Fashion

New in | polette bril met blauw licht filter

22 juni 2021

blauw licht filter bril van polette
Een bril met blauw licht filter is er eentje die perfect is voor achter een beeldscherm en kan je heel wat hoofdpijn schelen. Heel interessant! Ik mocht van polette zo’n computerbril op sterkte uitzoeken en vertel je er in dit artikel graag meer over. Én helemaal leuk: ik mag van polette ook drie keer (!) een complete bril op sterkte weggeven, om het een ander ook te laten ervaren :)

‘Lees ook: Digitale detox | Zó kom je van je smartphone verslaving af.’

blauw licht filter bril van polette

Hoe werkt een bril met blauw licht filter?

We zitten, mede door de wereldwijde pandemie, meer voor een beeldscherm dan ooit. Of het nu voor de volgende Zoom-meeting is of omdat we meer televisie zijn gaan kijken omdat we meer aan huis gebonden waren. Het maakt daarbij ook niet veel uit of het nu voor je smartphone, computer, laptop of televisie is, het blijkt uit onderzoek dat het blauwe licht dat hier vanaf komt net zoals direct zonlicht schadelijk is voor je ogen, een energieslurper is en het hangt zelfs samen met verschillende slaapklachten.

Met een zogenaamde computerbril, een bril met een blauw licht filter, heeft een beetje een gelig glas wat als een filter tegen het blauwe licht van je beeldscherm werkt en deze met zo’n 40% blokkeert. En dit merk je al snel in minder vermoeide ogen en minder hoofdpijn, zeker bij lange dagen met volle aandacht achter de PC, en je zal zelfs merken dat je gemakkelijker in slaap valt en beter doorslaapt als je deze bril tijdens je social-media-scroll-sessies voor het slapen gaan ophoudt.

Tipje: je kan zo’n blauw licht filter bril ook zónder een sterkte bestellen, zodat je als niet-brildrager alsnog kan profiteren van dit positieve effect.

blauw licht filter bril van polette

polette

Het is inmiddels al heel wat jaren geleden dat ik voor het eerst samenwerkte met brillenmerk polette (namelijk al in 2015!). Dit is een soort online opticien waar je terecht kan voor brillen, zonnebrillen en blauw licht filter brillen, zowel op sterkte als zonder sterkte. Omdat hierbij tussenpersonen tussen de fabrikant en klant worden verwijderd, scheelt dit flink in de kosten. Alle brillenglazen zijn krasbestendig, ontspiegeld en beschermd tegen UV400 en je kan voor een kleine meerprijs kiezen om je bril een blauw licht filter te geven of bijvoorbeeld je zonnebril te laten polariseren.

blauw licht filter bril van polette

Mijn nieuwe bril en zonnebril van polette

In dit artikel zie je twee verschillende brillen voorbij komen op de foto’s;

Maya Flower bril (vanaf €39,95) van acetaat waardoor deze heerlijk licht draagt en verder heeft hij een iets oversized montuur. De print kan je zien als een uitvergroot roze bloemenprint op een zwarte achtergrond, maar heeft ergens ook iets van een marmerlook. Ik heb deze bril op sterkte én met blauw licht filter en ik merk daar een heel groot verschil in met mijn normale computerbril zonder dit blauwlichtfilter. Heel erg fijn!

Chiavari zonnebril (vanaf €39,95) van acetaat met een duo-tone montuur: aan de onderkant een lichte goudtint en daarboven een bruine transparante tortoise-print met subtiele goudkleurige details. Het model heeft nét een klein beetje 70’s touch maar is vooral heel klassiek en kan eigenlijk bij iedere outfit en gelegenheid. Ik heb deze zonnebril met gepolariseerde glazen en dat merk je, hij is hierdoor enorm goed in het filteren van zonlicht en zorgt voor een heel helder en ‘rustig’ beeld. Zelfs bij heel laaghangende en felle zon!

blauw licht filter bril van polette

Winactie

In samenwerking met polette mag ik maar liefst 3 x een bril of zonnebril op sterkte weggeven, waarbij je zelf mag kiezen of je een blauw licht filter of polarisatie toe laat voegen als extra optie.

