Reizen & vrije tijd

Vakantie in eigen land | Tips voor een vakantie in Zeeland

13 mei 2021

zeeland vakantie tips vakantiehuis
Zeeland is misschien wel een van de vergeten provincies van Nederland.. Maar niet van de buitenlandse toeristen! Want normaal gesproken barst het er ieder jaar van de Belgische en Duitse toeristen die graag richting deze prachtige kustprovincie komen om heerlijk te vertoeven. Waarom eigenlijk? Wist je dat de provincie Zeeland gemiddeld de meeste zonuren van Nederland heeft? Wist je dat Zeeland de mooiste, schoonste en breedste stranden van Nederland heeft? De Duitsers en Belgen in ieder geval wel!, nu jij nog :) Maar Zeeland heeft nog veel meer te bieden, waarover je in dit artikel meer leest. Zo kom je alvast in de stemming voor als je in Zeeland vakantiehuis huren wilt!

‘Lees ook: Travel tip | Cuber Outdoor Suite.’

zeeland vakantie tips vakantiehuis

Wat heeft Zeeland te bieden?

De provincie Zeeland ligt vol met pittoreske dorpjes, kleine steden en prachtige landschappen. Bijna 20 dorpjes en steden hebben hier ook een beschermd stads- of dorpsgezicht; een ansichtkaartwaardig aanschouwen! De plaatsen Veere, Middelburg, Sluis, Vlissingen en Domburg zijn zeker de moeite waard van het bezoeken. Domburg heeft de titel Heilzame Zeebadplaats, Veere is dé badplaats van Zeeland, Sluis de historische vestingstad, Vlissingen het ‘Scheveningen van Zeeland’ en Middelburg het kleine Amsterdam van de provincie. Zoals je merkt is er dus voor iedereen wel wat; of je nu meer van de historie, het stadse of het strand bent. Houd je juist meer van water en watersport? Kijk dan eens in Veere, Domburg of Cadzand-bad voor een leuke accommodatie.

Maar ook plaatsen als Nisse en Zierikzee zijn de moeite waard om eens te bezoeken tijdens je vakantie in Zeeland. Zierikzee heeft met 500 monumenten een plaats in de top 10 van Nederlandse monumentensteden. Tot slot mag en bezoek aan het mooiste dorp van Nederland, Nisse, niet ontbreken met haar bloemendijk rondom en het gerestaureerde dorpsplein.

zeeland vakantie tips vakantiehuis zeeland vakantie tips vakantiehuis

De mosselfeesten

Jaarlijks keren de mosselfeesten weer terug. Logisch dat je als mosselliefhebber onbewust zin krijgt als je je vakantie doorbrengt aan de Zeeuwse kust! Komt vast door die heerlijke geuren die je neusgaten prikkelen wanneer je langs een mosseltentje loopt en liefhebbers van vis en zeevruchten zitten hier dan zeker op hun plek. Verser dan vers krijg je ze niet, want de vangst is vaak net geweest. Nu maar hopen dat de feesten dit jaar door kunnen gaan..

Vakantie vieren in Zeeland

Als je opzoek bent naar vakantiehuizen in Nederland, denk ik dat je begint of eindigt met Zeeland. Deze provincie is tijdens de vakantieperiodes niet eens stampvol, maar soms zelfs vrij rustig. Natuurlijk zal de drukte toenemen naarmate je dichter bij de kust komt, want de stranden van Zeeland zijn zeer bekend en zeker een van de mooiste van Nederland. Maar met een kustlijn van wel 650 kilometer kun je altijd wel een plekje vinden om ongestoord te genieten op het strand. Vertrek vanaf je vakantiehuisje richting het strand op de fiets of met de benenwagen.. Genieten maar!

–> Mocht jij nog leuke tips, to do’s en must sees in Zeeland willen delen, laat dan je reactie gerust achter onder dit artikel!

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 14 mei 2021 at 06:58

    Fijne tips om daar weer eens naar toe te gaan…
    Het is rustgevend ;-)

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.