Huis & interieur Lifestyle

Must read | Alles op z’n plek – Monica Leed

30 juni 2021

Alles op z'n plek - Monica Leed - boek - review - recensie
Als je mij een klein beetje kent, dan weet je dat ik heel erg blij word van een opgeruimd huis. Niet op de Marie Kondo manier waarbij alles vooral leeg moet zijn, maar een huis waarbij je mag zien dat er een gezin leeft maar waar wél alles een eigen plekje heeft en niet alles in het zicht hoeft te zijn. Toen afgelopen week dit boek binnenkwam was ik er dan ook direct nieuwsgierig naar of ik er nog nieuwe tips uit kon halen. En ja hoor, het kriebelt weer! Mocht je ook toe zijn aan een opgeruimd(er) huis, lees dan zeker verder voor deze boekentip ‘Alles op z’n plek’ van Monica Leed.

‘Lees ook: Home | Tips om je kledingkast op te ruimen.’

Alles op z'n plek - Monica Leed - boek - review - recensie

Alles op z’n plek – Monica Leed

“Wil jij ook een huis dat je in no time op kunt ruimen, met een vaste plek voor alle spullen, maar ook een mooi ingericht interieur dat je persoonlijke stijl reflecteert?

Alles op z’n plek is dé gids die het opruimen en organiseren van je huis combineert met styling. Professional organizer Monica Leed laat je met een geheel nieuwe blik naar je huis en spullen kijken. In dit boek deelt ze tips en tricks uit het vak en haar succesvolle methode om in drie stappen je ideale leefomgeving te creëren. De heldere stap-voor-stap-instructies, checklists en werkbladen nemen je volledig bij de hand en nodigen direct uit tot aanpakken.”

ISBN 9789023016533 | Becht Boeken | 160 pagina’s | €22,99 | bol.com

Alles op z'n plek - Monica Leed - boek - review - recensie

We hebben de afgelopen twee jaar in huis al meerdere opruim & opnieuw indelen sessies gehad, waardoor het huis al een heel stuk meer opgeruimd is en steeds fijner aanvoelt. Maar toch zijn er nog wat puntjes op de i die we voor ons uit bleven schuiven. Maar na het lezen van dit boek is het weer flink gaan kriebelen om het nu écht af te gaan maken en dat hoop ik deze zomer helemaal aan te kunnen gaan pakken.

De grootste verandering was misschien wel het kiezen van andere meubels hier en daar. Niet zozeer grotere meubels of méér meubels, maar wel meubels waar simpelweg meer ín kan. Zoals voor onszelf een iets verhoogd bed met 6 enorme lades eronder waardoor heel veel clutter opgeruimd kan worden en niet meer in het zicht ligt. En dat bepaalde spullen nu echt een vast plekje in huis hebben zodat je weet waar je moet zijn zonder te hoeven zoeken of ‘graaien’ in een la. Dat soort dingen. Heerlijk!

Hier en daar was ik ook al met het finetunen van het één en ander begonnen, maar dat werd telkens weer op pauze gezet want ‘het leven’ (lees: drukke periode met eigen bedrijf en gezinsleven, weinig energie wegens gebroken nachten etc.) terwijl het me juist energie gééft als een kamer of kast helemaal afgerond is qua organizen.

Door Alles op z’n plek van organizer Monica Leed (je kent haar misschien wel van haar website en Instagram Simply Spaced) heb ik dit project in ieder geval weer even naar de voorgrond geschoven met als doel elke twee weken één kamer volledig aan te pakken. Dan moet ik zo aan het eind van de zomer wel klaar zijn, denk ik.

In drie stappen naar een opgeruimd, georganiseerd en gestyled huis’ is echt een handboek dat niet alleen vol met tips en tricks omtrent opruimen staat, maar er staan ook handige checklists, een stappenplan en worksheets in waarmee je direct aan de slag kan. Verder richt ze de hoofdstukken per onderwerp in; van de keuken, slaapkamer, kledingkast, badkamer en woonkamer tot aan de kinderkamer, bergruimte en je (thuis)kantoor, maar ook hoe je je administratie/papierwerk, aandenkens en foto’s op orde krijgt.

Het is misschien niet het klusje waar je direct zin in hebt, maar als je eenmaal bezig bent en het resultaat ziet dan wil je in zeker dóór! Want, hoe lekker is het om alles op orde te hebben en voor het hele huis duidelijkheid te hebben waar alles te vinden is? Dat er ‘lucht’ in je huis komt en daardoor ook meer persoonlijkheid kan laten zien omdat er ruimte ontstaan is zodat persoonlijke en bijzondere items, zoals souvenirs, foto’s en dergelijke eyecatchers worden in plaats van wegvallen tussen de alledaagse rommeltjes in een overvolle ruimte.

Voor mij werkt het in ieder geval ook nog eens heel rustgevend als alles op orde is. Iets met ‘een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.’ Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Mieke
    Reply Mieke 4 juli 2021 at 09:59

    Lijkt me zo zalig om voor alles een vaste plek te hebben. Staan er ook tips in om je man dit aan te leren? 🙈😂

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 30 juni 2021 at 20:03

    Lijkt me héérlijkk zo’n opgeruimd huis!! Bij mij lukt het momenteel helemaaaaal niet meer met 4 lieve kleinkindjes die dagelijks over de vloer komen, met schoenen (klittenband) op de banken etc etc. Ik ben heel chaotisch, maar hou eigenlijk van lekker opgeruimd, maar kost me erg veel energie nu, want nieuwe meubels kopen, stel ik in deze situatie met kleine kinderen toch nog liever even uit.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.