Wat moet je doen om kans te maken?
– Laat in een reactie onder dit artikel achter welke bril of zonnebril van polette je graag zou willen winnen. Ga je voor een klassiek montuur, of juist voor wat anders-dan-anders? Het aanbod is enorm, dus alvast veel plezier met uitzoeken!
– Natuurlijk zouden we het leuk vinden als je zowel polette als mij CurvaciousNL op Instagram wil volgen en de bijbehorende post liket en ook daar een reactie achterlaat :)

Good luck & enjoy your day!

Liefs,
Desirée

* Deze winactie loopt tot en met zondag 27 juni 2021, 23.59u. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Tess
  Reply Tess 26 juni 2021 at 23:20

  Wow wat een keuze, Yuan Brown, vind ik heel stijlvol. Echt een mooie zonnebril!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 juni 2021 at 23:42

  Wat een TOP actie die als geroepen komt….
  Moet al allang een comyerbril hebben want heb zoveel hoofdpijn en krijg slapeloosheid, pijn aan de ogen etc…. als ik veel te lang naar de pc kijk of ernaar gekeken heb…….
  De https://www.polette.com/nl/montelimar-brown.html is prachtig voor een speciale bril voor als ik naar de computer kijk…
  Heb er geen budget voor om een computer bril aan te schaffen want die brillen kosten een flink vermogen.
  Nooit geweten dat het veel goedkoper kon….
  Ik doe mee aan deze winactie en maar flink duimen draaien….

  Xoxo

 • Avatar van Wessel
  Reply Wessel 25 juni 2021 at 18:53

  Mijn vriendin heeft nog geen fijne zonnebril. Ik wel, wat resulteert in het feit dat zij op zonnige dagen haar lenzen draagt en mijn zonnebril inpikt om in de tuin te lezen! Dit heeft als resultaat dat we aan het eind van zo’n dag beiden met pijnlijke ogen zitten: zij van de lenzen, ik van het knijpen tegen de zon ;-) Mooie kans om haar te mogen verrassen met zo’n zonnebril op sterkte van Polette. De Carmen S. zou haar geweldig staan!

 • Avatar van Eveline
  Reply Eveline 25 juni 2021 at 14:31

  Wat leuk zeg. Ik wil echt al jaren een nieuwe bril maar het komt er telkens niet van. Ik heb wel het idee dat mijn zicht, sinds de bevalling van mijn tweede kindje, achteruit is gegaan dus ik moet mijn ogen binnenkort laten meten. Blauw licht lijkt mij heerlijk voor je ogen.. al dat staren naar mijn laptop met het thuiswerken of mijn computerbeeldscherm op kantoor is soms echt vermoeiend. Mulberry en Montélimar Brown lijken mij erg mooi. Love het als het een beetje op panterprint lijkt! :)

 • Avatar van Marianne Scholten
  Reply Marianne Scholten 25 juni 2021 at 13:42

  Wat een keus!
  Dat was flink zoeken en vergelijken. Maar ik denk dat ik voor een moderne vierkante gewone bril op sterkte ga, de Ling View! Ik ben benieuwd hoe hij zit en staat!

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 24 juni 2021 at 23:26

  Staat je heel goed deze bril, wat een keuze hebben ze. Bij mij is vaak het probleem dat een bril al gauw te groot is , want ik heb een vrij smal gezicht. Maar de Maya Flower zou ik ook graag eens willen proberen.Krijg gewoon zin in een nieuwe bril.

 • Avatar van Marian B
  Reply Marian B 24 juni 2021 at 20:47

  Die eerste die je op hebt is heel erg mooi! Ik kan wel een nieuwe bril gebruiken en een blauwlichtfilter lijkt me wel erg fijn. Welke bril kan ik nu nog niet zeggen hoor, zoveel keuze. Die knoop hak ik door als ik mocht winnen.

 • Avatar van Lotte
  Reply Lotte 24 juni 2021 at 18:25

  Ik heb mijn oog laten vallen op Finsbury grijs/transparant! Dat viel nog niet mee; wat een ruime keuze! Maar op deze manier zeker voor ieder wat wils! De filter tegen blauw licht ken ik nog niet en heb ik ook nog niet eerder in een bril gehad. Lijkt me heel erg fijn, omdat ik vaak hoofdpijn en extreem vermoeide ogen heb na een tijdje achter een beeldscherm zitten… Hopelijk gaat er zo (letterlijk en figuurlijk) een wereld voor mij open!

