Lifestyle

Personal | Mijn ervaring met CBD olie (lange termijn)

24 mei 2021

Primal Health CBD olie ervaring lange termijn (review/test)
Inmiddels zijn we alweer een aantal maanden verder en gebruik ik nog steeds iedere dag CBD olie als vaste prik tijdens mijn ochtend- en avondroutine. Ik schreef begin dit jaar al over mijn eerste bevindingen en mijn ervaring met Primal Health CBD olie. Tijd voor een update én *spoiler-alert* omdat ik er zo tevreden over ben mag ik ook drie flesjes Primal Health CBD olie weggeven zodat ik iemand anders er ook kennis mee kan laten maken :)

Het gebruik en de voordelen van CBD olie

CBD olie is inmiddels minder onbekend terrein aan het worden en bij steeds meer gezondheidswinkels en drogisterijen te koop. CBD is een cannabinoïde en staat voor cannabidiol, een natuurlijke stof uit de hennepplant. Laat me gelijk de grootste twijfel wegnemen: dit stofje is niét psychoactief en je zal er dus niet ‘high’ of stoned van worden.

CBD olie 5 kan even de tijd nodig hebben om aan te slaan, maar vaak zal je na enkele dagen al de eerste veranderingen beginnen te merken. Het is in te zetten als ondersteuning bij verschillende lichamelijke als psychische klachten, waarbij je kan denken aan;

– het heeft een ontstekingsremmende werking
– het ondersteunt de stofwisseling en het immuunsysteem
– het heeft een kalmerende werking en verlaagt stressgevoelens
– kan zorgen voor een betere concentratie en gerichte focus
– heeft een pijnstillende werking
– verbetert zowel het inslapen als de diepere slaap voor een beter slaappatroon.

Het kan aan het begin even zoeken zijn naar het voor jou best werkende percentage werkzame stof in de CBD olie. Je kan bijvoorbeeld beginnen met 2% en dit langzaam opbouwen tot 5% of zelfs 10%, maar net waar jij je goed bij voelt en effect bij merkt.

Je begint met 2x per dag vijf druppels onder je tong te laten vallen en dan 2 minuten te wachten met doorslikken zodat de werkzame bestanddelen het beste in de bloedbaan kunnen worden opgenomen. Mocht je na een tijdje lijken te merken of het idee hebben dat je meer ondersteuning kan gebruiken, dan zou je kunnen ophogen naar 3x per dag vijf druppels (voor de 2% of 5% variant, voor de 10% geldt maximaal 3x per dag 4 druppels) of over kunnen stappen naar een hoger percentage CBD olie.

Primal Health CBD olie ervaring lange termijn (review/test)

Primal Health

De CBD olie van Primal Health is een full-spectrum product dat enkel werkt met gecertificeerde henneptelers uit de Europese Unie waarbij zowel de verkregen grondstoffen als de telers intern én extern worden getest op kwaliteit. Zo ontstaat er controle vanaf de kweek tot aan het eindproduct en dat levert een CBD olie van hoge kwaliteit op.

Tijdens het verwerkingsproces van de producten wordt met een uniek lage druk de extractie verkregen waardoor de cannabinoïden en andere stoffen uit de hennepplant zoveel mogelijk behouden blijven. Hierdoor kunnen alle werkzame stoffen elkaar in één product versterken, wat het een full-spectrum product maakt.

–> Klik hier voor de website van Primal Health voor meer informatie en het complete CBD assortiment te bekijken.

Met de code curvacious10 krijg je op dit moment 10% korting op je bestelling!

Primal Health CBD olie ervaring lange termijn (review/test)

Mijn ervaring met CBD olie op de langere termijn

In het eerdere artikel schreef ik nog dat ik ben begonnen met CBD olie omdat ik wel wat ondersteuning kon gebruiken op verschillende gebieden. Zo hadden we al twee jaar lang flink gebroken nachten vanwege de slaapstoornis van onze dochter Cate en bracht de wereldwijde pandemie de nodige stress en zorgen met zich mee. Zoals Paul die sinds de start ineens ook fulltime vanuit huis werkt, twee jonge kinderen die lange tijd niet naar school, de opvang of de BSO konden met zelf lesgeven aan de oudste én proberen mijn eigen bedrijf draaiende te houden en dan ‘gewoon’ nog de zorgen/angst om de situatie zelf erbovenop. Kortom; ik kon wel wat hulp gebruiken want mijn innerlijke onrust was behoorlijk aanwezig en opladen tijdens de nachten zat er dus ook niet in..

