Beauty

Expertblog | 5 Musthave skincare producten bij acne

2 mei 2021

producten bij acne tips, informatie, acne bij volwassenen
Dit is een expertblog door Olivida. |
Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die niet alleen bij jonge mensen in de puberteit, maar ook bij volwassenen voorkomt. Acne wordt vaak als vervelend ervaren omdat het zorgt voor zichtbare onzuiverheden op de huid zoals puistjes, ontstekingen en mee-eters. Het is daarom goed om te weten dat je niet de enige bent die hier last van heeft. Bij deze huidaandoening heeft de huid dagelijks wat extra aandacht nodig. Goede gezichtsverzorgingsproducten bieden hiervoor een uitkomst. In dit artikel bespreken we de 5 must have skincare producten bij acne. Ook geven we je wat meer inzicht in de oorzaak van de huidaandoening.

‘Lees ook: Skincare | Dit zijn de 3 meest effectieve ingrediënten tegen huidveroudering.’

producten bij acne tips, informatie, acne bij volwassenen

Wat is acne?

Acne (Acne Vulgaris) is een verzamelnaam van verschillende huidaandoeningen die allemaal te herkennen zijn aan jeugdpuistjes. Veel mensen krijgen tijdens de puberteit last van acne. Acne is daarom een van de meest bekende huidaandoeningen. Per persoon verschilt het hoe serieus de huidaandoening is. De een komt weg met een paar puistjes en bij de ander zijn de huidaandoeningen goed zichtbaar. Mensen met erge vormen van acne kampen vaak met psychische problemen zoals een slecht zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Gelukkig is er veel onderzoek gedaan naar acne en zijn er steeds meer behandelingen beschikbaar.

Wat is de oorzaak van acne?

Acne ontstaat door een ontsteking van de talgklier. Hierin spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint de acne in de puberteit, in deze periode ondergaat de huid veranderingen onder invloed van allerlei hormonen. In de puberteit worden de talgklieren in op het lichaam groter en daardoor produceren ze meer talg. Wanneer er te veel talg wordt afgescheiden kan de talg zich ophopen en zo verstopt de uitvoergang van de talgklier. Dit worden ook wel mee-eters genoemd. Er zijn twee verschillende soorten mee-eters: oppervlakkige mee-eters en onderhuids gelegen mee-eters.

De talgophoping gaat vaak samen met een verhoorningsstoornis waardoor de talgklier extra wordt vernauwd. Zo’n mee-eter kan zich ook ontwikkelen tot pukkels en puistjes. Dit gebeurt wanneer de bacteriën in de talg zich vermenigvuldigen en de talg omzetten in vetzuren. Hierdoor zet de talgklier steeds verder uit en scheurt het uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de huid terecht en veroorzaken een ontsteking, dit zijn de pukkels en puistjes.

Het ontstaan van acne kan ook worden toegewezen aan de volgende factoren:

– hormonale schommelingen
– psychologische problemen
– genetische aanleg
– ziekten van geslachtsorganen.

Bij wie ontstaat acne?

Je bent een uitzondering als je in de puberteit geen last krijgt van acne. Bijna iedereen heeft er in verschillende mate last van. Bijna 85% van de mensen tussen de 12 en 24 jaar hebben een vorm van acne. Vaak zijn de verschijnselen van acne alweer verdwenen voor dat je 25 jaar wordt. Toch kan acne een vervelend probleem zijn voor pubers en jongvolwassenen. Onderzoek heeft aangetoond dat acne serieuze problemen kan veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat je je huid de extra aandacht geeft die het verdient. Dit kan o.a. door het gebruik van de juiste skincare producten.

producten bij acne tips, informatie, acne bij volwassenen

Musthave skincare producten bij acne

ALPHA-H Vitamin A Serum

Dit krachtige serum op basis van vitamine A werkt exfoliërend, hydraterend en het stimuleert celdeling en aanmaak van collageen. Het is een (nacht)serum die veel antioxidanten bevat. Daarnaast helpt het DNA-schade voorkomen, vermindert het grove poriën en vervaagt het pigmentvlekken en oneffenheden op de huid. Door deze zuiverende werking is het serum uitermate geschikt voor de aanpak van acne, littekens, pigmentatie en (vroegtijdige) veroudering.

Image Skincare – Clear Cell – Clarifying Gel Cleanser

Image Skincare bidet met deze Clear Cell – Clarifying Gel Cleanser de perfecte oplossing om een huid met actieve acne te verzorgen. De cleanser werkt op basis van salicylzuur en verwijdert op fijne wijze overmatig talg van de huid. Daarnaast zorgt dit product ervoor dat dode huidcellen verleden tijd zijn. Na het gebruik zal je direct voelen dat je huid er gladder, zachter en glanzender uitziet.

Spa Salonnepro – Clear Skin Cream

Spa Salonnepro Clear Skin Cream is een must have product wanneer je last hebt van een vorm van acne. Deze crème bevat namelijk 5% Benzoyl Peroxide, wat ervoor zorgt dat diepliggende puistjes en roodheid op de huid aanzienlijk wordt verminderd. Deze crème tast de natuurlijke vetten in de huid niet aan waardoor dit product ook gebruikt kan worden bij een gecombineerde en droge huid met onzuiverheden. Het product reinigt de huid tot dieper gelegen huidlagen waardoor ontstekingen in de huid worden aangepakt. Wij raden aan om in de zomermaanden dit product te gebruiken in combinatie met SPF50.

Dermalogica – AGE Bright Clearing Serum

Een ander must have skincare product voor mensen met acne is de AGE Bright Clearing Serum van Dermalogica. Deze serum bevat veel voedende ingrediënten voor de huid. Denk bijvoorbeeld aan Salicylzuur, wat onzuiverheden vermindert en de huid egaliseert. Ook het Resurrection Plant extract hydrateert en verzacht de huid optimaal. Het serum vermindert én voorkomt onzuiverheden op de huid zoals puistjes, pukkels en mee-eters. Ook zorgt het ervoor dat vroegtijdige huidveroudering wordt tegengegaan. Deze mag niet ontbreken in jouw skin care routine.

Revitaltrax – Retinol Serum

Retinol, of vitamine A, is een zeer belangrijk ingrediënt voor de huid.  Het kan zich binden aan onze huidcellen, deze vernieuwen en het vernieuwt de weefselstructuur. Hierdoor helpt het de huid om rimpels te verminderen en te voorkomen. Het is zo goed voor de huid dat het zelfs acne, eczeem en roodheid bestrijdt. Dit komt omdat Retinol ook ontstekingsremmend werkt en het gaat huidverkleuringen tegen. Dat is de reden dat dit mooie product niet kon ontbreken in onze top 5 must have skin care producten bij acne.

Olivida is een webwinkel waar je terecht kan voor huidverzorgingsproducten van merken als Alpha-H, Dermalogica en Image Skincare. Daarnaast hebben ze een onderdeel op hun website met tips voor skincare routines per huidtype en kan je er terecht voor gratis huidadvies.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 2 mei 2021 at 08:11

  Dit artikel komt als geroepen….
  Ik begin er volgens mij ook ineens last van te krijgen….
  Ik ga er later naar op zoek….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.