 • Avatar van Tiny Hurkens
  Reply Tiny Hurkens 24 juni 2021 at 10:00

  Maya Flower want al dat licht kunnen mijn ogen niet goed verdragen en jaren druppelen en smeren heeft ook niet veel gebracht

 • Avatar van Johan
  Reply Johan 23 juni 2021 at 23:50

  Ik zou voor de nº010 Black gaan als ik zou winnen!
  https://www.polette.com/nl/n-010-black.html

 • Avatar van Henri
  Reply Henri 23 juni 2021 at 23:49

  Na lang zoeken en twijfelen ben ik op de Wiley uitgekomen!
  https://www.polette.com/nl/wiley.html

 • Avatar van Nel
  Reply Nel 23 juni 2021 at 22:21

  Hoi, moeilijke keus. Maat ik ga voor de Chiavari zonnebril. Maak me blij.

 • Avatar van Corina Bezuijen
  Reply Corina Bezuijen 23 juni 2021 at 22:05

  Wat een keuze! Ik zou gaan voor de Berry Blue of Diaz Black. Ik ben pas in slaap gevallen op m’n bril, die nu dus een klein beetje uit z’n fatsoen is en niet meer goed om m’n hoofd heen sluit😬 Ik doe dan ook graag mee met deze winactie!

 • Avatar van ria
  Reply ria 23 juni 2021 at 20:30

  Hoi Desiree ik heb geen instagram, maar wil toch graag een poging wagen.
  Het lijkt me fantastisch zo’n mooie Chiavari zonnebril met gepolariseerde glazen te winnen.
  Dat geeft zo ’n rust aan je ogen ,zeker als je lenzen draagt.
  Helaas kan ik je dus niet liken, maar ben zeer trouwe volger van je for sure!!

 • Avatar van Yvonne W
  Reply Yvonne W 23 juni 2021 at 19:47

  Wat een pareltjes! En zo on-ein-dig veel! Van mijn huidige bril begint de kraswerende laag los te laten… toe aan vervanging dus! Ik vind de Muse in champagne prachtig; zoals Polette het zelf omschrijft: goddelijk! Van een blauw licht filter had ik nog niet eerder gehoord; wat een positieve opsteker! Zeker iets om te overwegen, want mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan voor een deel uit schermtijd en ’s avonds vind ik het heerlijk om voor het slapen gaan bezig te zijn op mijn telefoon, wat dan weer averechts werkt voor mijn broodnodige nachtrust…

 • Avatar van tamara roosen
  Reply tamara roosen 23 juni 2021 at 19:07

  https://www.polette.com/nl/n-020-grey.html. Mij maak je blij met deze bril :-) .

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 23 juni 2021 at 18:00

  De Yuan Brown vind ik erg leuk. Ik heb nog niet zolang een bril en heb daarddor me nog niet zo verdiept in een zonnebril op sterkte. Dus ik zou hier heel blij van worden,

 • Avatar van Cynthia
  Reply Cynthia 23 juni 2021 at 16:54

  Wauw, wat een bjoeties! Ik vind de Accapella black, Memphis black, Westwood en Millenium, ook in het zwart, erg mooi! Volg al langer op Facebook en zal op insta ook gaan volgen en delen. Hier ben ik als brildraagster erg blij mee!

 • Avatar van Hester
  Reply Hester 23 juni 2021 at 14:55

  Wat een mooie brillen! Het bloemenpatroon staat je super mooi! Ik heb geen idee welke ik zou willen winnen, ze zijn allemaal mooi en het is wel weer eens tijd voor iets nieuws!

 • Avatar van Mark
  Reply Mark 23 juni 2021 at 10:29

  Mijn vriendin heeft na de zwangerschappen veel last van haar contactlenzen. Zij kan deze een stuk minder goed verdragen dan voorheen. Erg vervelend! Hierdoor moet zij har bril meer dragen, welke eigenlijk niet meer op de juiste sterkte is… Een nieuw exemplaar zou dan ook een enorme verrassing voor haar zijn! De Cerge acetaat staat haar vast geweldig!

 • Avatar van Kim Coenen
  Reply Kim Coenen 23 juni 2021 at 09:00

  Wauwie!!! Die monturen zijn gaaf. Keuzestress… ik ben het meest verliefd op de Olivia Pink!!! <3 <3 <3

 • Avatar van Suus
  Reply Suus 23 juni 2021 at 07:38

  Wat een gave brillen! Ik ben vooral weg van de Cardi en ik waag graag een kansje. Ik volg jou en Polette via Instagram (Truusje26).