Ondanks dat we sinds de ingang van de zomertijd – ik durf het bijna niet hardop uit te spreken – kunnen doorslapen (ja echt, op een kort huiltje hier en daar in de avond na slaapt Cate ein-de-lijk door!) leek ik mijn eigen slaappatroon nog niet helemaal op orde te krijgen. Logisch ook, dit was natuurlijk twee jaar lang compleet ontregeld door zo’n vijf onderbrekingen per nacht waarbij we er echt uit moesten om Cate te troosten en weer in slaap te krijgen.

Dit zorgde voor innerlijke onrust, spanningshoofdpijn, een verminderde focus en concentratie en dat ik – ondanks dat Cate dus nu wél slaapt – ik zelf niet meer door leek te kunnen slapen. Enorm frustrerend, zoals je kan begrijpen.

Ik gebruik nog steeds heel trouw 2x per dag 5 druppels (ik gebruik trouwens deze CBD 5 olie) en doe dit na het tandenpoetsen in de ochtend en avond zodat het eenvoudig in mijn routine kwam te zitten. In het eerdere artikel vertelde ik al dat ik na ongeveer een kleine week het eerste verschil begon te merken en dat ik dat omschreef als een ‘lichter hoofd’ met meer helderheid. En dit ervaar ik nog steeds zo, maar dit heeft zich inmiddels doorgezet naar een meer ontspannen ik met minder stress in mijn lijf, minder spanningshoofdpijn, vermindering van andere stressklachten zoals vaste schouders en nek en ik begin ook eindelijk een normaal slaappatroon te ontwikkelen waarbij ik redelijk vlot in slaap kan vallen en vooral ook dóór kan slapen. Volgens sommigen is dit slechts een placebo-effect, maar ik weet: voor mij werkt dit. Ik merk zeker verschil als ik het eens een paar dagen ‘als test’ niet neem. Niet vanwege ontwenningsverschijnselen of gewenning, maar wél omdat de andere symptomen en klachten weer meer naar de voorgrond treden. Dus ik hou het voorlopig nog heel erg graag bij dit dagelijkse hulpje :)

Natuurlijk is CBD olie geen wondermiddel dat voor iedereen dé uitkomst zal zijn, maar ik geloof er wel in dat veel mensen ondersteuning uit dit product kunnen halen. Ik ben in ieder geval heel erg blij met wat het voor mij doet!

Winactie

In samenwerking met Primal Health mag ik 3x een flesje CBD olie 5% t.w.v. €29,95 per stuk weggeven om iemand anders ook kennis te laten maken met de werking ervan. Mocht je winnen, dan hoop en gun ik het je van harte dat je hier net zoveel ondersteuning uit mag halen als ik ♥

Meedoen is heel eenvoudig:
1. Laat een reactie achter onder dit artikel met een korte motivatie waarom jij CBD olie zou willen proberen
2. Natuurlijk vind ik het leuk als je zowel Primal Health als mij CurvaciousNL wil volgen op Instagram en onder de betreffende post een reactie achterlaat, de foto liket, opslaat en/of deelt in je stories voor een extra winkans :)

Good luck & enjoy your day!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks.

Disclaimer
Ik deel in dit artikel mijn persoonlijke ervaring met dit product. Ik ben geen medisch professional. Heb je serieuze twijfels over je lichamelijke of geestelijke gezondheid trek dan eerst aan de bel bij je huisarts. Ook als je medicijnen slikt, is het aan te raden om contact op te nemen met de huisarts om eventuele geneesmiddeleninteractie te voorkomen. Dit artikel is geschreven in samenwerking met Primal Health, dit heeft verder geen invloed op het delen van mijn oprechte mening.

* Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 30 mei 2021, 23.59 uur. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lies van Asselt
  Reply Lies van Asselt 21 juni 2021 at 15:49

  Ik heb al jaren fibromyalgie en daardoor slaapproblemen. Ik ben nu 71 jaar. Ik slaap op de zachtste matras, maar toch blijft het pijnlijk. Ik doe ook graag mee met winnen.

 • Avatar van Evie Steenbergen
  Reply Evie Steenbergen 31 mei 2021 at 10:40

  Ik zou dit graag proberen om wat rustiger te worden in mijn hoofd.

 • Avatar van Imke Jager
  Reply Imke Jager 28 mei 2021 at 21:21

  voor mijn mam om te kijken of de pijn in zijn lichaam wat minder kan worden

 • Avatar van Lotte
  Reply Lotte 28 mei 2021 at 18:03

  Ik zou deze druppels graag winnen voor een vriendin, die erg op zoek is naar een middel dat haar helpt haar stress te verminderen en haar rust te vergoten. Dit heeft zij nog niet geprobeerd, dus… wie weet!

