Huis & interieur

Home | Inspiratie voor een prachtige tuinkamer

25 mei 2021

tuinkamer inspiratie en tips interieur
Als ik aan het wegdromen ben over ons droomhuis in de toekomst, dan zie ik mijzelf al helemaal zitten in een mooie tuinkamer die aan de achterkant van het huis grenst. Een heerlijke lichte ruimte om ’s ochtends wakker te worden met een kopje koffie, tot rust te komen met een boek en om het buitengevoel te ervaren, óók als het weer niet meewerkt. In dit artikel deel ik heerlijke inspiratie voor verschillende bouwstijlen en inrichting voor een tuinkamer om nog even heerlijk bij verder te kunnen dromen..

‘Lees ook: Home | DIY radiator ombouw maken.’

tuinkamer inspiratie en tips interieur tuinkamer inspiratie en tips interieur tuinkamer inspiratie en tips interieur tuinkamer inspiratie en tips interieur tuinkamer inspiratie en tips interieur

Tips en inspiratie voor een tuinkamer

Mocht je nu echt een grote tuin hebben, die bijvoorbeeld grenst aan een mooie waterpartij of bijvoorbeeld een beekje, dan zou je ervoor kunnen kiezen om zo’n tuinkamer los te koppelen van je huis. Het voordeel hiervan is dat het als een vakantiehuisje aan zal voelen en heerlijk veel privacy biedt, maar het nadeel is wel dat je altijd een stukje door je tuin moet lopen voordat je er bent. Met een tuinkamer vast aan huis heb je daarmee net even wat meer gemak en comfort.

Mocht je met een zo’n gesloten overkapping aan huis aan de slag gaan, dan is het wellicht een idee om gelijk andere verbeterpuntjes aan te pakken, zoals een kunststof buitendeur of een kunststof schuifdeur tussen het huis en de tuinkamer. Het voordeel van kunststof is toch wel dat er amper onderhoud aan nodig is en het heel lang mee zal gaan en zeker wanneer je kiest voor een grote schuifdeur heb je er echt een verlengstuk van je woonkamer, woonkeuken of huiskamer mee gemaakt waardoor je in één klap lekker wat extra woonoppervlakte realiseert. De schuifdeur openzetten en genieten maar, óf juist gesloten houden voor wat meer privacy tussen beide ruimtes.

tuinkamer inspiratie en tips interieur tuinkamer inspiratie en tips interieur tuinkamer inspiratie en tips interieur tuinkamer inspiratie en tips interieur tuinkamer inspiratie en tips interieur tuinkamer inspiratie en tips interieur tuinkamer inspiratie en tips interieur tuinkamer inspiratie en tips interieur

Eigenlijk kan je een tuinkamer voor je zien als een grote serre, maar dan over de volledige breedte van je huis of in ieder geval het formaat van een extra kamer. Zodat je qua ruimte er ook echt een extra leefruimte van kan maken met een zitje, heerlijk veel planten en misschien nog een werkplekje erin? The sky is the limit en dromen mag altijd, toch? ♥

Voor dat buitengevoel is het misschien wel het mooiste als zo’n tuinkamer gemaakt is van glas omdat zoveel mogelijk een open gevoel heeft. En ja, dat kán best wel warm worden in de zomermaanden maar gelukkig zijn hier goede ventilatie-opties voor of kan je denken aan ingebouwde rolluiken die zelfs automatisch naar beneden kunnen komen als de zon fel gaat schijnen. Als je er eenmaal op aan het oriënteren bent kom je zoveel mooie mogelijkheden tegen.. Love it!

Zoals je in dit artikel goed kan zien is zo’n tuinkamer aan huis in heel erg veel verschillende stijlen mogelijk, van strak en vierkant tot heel klassiek met romantische touch. En waar ik normaal best wel van een wat strakkere stijl hou, denk ik dat ik voor zo’n tuinkamer eerder zou kiezen voor een combinatie tussen strak, een tikkeltje Scandinavisch (dus zeker veel met natuurlijke elementen zoals hout werken) maar ook echt wel een beetje zo’n vintage randje eraan geven. Ik zie mijzelf wel zitten in zo’n ruimte over een jaartje of vijf..

–> Wat zie jij al helemaal voor je in jouw droomhuis voor in de toekomst?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Van van EE
  Reply Van van EE 10 oktober 2022 at 14:38

  Leuk hoe je zoveel verschillende stijlen kan toepassen in een tuinkamer! Ik kan helemaal wegdromen in deze plaatjes.

  Groetjes,
  Carla

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 oktober 2022 at 09:16

   Dankjewel, leuk om te horen!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 27 mei 2021 at 11:59

  Prachtig dit, dat dromerige sfeertje… het zal wel dromen blijven. Maar wij mogen niet klagen, onze woonkamer is uitgebouwd met een lichtstraat erin. We hebben dus een grotere woonkamer die heel licht is met dubbele openslaande deuren. Dat lot toch rédelijk in de buurt 😉

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 mei 2021 at 12:34

  Prachtig….
  Met een schuifpui die als het mooi weer is helemaal open kan en waar men zich in de winter
  terug kan trekken…..
  Met een hangstoel en een relax stoelen….
  Om in te chillen……
  Maa voor mij zijn het allemaal dromen die nooit zullen uitkomen….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.