Eten & drinken

Healthy food tip | Naturally Granola

15 mei 2021

Naturally Granola tip/favoriet
Ohhh, ik heb een nieuw favoriet ontbijtje en ik ben zo’n fan geworden dat ik deze tip graag met je deel: Naturally Granola! Heerlijke en verrassende smaakcombinaties, een perfecte bite en zonder toegevoegde suikers. Zó lekker, dat je ook als tussendoortje al snel je hand in de pot steekt :) Ik vertel je er graag meer over, deel mijn favorieten met je én mag een heerlijk pakket weggeven aan een lucky one!

Naturally Granola tip/favoriet

Over Naturally Granola

“Naturally Granola is geboren uit liefde. Voor elkaar, maar vooral voor écht lekker eten.

Jaren geleden, nog ver voordat de supermarkt goed gevuld was met verantwoorde producten, startten wij, Tiara en Nikos, onze zoektocht naar het perfecte ontbijt. We zochten gemak, gezond en genot, maar het bleek onvindbaar. Er zat dus niets anders op dan het gewoon zelf te gaan maken. Hoewel, ‘gewoon’? Als je enkel gaat voor het allerbeste, is dat is echt niet zo makkelijk als het misschien lijkt..

Urenlang onderzoek naar de beste ingrediënten en talloze proefbaksels later waren we het erover eens: dit moest het zijn. Het perfecte ontbijt. Té goed om niet met jou te delen! Naturally Granola groeide steeds sneller, dus thuis beginnen was leuk. Soms ook heel lastig, want dan wil je nog even één batch maken, en vergeet je dat het ook nog moet afkoelen. En dan is het opeens 1 uur ‘s ochtends. Naast dat NG al onze tijd en ruimte in het huis nam kreeg Tiara een polsblessure. Alles wordt namelijk met de hand gedaan, van het snijden van de nootjes, tot stempelen van de labels. Het was dus tijd voor een leuke oplossing.

Inmiddels wordt de granola gebakken in De Bakkerswerkplaats in Rotterdam; een prachtige bakkerij waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich zes dagen per week toeleggen op het bakken van de lekkerste broden, koekjes en granola. En omdat wij niet alleen van mensen, maar ook van onze planeet houden, wordt Naturally Granola verpakt in hervulbare glazen potten. Is de bodem van de pot bijna in zicht? Dan is het tijd voor een refill of je kan er wat anders in bewaren :)”

–> Klik hier voor de webwinkel van Naturally Granola om het complete assortiment te bekijken.

Naturally Granola tip/favoriet

Mijn favorieten

Ik ben niet zo’n enorme fan van ontbijt, maar weet dat het een belangrijke maaltijd is om de dag goed mee te starten. Mijn voorkeur gaat dan uit naar een bakje havermout, een vers warm broodje uit de oven óf een goede granola. Maar helaas zitten veel granola’s uit de supermarkt vol met toegevoegde suikers of ze hebben een ‘muffig’ smaakje of zijn net even iets te basic. Maar nu ik kennis heb gemaakt met Naturally Granola ben ik helemaal om: wat is dit lekker!

Naturally Granola is verkrijgbaar in acht smaken, waarvan ik er vier heb geprobeerd:

Signature Granola; Dit is de smaak waar het allemaal mee begon; een heerlijke bite en perfecte combinatie tussen granen en noten zoals pistache, moerbeien, zonnebloempitten, hazelnoot en kokos

Sweet Mystery; een smaak die lastig te omschrijven is en je eigenlijk gewoon eens moet proeven. Er zit onder andere gevriesdroogde aardbei, zoethout, Chinese amandel (smaakt naar marsepein!), gepofte pompoenpitten en dadelstroop in

Chocolaas; met deze smaak hoef je niet meer te wachten tot het Sinterklaas of Kerst is en het maakt een heerlijke combi met de smaak van chocolade pepernoten met onder andere zonnebloempitten, pure chocolade, gepofte amarant, paranoten en honing. Deze smaak is echt geweldig lekker met warme (haver)melk erdoor!

Floral Fig; dit is een compleet vegan en notenvrije granola waar onder andere gevriesdroogde vijgen, oranjebloesem, haver, boekweit, dadels, hennepzaad en gepofte spelt in zit. Mijn favoriet!

