Beauty

Foundation Friday | MAC Studio Radiance face and body foundation

28 mei 2021

MAC Studio Radiance face and body foundation review C0
De MAC Studio Radiance face and body radiant sheer foundation is de vernieuwde variant van dé cultklassieker; de MAC face and body foundation die wordt geliefd door velen en vooral on set veel wordt gebruikt door make-up artists bij modellen en acteurs. Dit omdat deze foundation een opbouwbare dekking heeft en waterproof en sweatproof is maar bovenal heel natuurlijk blijft ogen. Zal de vernieuwde variant net zo’n allround favoriet worden?..

‘Lees ook: Make-up | Tips voor het vinden van de juiste foundation ondertoon.’

MAC Studio Radiance face and body foundation review C0

MAC Studio Radiance face and body foundation

De belofte

“Geliefd op rode lopers en catwalks wereldwijd, onze Artists’ favoriete foundation belooft jouw echte huid te onthullen – en nooit te verbergen – met een transparante, stralende, ‘mijn-huid-maar-beter’-finish. Deze formule creëert een transparante, opbouwbare dekking met een natuurlijke, stralende gloed. Het zorgt voor een verfrissende, onmiddellijke hydratatie in een ultralichte, waterproof formule die de hele dag comfortabel voelt en blijft.”

Ingrediënten

Dit is een foundation op waterbasis met siliconen en kleurpigmenten waaraan verder onder andere beschermende vitamine E, kalmerende en hydraterende sandelhoutolie en oppeppend citrusextract is toegevoegd.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De MAC Studio Radiance face and body foundation is verkrijgbaar in 30 (!) verschillende kleuren en drie ondertonen verkrijgbaar via de MAC webwinkel, de Bijenkorf, Zalando en de MAC counters voor €36,00/50ml.

MAC Studio Radiance face and body foundation review C0 MAC Studio Radiance face and body foundation review C0

Review

Het is echt heel erg lang geleden dat ik de originele MAC face and body foundation gebruikt heb en eerlijk is eerlijk, ik was er toen – jaren geleden – niet zo’n fan van. Hij bracht me simpelweg te weinig dekking voor wat ik toen mooi vond en ik vond hem niet mat genoeg. Maar inmiddels is mijn persoonlijke voorkeur veranderd, is mijn huid in een andere conditie en zijn de trends veranderd. Het mag allemaal net even wat meer natuurlijk en glowy en daar is deze foundation perfect voor!

Qua textuur is de nieuwe MAC Studio Radiance face and body foundation nog steeds wat aan de dunne kant en dit vraagt erom de foundation voor het gebruik goed te schudden, waardoor de kleurpigmenten zich goed mengen met de overige ingrediënten. Je kan hem hierna direct na je skincare routine aanbrengen voor een heel natuurlijke finish, maar er is ook een klein trucje waardoor je er net wat meer dekking uit kan halen. Door wat foundation op te warmen tussen je vingers zal je na een seconde of vijftien (yes, give it some time!) voelen dat de textuur meer creamy wordt waarna hij meer dekking zal geven. Tadaa! :)

MAC Studio Radiance face and body foundation review C0 MAC Studio Radiance face and body foundation review C0

Qua dekking valt deze foundation in de categorie lichte dekking die op te bouwen is tot een medium dekking. Hierdoor zal je huid er nét even wat frisser en egaler uitzien, maar zullen pigmentvlekjes, sproetjes, wallen, roodheid en dergelijke wel zichtbaar blijven. Eenmaal aangebracht en licht afgepoederd blijft de foundation gedurende de dag dat frisse huidgevoel en een mooie glans behouden, trekt hij niet in lijntjes en vervaagt hij richting het eind van de middag minimaal rond de neus, maar verder blijft hij mooi op z’n plek. Ik draag deze foundation in de kleur C0, een lichte kleur met een koele ondertoon. Misschien op dit moment nét iets te licht voor mij, maar vanwege de lichte dekking is dat amper te zien helemaal na het aanbrengen van poeder, bronzer etc.

Als ik deze foundation kort zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen dat het vooral een foolproof foundation is. Of je hem nu met je vingers, een kwast of een sponsje aanbrengt: het resultaat zal al snel heel fris, natuurlijk en streeploos zijn. De natuurlijke finish, het hydraterende huidgevoel en de mooie glow maakt het wat mij betreft een aanrader voor mensen die van niet teveel dekking houden en een normale tot droge huid hebben.

En dat er dan ook nog eens flink meer product in zit vergeleken met veel andere foundations (50ml tegenover de standaard 30ml) is dan ook wel lekker meegenomen :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Willemse
  Reply Willemse 28 mei 2021 at 10:02

  My all time favorite , en ook de enige die ik altijd en al jaren lang gebruik.
  Het is inderdaad fool proof , je voelt hem niet zitten en maakt dat je huid er net wat egaler en gezonder uitziet zonder dat je er uitziet alsof je echt je best hebt moeten doen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 mei 2021 at 07:33

  Fijn merk.
  Dit ken ik niet….
  Lijkt me zo fijn….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.