Huis & interieur

Home | De voordelen van kunstgras in je tuin

23 mei 2021

voordelen van kunstgras in je tuin
Ook al zien we de laatste jaren een toenemende trend in het steeds strakker laten aanleggen van onze tuinen, waarbij vooral het terras steeds groter wordt. En hier wordt vaak gekozen voor een moderne grote tegel of een terras van gestort beton. Dit kán heel erg tof zijn en een leuke sfeer creëren, maar het kan ook voor afwateringsproblemen zorgen en maakt het geheel er niet groener op. Okee okee, met kunstgras speel je een klein beetje vals ;) omdat het natuurlijk wél groen is maar niet van natuurlijk materiaal, maar toch zijn er echt wel fijne voordelen van kunstgras in je tuin op te noemen.

‘Lees ook: Home | Dit zijn de keukentrends van 2021.’

voordelen van kunstgras in je tuin

Dit zijn de voordelen van kunstgras in je tuin

Kunstgras geeft je tuin een natuurlijke uitstraling

Kunstgras is er in vele soorten en in veel verschillende prijsklassen en zeker wanneer je nét even iets meer investeert zal je zien dat het een heel natuurlijke uitstraling heeft. Ja, er is kunstgras dat felgroen van kleur is en je tegemoet glanst als de zon schijnt, maar er is ook kunstgras dat bijna niet van echt te onderscheiden is; een natuurgetrouw gevoel aan de voeten, gemaakt van stevig materiaal, in verschillende kleuren groen met hier en daar zelfs een bruine vezel erdoorheen verwerkt en verschillende hoogtes door elkaar. Zo’n mooie kwaliteit kost wel net even wat meer, maar je kan hier dan ook jaren plezier van hebben en het geeft het hele jaar door het uiterlijk van een mooi verzorgd gazon.

Wil je kunstgras in je tuin (laten) leggen, neem dan eens een kijkje bij leveranciers zoals Kunstgrasnet.nl. Je zal al snel zien dat er voor bijna ieder budget een mooie variant te vinden is, zeker als je je bedenkt dat het een zeer lange levensduur heeft en je er ook geen kosten van bemesting, grasmaaier, kantjestrimmer en amper tijd voor het onderhoud aan kwijt bent.

Kunstgras is eenvoudig in onderhoud

Dit is een inkoppertje natuurlijk! Kunstgras zorgt voor een heel onderhoudsvriendelijke tuin en dat scheelt je veel tijd in onderhoud, zeker als je het vergelijkt met een natuurlijke grasmat die je niet alleen zo’n twee keer per week moet maaien, maar wat ook nog af en toe geverticuteerd, bemest, gekalkt etc. moet worden.

Maar.. let er wel op dat je kunstgras op de juiste manier aanlegt of aan laat leggen door een professional. Verwijder oud gras en bladeren en neem alle wortels die je maar ziet grondig mee, breng een zandbed aan, bewater deze zodat je de grond mooi vlak kan maken, leg een goede kwaliteit anti-worteldoek neer en leg daarbovenop de grasmat. Zo heb je in onderhoud eigenlijk alleen de randjes onkruidvrij te houden en de mat zelf kan je af en toe even voorzichtig harken om bladeren en takjes te verwijderen en zachtjes bezemen om de grasvezel mooi te laten staan. Mócht er eventueel wat mos of algen doorheen komen, dan is het wel aan te raden dit zo snel mogelijk te verwijderen om beschadiging aan je grasveld te voorkomen.

Kunstgras laat regenwater goed door

Kunstgras mag dan niet van natuurlijk materiaal gemaakt zijn, wél laat het goed water door vanwege het raster waarop de grasmat bevestigd is. Zo kan regenwater goed weglopen en blijft het niet blank staan, zoals je bij volledig betegelde tuinen of een tuin met gestort terras vaak wel ziet.

‘Lees ook: Dit zijn de tuin trends van dit jaar! (2021)

voordelen van kunstgras in je tuin

Kunstgras is kindvriendelijk

Niet alleen heb je met kunstgras dus een grasmat in je tuin die het hele jaar door een groene uitstraling geeft en waar het hele jaar door op gespeeld kan worden, ook voelt het heerlijk zacht aan handen, knieën en voeten. Fijn voor zowel de allerkleinsten om op rond te kruipen en de wat grotere kinderen om op te spelen, voetballen en met een handdoekje op te relaxen. Hoef jij je als ouder ook geen zorgen te maken dat er met al het gespeel, tentjes en zwembadjes neerzetten en dergelijke een grasmat vol gele en dorre plekken ontstaat zoals bij een echt grasveld, want goed kunstgras kan echt heel wat hebben. Oh, ook fijn: het spelen op kunstgras geeft geen groene knieën en je gazon is het hele jaar door picknick-proof :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 24 mei 2021 at 19:15

  Wist niet dat het water er zo goed doorgaat. Toch een gieie optie dus. Dan kunnen mijn meiden fijn buitensoelen zonder kletsnat en verkouden te worden.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 mei 2021 at 08:40

  Zo fijn….
  Geen onderhoud om het continu te maaien ;-)

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.