De smaken zijn echt héér-lijk vol en uitgebalanceerd: niet te zoet en niet te basic. Daarnaast behouden ze een heel lekkere bite – zelfs wanneer je ze met melk eet – én ze bevatten geen geraffineerde suikers. Je kan de granola’s in een herbruikbare en goed af te sluiten glazen pot kopen, maar er zijn ook navulzakken en zelfs een abonnement verkrijgbaar waardoor je nooit meer zonder je favoriete granola komt te zitten. Slim bedacht!

Naturally Granola tip/favoriet

Winactie

In samenwerking met Naturally Granola mag ik iemand blij maken met drie potten naar keuze! Meedoen is easy:

– Laat in een reactie onder dit artikel achter welke drie smaken uit het Naturally Granola assortiment je het meest aanspreken
– Natuurlijk vind ik het leuk als je zowel Naturally Granola als mij CurvaciousNL wil volgen op Instagram en onder de betreffende post een reactie achterlaat, de foto liket, opslaat en/of deelt in je stories voor een extra winkans :)

Enjoy your weekend!

Liefs,
Desirée

* Meedoen met deze winactie kan tot en met woensdag 19 mei 2021, 23.59 uur. De winnaar krijgt na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marlies van der Schoor
  Reply Marlies van der Schoor 18 mei 2021 at 10:04

  Mij spreken de smaken Signature Granola, Speculaas en Sweet Mystery het meeste aan.

 • Avatar van Milusca
  Reply Milusca 18 mei 2021 at 10:00

  ❤😘WhoopWhoop 😘❤wat een geweldige actie ik doe heel erg graag mee zeer welkom de smaken kardemom speculaas en chocolade lijken me erg lekkerrrr hmmmmm😋❤

 • Avatar van Bets
  Reply Bets 16 mei 2021 at 20:50

  WOH Wat een heerlijke en gezonde verwennerij is dit . Heb gekeken op de site en zag er super lekkere tussen staan, moeilijk hoor hier een keuze uit te maken. Maar Ik kies voor de Belgian Dark Chocolate , Speculaas en voor Chocolaas!!

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 16 mei 2021 at 17:10

  Omdat ik geen toegevoegde suikers verdraag, maar wel dol ben op granola, is mijn vriendin zo lief om af en toe iets voor mij te maken. In de winkels hebben wij nog geen kant en klare verpakking gevonden die ik wel verdraag. Hier word ik (en mijn darmen) dus niet alleen heel blij van, maar mijn vriendin ook. (hoeft ze niet te bakken, er gaat veel tijd in zitten) Ik ben het meest benieuwd naar de chocolaas, maar zou voorzichtig willen beginnen met de signature granola.

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 16 mei 2021 at 12:04

  Keuzes, keuzes…. ;-) Sweet mystery klinkt heerlijk spannend, Belgian Dark chocolate omdat elke vrouw blij is met chocolade en Chocolaas omdat er van elke dag wel een feestdag te maken is!

 • Avatar van Marian B
  Reply Marian B 16 mei 2021 at 11:28

  Dat ziet er lekker uit. Een verantwoord zonder al die extra suikers, ik ben benieuwd, alle smaken hebben wel iets. Ik zou graag de Belgian dark chocolate, Signature Granola en Choclaas willen proberen. Krijg al zin in een ontbijt!

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 16 mei 2021 at 09:18

  Belgian dark chocolate (uiteraard), nieuwsgierig naar de vegan variant en rosés en cardemon klinkt ook goed!

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 16 mei 2021 at 01:07

  Wat een gaaf concept, mijn favorieten zijn:Belgian Dark Chocolate, Chocolaas en Speculaas.

 • Avatar van Penelope
  Reply Penelope 15 mei 2021 at 23:06

  Oh ik ben gek op granola! Ik ben al een tijdje op zoek naar een gezondere minder zoete variant. Dus ik zou heel graag de Sweet Mystery, Dark Belgian Chocolate en Speculaas willen proberen.

