij ik me op de lengtes concentreer en zo zorgt het voor wat extra voeding en geeft het met föhnen meer body en volume, zonder dat de haren er stug van worden zoals bij veel volumesprays gebeurt.

Nu ik echt wat langere haren begin te krijgen vind ik het ook leuk er iets meer mee te ‘spelen’. En dat lukt wel met de Fuente Estilo mellow wax. Het is een ‘droge’ wax die een matte finish geeft en ik gebruik hem als een soort droogshampoo net onder de haaraanzet .Een normale droogshampoo komt altijd op de hoofdhuid terecht en daar wordt mijn hoofdhuid niet zo blij van.. Maar met deze wax krijg ik dus wel die lekkere oomph zonder de irritatie.

Prijs en verkrijgbaarheid

De producten van Fuente zijn te koop via de Nederlandse Fuente webwinkel, bij salons die met dit merk werken en via een aantal webwinkels.

In dit artikel komende volgende producten voorbij:
– Fuente Trigo proteïn shampoo 250ml, €27,95
– Fuente Trigo proteïn care 200ml, €27,95
– Fuente Estilo setting spray 200ml, €24,95
– Fuente Estilo mellow wax 75ml, €27,95

Goed om te weten: de producten van Fuente zijn vegan en dierproefvrij.

Fuente Trigo shampoo conditioner review

De producten zien er niet alleen mooi en fris uit in de badkamer, ze doen wat ze beloven, zijn zuinig in gebruik én zowel mijn gevoelige hoofdhuid als mijn haren reageren er heel goed op. Hooray! Nu nog een beetje wennen aan mijn pony/curtain bangs met hoe ik die style en draag, maar ben er heel blij mee en vind het grappig te merken hoe ‘anders’ de nieuwe look staat :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 23 mei 2021 at 11:05

  Klinken heel interessant. Die pony staat je leuk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 mei 2021 at 12:39

   Dankjewel voor het compliment! :D

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 21 mei 2021 at 06:47

  Zo had ik altijd gedacht dat ik de enige was met een schilferige hoofdhuid….
  Helaas is het tegendeel waar….
  Fijn dat er producten zijn die het kunnen verminderen….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.