Beauty

The Body Shop vernieuwt de iconische body butters

30 mei 2021

The Body Shop vegan body butter
In 1992 zag de eerste body butter van The Body Shop het licht en inmiddels is het één van de meest geliefde producten van het merk geworden. En dat begrijp ik wel! Ze zitten bomvol voedende en verzorgende ingrediënten, smeren en ruiken heerlijk en je huid voelt al snel weer lekker zacht en soepel aan. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en is het tijd voor een update van dit product. In dit artikel vertel ik je er alles over én deel ik mijn persoonlijke favoriet (uit een heerlijke nieuwe productlijn!) met je.

‘Lees ook: Skincare review | Squalan GOLD facial serum.’

The Body Shop vegan body butter

The Body Shop body butters zijn nu vegan!

Oprichtster Anita Roddick werkte in 1992 in de keuken aan de eerste Mango body butter, toen haar dochter opmerkte dat het “net een boter was, maar dan voor je lichaam”. En voilà; een romig en intensief verzorgend alternatief voor bodylotion was geboren. Inmiddels gaat er iedere 3 seconden een pot van dit geliefde product over de (virtuele) toonbank.

Door de jaren heen is dit cultproduct al een aantal keer veranderd, zowel in samenstelling van ingrediënten als de verpakking, maar – wat mij betreft – is de huidige update de mooiste. Zo dragen de nieuwe body butters het keurmerk van The Vegan Society, dé autoriteit op het gebied van veganisme.

Daarnaast bestaan ze nu voor minimaal 95% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en zijn ze duurzamer verpakt met een deksel van aluminium en een pot die voor de volle 100% bestaat uit gerecycled plastic. Een deel ervan is zelfs Community Fair Trade-gerecycled plastic, dat via een samenwerking met Plastics for Change vanuit de straten van India bij The Body Shop terechtkomt. Hiermee wordt niet alleen het plasticprobleem aangepakt, maar steunt The Body Shop ook zo’n 2.500 afvalverzamelaars die hierdoor toegang krijgen tot hygiënischere werkomstandigheden en een eerlijke prijs krijgen voor hun werk. Met deze verduurzaming van de body butter potten wordt zo’n 241 ton aan nieuw plastic per jaar bespaard.

Prijs & Verkrijgbaarheid
The Body Shop body butters zijn verkrijgbaar in twaalf verschillende geuren voor €17,00/200ml via de webwinkel van The Body Shop en in de fysieke The Body Shop winkels.

The Body Shop vegan body butter The Body Shop vegan body butter

Mijn favoriet | The Body Shop Avocado body butter

Mijn persoonlijke favoriet van de body butters was altijd de Shea-variant, maar vanaf de eerste keer smeren met de nieuwe Avocado body butter ben ik om: wat is deze fijn!

De avocado-lijn is nieuw bij The Body Shop en is een aanrader voor de (zeer) droge lichaamshuid vanwege het hoge percentage aan vetzuren in avocado-olie die je huid voeden en weer zacht en soepel maken. Daarnaast zit er onder andere shea boter, cacaoboter, paranoot-olie en vitamine E in. Dit maakt het een heel voedende body butter die redelijk vast is qua textuur en door de warmte van je huid en het inmasseren wegsmelt. De samenstelling trekt gelukkig alsnog lekker vlot in, waardoor je huid niet plakkerig of vet aan zal voelen en dan de geur.. zó lekker! Het is lastig te omschrijven omdat de geur aan de ene kant wat zoetig is, maar ook wat romigs in zich heeft en toch heel zacht is. Niet te overheersend dus, maar wel voldoende aanwezig om de hele dag aan je eigen huid te willen blijven snuffelen ♥

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 30 mei 2021 at 08:57

    Mooie verpakkingen….
    Zodat men meteen kan zien van wat het gemaakt is…

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.