Beauty

Love it! | Squalan GOLD facial serum

13 mei 2021

Squalan Gold facial serum review/ervaring
Dat ik een liefhebber ben van een goede gezichtsolie én dat ik vind dat een olie voor ieder huidtype een mooi product is voor in je skincare routine is vast geen nieuws. Wel nieuw is het Squalan GOLD facial serum dat ik de afgelopen weken aan mijn routine heb toegevoegd. Het serum is 100% natuurlijk, heeft een sterke anti-age werking en laat een doffe huid weer stralen. De eerste oplage ervan was in slechts vier (!) dagen al uitverkocht. Klinkt veelbelovend. Maar maakt het helemaal waar. Laat me je er meer over vertellen in deze review!

‘Lees ook: Interview met Leslie en Monique van Squalan.’

Squalan Gold facial serum review/ervaring

Squalan GOLD facial serum

De belofte

“Squalan Gold is een revolutionair serum dat zorgt voor een sterk verstevigend effect op je huid. Als een natural botox maakt dit serum je huid gladder en soepeler. Het succes van de formule zit in de samenstelling van dit exclusieve serum. Vanaf het eerste gebruik ervaar je de effecten van Squalan Gold; je huid voelt zacht aan en de natuurlijke anti-aging stoffen uit zeekraal en wakame werken direct op de fijne lijntjes. Baobab en moringazaadolie zorgen voor maximale hydratatie en zitten boordenvol vitamines en vetzuren om de tekenen van het ouder worden te beperken. Dit anti-aging serum hydrateert je huid maximaal, laat je gezicht zijdezacht aanvoelen en is bovendien 100% natuurlijk.”

Ingrediënten

In dit serum zitten slechts een aantal ingrediënten; squalaan, moringa olie, baobab olie, zeekraal extract, vitamine E, wakame extract  en kokosextract. Ik zal enkele ingrediënten uitlichten om uit te leggen wat hun werking op de huid is:

squalaan is een olie die identiek is aan een stof die van nature in de huid voorkomt, maar waarvan de hoeveelheid afneemt naarmate we ouder worden. Squalaanolie zorgt dat dit weer wordt aangevuld waardoor de huid haar soepelheid terug krijgt. Daarnaast heeft het een verzorgende, beschermende, verzachtende en kalmerende werking en is het adaptogeen. Kortom; het past zich aan aan je huidtype en vult precies aan wat je huid op dat moment nodig heeft

moringa olie is afkomstig van een ‘miracle tree’ die bomvol vitamines en mineralen zit. De olie wordt uit de zaden van deze boom geperst en geeft een vitamineboost aan je huid waardoor deze haar natuurlijke glans terug krijgt

baobab-olie komt uit de zaden van de Afrikaanse baobab en is rijk aan vetzuren en antioxidanten wat zorgt voor een intense hydratatie, herstelt de elasticiteit van de huid, zorgt ervoor dat poriën niet verstopt raken en heeft sterke herstellende eigenschappen

zeekraal extract zit vol antioxidanten die de huid beschermen tegen schade van buitenaf. Het verbetert de vochtbalans van de huid, versterkt de buitenste huidlaag en egaliseert de huid. Daarnaast zorgt het voor een zijdezacht huidgevoel

– bruine algen, oftewel wakame, herstellen de beschermlaag van je huid en geeft hiermee extra hydratatie en helpt bij de aanmaak van squalaan die van nature in je huid voorkomt. Daarnaast helpt het de droge en vochtarme huid soepel te maken en heeft het een sterk kalmerende werking

– vitamine E wordt gebruikt als natuurlijk middel dat de houdbaarheid van een product verlengd, maar heeft daarnaast ook een sterke anti-age werking en beschermende eigenschappen voor je huid.

Good to know: dit serum is 100% natuurlijk, vegan, allergy certified en niet op dieren getest.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Squalan Gold facial serum is verkrijgbaar voor €109,00/30ml via de Squalan webwinkel.

Squalan Gold facial serum review/ervaring Squalan Gold facial serum review/ervaring

Review

Toen ik deze huidolie binnen kreeg was ik er direct heel nieuwsgierig naar. Niet alleen omdat de ervaringen met andere Squalan producten positief waren en omdat mijn huid goed reageert op het ingrediënt squalaan zelf, maar vooral vanwege de hoge verwachtingen van dit product. Ik bedoel: de eerste oplage was in 4 dagen al uitverkocht. Wow!

De olie komt in een glazen flesje met een pipetje waardoor je de olie heel goed kan doseren. Zeker met een product in een wat hogere prijsklasse is het fijn dat je daardoor niet teveel product gebruikt zodat je zuinig te werk kan gaan, maar ook fijn omdat het daardoor hygiënisch werkt. De textuur van dit product voelt ondanks alle voedende oliën die erin zitten meer aan als een ‘droge olie’ en daarom snap ik de ‘serum’ benaming op de verpakking wel. Het is duidelijk geen zware gezichtsolie die je huid heel glanzend of vettig achter zal laten, maar qua voeding en werking op de huid is het zeker wél een rijk product te noemen.

Het Squalan GOLD facial serum heeft een heel erg zachte ietwat warme en ‘notige?’ geur, trekt redelijk snel in op de huid en voelt als een intense treatment aan. Zodra je hem op je schone huid hebt aangebracht voel je dat de huid direct soepel en zacht is en een eventueel trekkerig gevoel is verdwenen. Vanwege de rijke voeding van dit product wordt aangeraden om hem in de avond als laatste stap in je skincare routine te gebruiken waardoor je ’s ochtends met een heerlijk glowy en elastisch zacht gezichtje opstaat. En dat effect wordt alleen maar groter naarmate je het langer gebruikt. Ook fijn: mijn droge huid heeft tijdens de wisseling van seizoenen heel erg de neiging trekkerig aan te voelen en velletjes te produceren, maar als ik deze olie gebruik heb ik hier geen last van. Ook lijken bepaalde oude littekentjes van vroegere onzuiverheden nog minder op te vallen en de lijnen in mijn hals minder diep. Dat is dan ook weer mooi meegenomen :)

Ondanks dat wordt aangeraden om deze olie in de avond te gebruiken, merk ik dat mijn huid op sommige dagen ook overdag wel wat extra’s kan gebruiken. Ik meng dan één druppel van deze olie met mijn dagcrème en dit zorgt de hele dag door voor een comfortabel huidgevoel én laat mijn foundation net even wat meer stralen. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.