Fashion Mama & Kind

DIY Vaderdag cadeau | Een leuke foto of quote op een hoodie bedrukken

20 mei 2021

vaderdag cadeau tips / vaderdag quotes
Ik denk dat het voor de meeste ouders toch wel dé highlight van de dag is op Vaderdag of Moederdag: het zorgvuldig zelfgemaakte cadeautje of knutselwerk van je kind. Omdat je wéét dat er met veel tijd, aandacht en concentratie aan gewerkt is ♥ Soms neemt de school of opvang van je kind dit werkje voor je uit handen, maar het kan ook heel leuk zijn om alsnog zelf iets te maken door of samen met je kind. Zoals bijvoorbeeld een gepersonaliseerd Vaderdag cadeau met een combinatie van eigen knutsel en een grappige, lieve of toepassende foto of passende Vaderdag quote op een hoodie bedrukken. Hierbij een aantal leuke quotes én tips voor het ontwerpen en aanbrengen van zo’n strijklabel. Have fun!

Vaderdag Quotes

vaderdag cadeau tips / vaderdag quotes vaderdag cadeau tips / vaderdag quotes vaderdag cadeau tips / vaderdag quotes

Een strijklabel ontwerpen en aanbrengen

Soms heb je een quote die je bij de gedachte aan jouw partner met jullie kind(eren) al bij de eerste keer lezen al laat lachen, een lach op je gezicht tovert of een warm gevoel geeft. BAM! Dan heb je zeker een passende quote te pakken. Tijd om hier wat mee te gaan doen want er zijn enorm veel mogelijkheden mee te bedenken. Voor een bierliefhebber kan hij op een mooi bierglas, voor de BBQ-man is het een idee hem te laten drukke op een (lederen) schort of voor de koffiefanaat komt een fijne mok altijd van pas.

Maar misschien nóg wel een leuker idee is om bijvoorbeeld sámen met je kind(eren) een T-shirt of hoodie voor papa te maken. Neem een quote of een leuke uitspraak uit het gezin als inspiratie, ga zelf strijklabels ontwerpen en ga hiermee aan de slag als ze binnen zijn. Je kan met een strijklabel heel eenvoudig een kledingstuk personaliseren en er is vaak de keuze uit een print met tekst of zelfs met een eigen foto. Leuk om mee aan de slag te gaan voor Vaderdag!

strijklabel aanbrengen tips

Tips om een strijklabel aan te brengen

1. Zorg dat het te gebruiken kledingstuk al een keertje gewassen is en strijk deze, zo heb je de eerste krimp er al uit en een mooi glad oppervlak om mee aan de slag te gaan
2. Voordat je gaat strijken, controleer je tot welke temperatuur je het te gebruiken kledingstuk mag strijken om eventuele brandvlekken te voorkomen
3. Gebruik nooit de stoomfunctie van je strijkijzer, het meest toegankelijke is de ‘katoen’-stand
4. Plaats het label op de stof, bekijk goed of deze recht geplaatst is en leg er een stukje bakpapier overheen
5. Op dit moment is het de tijd om het strijklabel vast te gaan strijken. Doe dit met een ferme druk, maar houd het strijkijzer nooit te lang stil op één plek. Na ongeveer een 20 seconden strijken ben je vaak wel klaar en wacht je een paar minuten voordat je het bakpapier verwijdert
6. Als het goed is zit je zelfgemaakte strijklabel nu vast op de plek waar jij hem hebt aangebracht.

Nog een aantal leuke Vaderdag cadeau tips

– Een compacte échte BBQ, zoals de Everdure Cube barbecue uit dit artikel
– ga aan de slag met één van deze 30+ Vaderdag knutsels om zelf te maken
– een fotoboek met alle leuke herinneringen van het afgelopen jaar, aangevuld met quotes en leuke verhaaltjes met specifieke herinneringen en verhalen die erbij passen
– geef een nachtje weg naar een toffe accommodatie midden in de natuur.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Charlotte
    Reply Charlotte 24 mei 2021 at 19:29

    Een superheld zonder cape noem je papa, geweldig!! Die ga ik onthouden :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.