 • Avatar van Marian zw
  Reply Marian zw 15 mei 2021 at 22:19

  Dit klinkt echt als een super de luxe ontbijt, ik zou heel graag de darm Belgian Chocolate, de versie met vijg en de sweet mysterie proberen

 • Avatar van Stefanie
  Reply Stefanie 15 mei 2021 at 21:11

  Belgian dark chocolat, chocolaas en signature granola. Ik ben een zoetemondje 😃

 • Avatar van Em
  Reply Em 15 mei 2021 at 20:38

  Leuke winactie, zeg! Op mijn wenslijstje staat Belgian Dark chocolate, want ik ben gek op chocola! Daaronder staan Giraffe;s coffee en Chocolaas. Ik doe graag mee voor deze prijs!

 • Avatar van Berna
  Reply Berna 15 mei 2021 at 20:35

  ik zie dat ik in mijn enthouasiasme mijn voorkeuren voor smaakjes pardoes ben vergeten! het meest spreken Signature granola, Giraffe’s coffee en Belgian Dark mij aan! nu maar duimen hihi

 • Avatar van elisabeth maria martina mols
  Reply elisabeth maria martina mols 15 mei 2021 at 20:35

  chocolaas, sweet mystery en guilty pleasure

 • Avatar van Berna
  Reply Berna 15 mei 2021 at 20:26

  wat een leuke winactie! ik ben onlangs weer begonnen met het eten van granen als ontbijt omdat het makkelijker is te combineren met het reizen. ik ben nog onwijs zoekende, dus ik zou het geweldig vinden om deze te mogen proberen. ik maak dus heel graag kans!

 • Avatar van Jacomine
  Reply Jacomine 15 mei 2021 at 20:02

  De smaak Floral Fig lijkt mij ook zálig! Sowieso al dol op vijgen! En gepofte spelt is sinds kort ook favoriet in mijn ontbijt! Verder lijkt mij speculaas ook zo lekker dat die pot snel leeg zal zijn….

 • Avatar van J Vink
  Reply J Vink 15 mei 2021 at 19:51

  Speculaas dark chocolade en floral gif ben ik nieuwsgierig naar geworden

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 15 mei 2021 at 19:49

  Sweet mystery, chocolaas en dark Chocolate wil ik zeker eens in m’n yoghurt proberen. Gebruik nu vaak een cruesli van dr. Oetker maar die zitten vol suikers dus dit is zeker een mooie gezonde vervanger en het proberen waard 😇

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 15 mei 2021 at 19:40

  Mijn favorieten; signature granola, Belgian dark chocolate en floral fig!

 • Avatar van Marloes Carree
  Reply Marloes Carree 15 mei 2021 at 19:31

  Hmmm ik ben op zoek naar granola zonder toegevoegde suiker omdat ik sinds kort Personal Body Plan doe. Ik ben erg aan t puzzelen met de macro’s en dit zou perfect zijn. Genoeg vezels, veel proteïne, ziet er lekker uit en goed voor m’n zoete trek! Ik ben benieuwd naar de signature, Belgian chocolate en fig 😋

 • Avatar van Liesbeth
  Reply Liesbeth 15 mei 2021 at 19:26

  Oeh, wat een lekkere smaken zie ik op de website van Naturally Granola! Mijn voorkeur gaat uit naar Chocolaas, Signature en last but not least: de Giraffe’s Coffee

 • Avatar van frida van til
  Reply frida van til 15 mei 2021 at 19:24

  Hoi desiree, ik zou heel graag de vig variant willen proberen. De samenstelling klinkt erg fijn en dus niet zo te krijgen in de winkel. Verder ben ik minima en herstellend van mijn eetstoornis waardoor ik moet aankomen en granola op mijn eetlijst staat. deze lijkt me erg fijn met goede producten. De pot er omheen is ook zo gezellig. Winnen zou mij dus erg blij maken!

 • Avatar van Jenny
  Reply Jenny 15 mei 2021 at 19:20

  Moeilijke keuze! Maar ik ga dan toch voor Speculaas, Belgian Dark Chocolate, en Chocolaas. Ik ben dol op kruiden en specerijen, evenals pure chocolade. Giraffe coffee en Sweet Mystery klinken op zich wel spannend, maar zijn minder ideaal doordat ze ingrediënten bevatten (cafeïne, zoethout) die mijn POTS klachten kunnen verergeren.

  Leuke actie weer!

 • Avatar van Corine
  Reply Corine 15 mei 2021 at 19:08

  Dat is leuk en lekker! Mijn favorieten zijn signature granola, chocolade en speculaas!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.