Fashion Mama & Kind

Kids fashion | De leukste UV zwemkleding voor kinderen

27 mei 2021

UV zwemkleding voor kinderen (kindermode trend 2021)
Nu het warme weer er dan eindelijk echt aan lijkt te komen is het voor de kinderen ook weer uitkijken naar zonnige dagen op het strand of lekker in de tuin met een zwembadje. Dagen vol waterpret waar geen eind aan mag komen als het aan de kinderen ligt. Maar.. helaas is die zon niet zo goed voor de huid en schiet het er al snel bij in om echt iedere twee uur de kids in te smeren. Voor deze dagen is UV zwemkleding voor kinderen een uitkomst en het is een duidelijke trend voor deze lente en zomer. Hierbij een aantal leuke opties voor zowel de allerkleinsten tot aan de wat oudere meisjes én jongens!

Ook al zou je met het weer van de afgelopen tijd er bijna eerder aan denken om een nieuwe meisjes winterjas of jongens winterjas voor je kind te kopen, het is toch écht veel leuker om uit te kijken naar het mooie lente- en zomerweer dat eraan zit te komen! Alhoewel, zo verkeerd is het niet om alvast voor vólgende herfst/winter een winterjas aan te schaffen. Zeker als je redelijk kan inschatten op welke maat je zoon of dochter tegen die tijd zal zitten, omdat er op dit moment nog heel veel leuks te vinden is in de sale. Tipje! :)

‘Lees ook: DIY | Leuke, lieve en grappige Vaderdag quotes voor op een T-shirt.’

UV zwemkleding voor kinderen (kindermode trend 2021)

UV zwemkleding voor kinderen (kindermode trend 2021) UV zwemkleding voor kinderen (kindermode trend 2021)

De leukste zwemkleding voor kinderen

Bovenstaande UV zwemkleding is te vinden bij Kixx Online, een webwinkel vol kindermerkkleding van merken als Ammehoela, Feetje, Jubel, Like Flo, Moodstreet, Nobell, NoNo, Sproet & Sprout en Z8.

1. Beach & Bandits zonnehoedje, €24,95
2. Beach & Bandits zwempak met regenboogjes, €34,95
3. Name It zwemshirt en zwembroekje met neon dierenprint, set, €12,00 (sale)
4. Tumble ’n Dry zwempak met octopusjes, €16,00 (sale)

5. Tumble ’n Dry zwempak oranje met stipjes, €14,00 (sale)
6. Beach & Bandits zwemshirt geel ‘endless summer’, €29,95
7. Claesen’s zwemshirt met dierenprint en neonroze stiksels, €29,95
8. Beach & Bandits zwemshirt zwart ‘aloha’, €29,95

UV zwemkleding voor kinderen (kindermode trend 2021)

Niet alleen is zonschade direct na het oplopen ervan heel vervelend (denk aan een verbrande, rode en jeukerige huid) maar ook kan de zonschade die in de kinderjaren opgelopen is later voor nare huidproblemen en huidkanker zorgen. Verbranding door de zon op jonge leeftijd vergroot de kans op huidkanker op een latere leeftijd. Het is daarom heel belangrijk om je kind met minimaal SPF30 in te smeren en dit iedere twee uur te herhalen bij een dagje strand of een hele dag buiten. En wanneer daar waterpret zoals zwemmen, een zwembadje of waterplay bij komt kijken waarbij er tussendoor ook nog afgedroogd wordt met een handdoek, dan kan je het insmeren beter ieder uur herhalen.

Om je een beetje op weg te helpen de huid van je kind(eren) te beschermen, bestaat er heel handig UV zwemkleding voor kinderen met een ingebouwde zonbeschermingsfactor die te vergelijken is met een crème met SPF50. Het assortiment hierin wordt steeds groter, er zijn steeds meer merken die hier een aanbod in hebben en het loopt van zonnehoedjes, zwembroekjes met langere pijpjes en zwemshirts met langere mouwen voor baby’s tot aan een badpak, bikini, zwemshirtjes, zwemshorts, zwempakjes en leuke sets voor zowel wat oudere meiden als jongens. Leuk ook om mee te mixxen en matchen!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Mirjam
    Reply Mirjam 3 juni 2021 at 10:41

    goed om hierbij stil te staan! Zou je misschien ook een keer een artikel willen maken over UVbeschermende kleding voor volwassenen? Ik merk dat ik het lastig vind om leuke kleding te vinden die ook goed beschermd en misschien heb jij nog tips daarvoor.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 3 juni 2021 at 16:09

      Hi Mirjam, ga ik voor aan het zoeken en komt zeker binnenkort online! :)

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 27 mei 2021 at 11:08

    Super schattig.
    Voor kinderen is het met zoals voor ons om goed beschermd te zwemmen zodat men niet teveel uv stralen krijgt….

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.