 • Avatar van Anja Blom
  Reply Anja Blom 28 mei 2021 at 11:19

  Alles geprobeerd, maar dit nog niet

 • Avatar van Sandra Raino
  Reply Sandra Raino 27 mei 2021 at 21:11

  Nee hoor ik ben geen stresskip…nee echt niet…. NEE ECHT NIETTTTTTTT!!! ;-)

 • Avatar van Ilse
  Reply Ilse 27 mei 2021 at 20:47

  Ik heb vaak concentratieklachten, ben benieuwd of dit helpt.

 • Avatar van ANJA jager
  Reply ANJA jager 27 mei 2021 at 20:18

  voor mijn vader die last heeft van artrose . om zijn pijn mider te laten worden

 • Avatar van Trijn
  Reply Trijn 27 mei 2021 at 19:07

  lijkt me erg interessant ……voor mijn moeder ze is 87 jaar en heeft erg last van artrose in armen en nek misschien is dit een uitkomst voor haar !

 • Avatar van Marian B
  Reply Marian B 27 mei 2021 at 16:09

  Ik ben erg nieuwsgierig naar de werking hiervan. Ik heb best een drukke en veeleisende baan en een druk gezinsleven. Verder ben ik chaotisch, wil te veel dingen tegelijk. Ik ben benieuwd of dit mij kan helpen bij mijn concentratie en om beter te slapen zodat ik minder moe ben.

 • Avatar van Wessel
  Reply Wessel 27 mei 2021 at 13:26

  Ik ervaar last van mijn concentratieproblemen. Ik kan moeilijk de focus vinden en als ik die eenmaal heb, kan ik die maar lastig vasthouden. Benieuwd of deze druppels mij kunnen helpen.

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 27 mei 2021 at 12:05

  Wat heerlijk dat jullie dochtertje eindelijk beter slaapt! Wat een verademing moet dat zijn. Heel fijn om zo’n eerlijk ervaringsverhaal te lezen over deze olie. Ik heb al vaker online informatie gezocht, maar zie door de bomen (en te-mooi-om-waar-te-zijn-reclame-verhalen) het bos niet meer. Nadat ik in maart vorig jaar COVID-19 heb gehad, heb ik nu nog steeds flinke vermoeidheidsklachten en slaap ik slecht, met de nodige stress daardoor erbij. Het befaamde ‘long COVID’ dus. Misschien geeft deze olie wel een zetje in de goede richting, om beter te slapen, minder onrust te ervaren, en dus sneller te herstellen. Ik doe dan ook heel graag mee met deze winactie! Ik heb geen Instagram (nog een social kanaal waar ik te lang in zou scrollen), maar volg je al tijden op Facebook!

 • Avatar van anne Uithoorn
  Reply anne Uithoorn 27 mei 2021 at 10:45

  Zou zeer welkom zijn om proberen de pijn na ongeval te verzachten Al zoveel geprobeerd maar niks helpt

 • Avatar van Marielle Cornelissen
  Reply Marielle Cornelissen 26 mei 2021 at 20:03

  oh…dit lijkt me heel fijn. Ik ben heel ziek en ik maak me veel zorgen en dat geeft stress en stress is niet gezond en helpt zeker niet mee in het proces. Lijkt me fijn om er op deze manier mee kennis te maken

 • Avatar van Jan
  Reply Jan 26 mei 2021 at 19:56

  Ik ben erg benieuwd naar het effect op mezelf en probeer het daarom graag uit.

 • Avatar van lottie
  Reply lottie 26 mei 2021 at 19:55

  Omdat ik met mijn nieuwe baan ben begonnen; ontzettend uitdagend, maar ook stressvol…

 • Avatar van co
  Reply co 26 mei 2021 at 19:20

  ik slaap heel erg slecht en ipv melatonine (werkt overigens ook niet zo goed bij mij) zou ik weleens CBD willen proberen

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 26 mei 2021 at 14:18

  Wat lijkt het me heerlijk om een volle nacht door te slapen en om de volgende dag uitgerust wakker te worden. Ik kan me niet herinneren wanneer dat voor het laatst is geweest. Nooit gedacht dat ik mee zou doen voor een slaapverwekkende prijs! ;)

 • Avatar van jorine
  Reply jorine 26 mei 2021 at 13:26

  Oe ik probeer graag nieuwe dingen en kan wel een boost gebruiken om beter te slapen!

 • Avatar van Bobby Brand
  Reply Bobby Brand 26 mei 2021 at 12:28

  Erg benieuwd of dit echt werkt of het een placebo-dingetje is (wat op zich natuurlijk ook goed is, als je er zelf maar in gelooft).

 • Avatar van Willem de Wal
  Reply Willem de Wal 26 mei 2021 at 12:04

  Al veel over gehoord en is mij ook wel eens aangeraden, misschien is dit het moment om het eens te proberen.

 • Avatar van Nina Haven
  Reply Nina Haven 26 mei 2021 at 11:56

  Graag zou ik eens CBD olie willen uitproberen. Nu het leven langzaamaan weer “normaal” wordt na corona, en de drukte ook weer toeneemt, merk ik dat ik weer meer moeite heb met in slaap vallen. Het zou fijn zijn als CBD olie me hier wat bij kan helpen!

 • Avatar van Mark
  Reply Mark 26 mei 2021 at 11:14

  Dit zou zeker kunnen werken voor mijn vriendin! Zij heeft veel last van onrust en stress. Mooie manier om kennis te maken met deze druppels.

 • Avatar van Renilda
  Reply Renilda 26 mei 2021 at 11:13

  Ik waag mijn kans.

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 26 mei 2021 at 11:13

  Komt zeker van pas! Dus Zou het graag uitproberen.

 • Avatar van Pascale
  Reply Pascale 26 mei 2021 at 09:57

  Ben al jaren een slechte slaper en heb veel goeds over CBD gehoord. Doe dan ook graag mee aan deze actie!!

 • Avatar van sanne
  Reply sanne 26 mei 2021 at 09:47

  Ik loot graag een, ben benieuwd of het de pijnklachten aan mijn bekken zal verlichten!

 • Avatar van Linda tromp
  Reply Linda tromp 26 mei 2021 at 09:35

  Als schildklier patiënt ben ik zo geweldig blij met dit product gebruikt het vaak heb hier zoveel baat bij

 • Avatar van Jacqueline de Waal
  Reply Jacqueline de Waal 26 mei 2021 at 09:16

  Wat een leuke actie heel erg benieuwd

 • Avatar van wilmsen anita
  Reply wilmsen anita 26 mei 2021 at 08:40

  Ik doe graag mee voor de pijn in mijn rug. ik heb al 5 wervels en bekken vaststaan

 • Avatar van Fenny
  Reply Fenny 26 mei 2021 at 08:39

  Ik doe ontzettend graag mee. Ik ben hartpatiënte en heb hierdoor ook wat andere klachten, waaronder pijnklachten.
  Ik hoor dat CBD hierbij ook kan helpen, daarom doe ik graag mee :)

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 26 mei 2021 at 08:20

  Met diverse ongemakken ivm oa COPD en fibromyalgie zou ik dit graag eens willen proberen.

 • Avatar van Ans
  Reply Ans 26 mei 2021 at 07:58

  Ik wil dit poduct wel proberen. Door bestraling last van mijn darmen. Ook slaap ik heel slecht.

 • Avatar van Suus
  Reply Suus 26 mei 2021 at 05:03

  Ik ben heel benieuwd naar deze CBD olie en loot graag mee. Ik slaap al maanden erg slecht, wordt tussendoor steeds wakker en ben meestal tussen 4 en 5 ’s morgens mijn bed al uit. Ik hoop dat de CBD olie mij net zo goed gaat helpen als het jou heeft gedaan!

 • Avatar van Janneke
  Reply Janneke 25 mei 2021 at 23:27

  CBD werkt ontspannend en ook op m’n luchtwegen. Al die voedingssupplementen kosten toch al geld dus een gratis flesje wel zo mooi.

 • Avatar van Esther
  Reply Esther 25 mei 2021 at 22:06

  Ideaal om wat meer rust te creëren tijdens de nachten.

 • Avatar van Lee-Ann
  Reply Lee-Ann 25 mei 2021 at 21:43

  Ik heb psychische klachten waar ik hier verder niet op in ga. Ik hoop cbd olie ook voor mij een hulp kan zijn

 • Avatar van Marjanne
  Reply Marjanne 25 mei 2021 at 11:46

  Wàt een interessant artikel …….. zou het dolgraag eens willen proberen. Misschien helpt het wel om mij wat meer rustte geven!

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 25 mei 2021 at 09:34

  Ik ben zo blij voor jullie dat Cate doorslaapt!
  Deze olie lijkt me enorm interessant: ik heb fibromyalgie, lipolymfoedeem en een angststoornis. Dit houdt grofweg in dat ik altijd pijn heb en moe ben, maar ook niet makkelijk inslaap of doorslaap. Om de 2-3u word ik wakker.. Ik heb ook heel vaak en snel last van ontstekingen overal in mijn lichaam. Mijn angststoornis zorgt dan weer voor onrust in mijn hoofd.
  Ik ben oprecht benieuwd of deze olie me zou kunnen helpen. Zo’n 4 jaar geleden kocht ik een cbd olie, maar werd zwanger en mocht deze niet verder gebruiken. Ik kon toen niet lang genoeg testen om te weten of het wat was. Toen ik weer mocht, was deze vervallen.. Nu is het aanbod zo groot dat ik niet weet waar te beginnen.

 • Avatar van Noortje
  Reply Noortje 25 mei 2021 at 08:03

  Al veel voorbij zien komen, maar steeds te weinig aandacht aan besteed. Na jouw duidelijke en uitgebreide blog hierover, wil ik eigenlijk toch dolgraag weten of dit iets voor mij is. Veel last van stress en onrust en ik ben een lastige slaper.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 mei 2021 at 00:51

  TOP…..
  Ik doe heel erg graag mee omdat ik er veel goeds over gelezen heb…..
  Ben namelijk al maandenlang heel erg moe en slaap hierdoor bijna niet dus zou dit te winnen product hiervoor gebruiken….
  Zelf heb ik geen budget om dit te bekostigen……
  Ik waag een kans…..

  Xoxo

 • Avatar van Natalie Smits
  Reply Natalie Smits 25 mei 2021 at 00:03

  Als enige aanwezige ouder van een bijzonder klein meiske, zou ik stiekem best wel wat ondersteuning kunnen gebruiken bij, nouja, alles op het lijstje eigenlijk.. Heel graag dus!

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 24 mei 2021 at 21:44

  Stressklachten aan nek en schouders, spanningshoofdpijn… ik weet er helaas alles van. Vanmiddag ook weer even kort op bed gelegen met pijn. Terwijl je met twee dochtertjes thuis, eigenlijk niet die luxe hebt. Dus het lijkt me super fijn om wat ondersteuning of vermindering van de klachten door deze olie te hebben. Probeer het graag zelf uit !

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 24 mei 2021 at 21:20

  Dit zou echt voor mij heel fijn zijn. Inslapen gaat wel goed, maar ik word regelmatig wakker middenin de nacht. En vooral lang genoeg doorslapen lukt vaak niet, dat ik eigenlijk te kort slaap. Een lavendel pillow mist werkt al fijn ter ontspanning maar doet nog niet voldoende… Ik like ‘m zeker op Facebook en volg 😍

 • Avatar van Bets
  Reply Bets 24 mei 2021 at 21:08

  Woh 👌je hebt mij nu wel erg nieuwsgierig 🤔gemaakt Curvacious. Ik heb al veel over deze CBD olie gehoord en na het lezen van je blog ben ik meer dan zeer 😊benieuwd of ik er net zo enthousiast🤗 over zou gaan worden en mijn pijnklachten er door gaan verminderen en er beter draagbaar door gaan worden. Ik doe er super graag voor mee!!👍🍀👌

 • Avatar van Ingeborg de Jong
  Reply Ingeborg de Jong 24 mei 2021 at 20:57

  Ik zou graag een flesje winnen voor onze oudste pleegdochter. Zij heeft chronische ptss, fybromyalgie en bechterew. Een erg pittige combi!!! Zij is inmiddels al meerdere keren door de medische molen geweest en heeft al heel wat hulpverleners en psychologen voorbij zien komen. Ik zou het fantastisch vinden als zij ook maar de helft baat zou hebben van de CBD als jij hebt. Al zou ze alleen beter kunnen slapen!!!!

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 24 mei 2021 at 20:36

  Voldoende motivatie om dit uit te proberen. ADHD, last van mijn darmen, eczeem, moeheid…..

 • Avatar van Yvonne W.
  Reply Yvonne W. 24 mei 2021 at 20:11

  Ik ervaar veel problemen met slapen; zowel inslapen als doorslapen zijn lastig. Benieuwd wat deze CBD druppels voor mij hierin kunnen betekenen!

 • Avatar van Inge van den Bempr
  Reply Inge van den Bempr 24 mei 2021 at 20:01

  Hoi, perfect voor mijn dochter die naar de examenperiode gaat. Groetjes

 • Avatar van Heleen
  Reply Heleen 24 mei 2021 at 19:58

  Ik zou graag zo’n flesje willen winnen want niet alleen heb ik serieuze slaapproblemen, ook pijnklachten en een slecht immuunsysteem heb ik helaas en wat meer focus zou ook geen kwaad kunnen

 • Avatar van elisabeth maria martina mols
  Reply elisabeth maria martina mols 24 mei 2021 at 19:37

  al veel over gehoord en gelezen, ben er echt wel nieuwsgierig naar, zou dolgraag willen kennismaken

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.