 • Avatar van Henk Meinderts
  Reply Henk Meinderts 23 juni 2021 at 06:42

  De Chess Black met speciale glazen doe ik graag voor mee. Ik ben afgekeurd en kan lichamelijk niet veel meer dus zit ik heel de dag achter de pc en tussendoor speel ik pokemon go op mijn telefoon. Ik heb veel plezier in wat ik doe maar ik moet af en toe verplicht even stoppen want dan wordt ik heel onrustig en overprikkeld en kan ik niet meer naar het scherm kijken.

 • Avatar van Imani Demaree
  Reply Imani Demaree 22 juni 2021 at 22:56

  Ik vind de Poppins gold echt prachtig! Ik doe zeer graag mee!

 • Avatar van Angelique Damsteeg
  Reply Angelique Damsteeg 22 juni 2021 at 22:12

  Leuk! Ik kende het merk niet maar wat een trendy monturen. Ik heb sinds kort een bril omdat ik in de apotheek veel achter de computer zit. Ik ben dus erg benieuwd naar deze speciale bril! Klinkt goed!

  Ik vind mocha purple erg mooi.

 • Avatar van Cobi
  Reply Cobi 22 juni 2021 at 21:45

  Ik zou voor eens iets heel anders dan mn klassieke bril gaan gewoon lekker anders

 • Avatar van Charmain
  Reply Charmain 22 juni 2021 at 20:18

  Ik was al een tijdje benieuwd of dat nou echt zou helpen bij lange computer dagen! Ik vind de Maya Flower echt geweldig, die zou ik dan graag willen heb en met het filter!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 22 juni 2021 at 20:09

  Wat een gave winactie! Sinds anderhalf jaar heb ik een blauw-licht-filter bril (zonder sterkte), en WAT.EEN.VERADEMING! Weg zijn de drukkende hoofdpijnklachten en migraine aanvallen, zelfs nu ik sinds vorig jaar al maart thuiswerk ten gevolge van Corona, en continue aan mijn computer gekluisterd zit. Ik doe dan ook graag met de actie mee voor de zonnebril, en dan met gepolariseerde glazen. Zal manlief blij mee zijn, want ik confisqueer nu zijn bril steeds (die heeft al van die fijne gepolariseerde glazen)! Ik zou voor hetzelfde model kiezen als je hier op hebt, de Chiavari: je hebt duidelijk de mooiste van de hele collectie gekozen! De combinatie van rechthoekigere glazen, met schildpadprintje die nét even wat aparter is door de twee kleuren. Gaaf!
  Ik heb geen Instagram, maar volg je al jaren trouw op Facebook en nu ook Polette! Wat een fijne selectie en prijsjes hebben zij zeg!

 • Avatar van Julia van Empel
  Reply Julia van Empel 22 juni 2021 at 19:23

  Ik doe graag mee voor mijn zoon van 12. Ik denk dat hij zou Ashton Black leuk vinden.

 • Avatar van Jacqueline van de Manakker
  Reply Jacqueline van de Manakker 22 juni 2021 at 18:59

  Wow te gek, ik heb een aantal jaren geleden lenzen laten implanteren en nu is een goede zonnebril heel belangrijk. Ik vind de Sierra echt prachtig, dus waag daar graag een kansje voor

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 22 juni 2021 at 18:16

  Dat is een fijne winactie. Ik kies de Chilling green met blauw filter (en kleine sterkte). Sinds thuiswerken bril op kleine sterkte genomen om mijn ogen rust te gunnen. Heel benieuwd of zo’n bril mijn ogen (en hoofd) meer rust geeft.

 • Avatar van Noortje
  Reply Noortje 22 juni 2021 at 17:45

  Zoveel keuze… En niet zomaar elk montuur past bij mijn smalle gezicht! Ik zou graag advies van Polette krijgen! De Maurice Clear lijkt mij wel erg mooi!

 • Avatar van Kelly Callemeijn
  Reply Kelly Callemeijn 22 juni 2021 at 15:54

  Ik heb chronische migraine en bril/lenzen dragend. Vooral in de zomer is dit een ramp omdat ik geen goede zonnebril bezit. Wat zou ik hier ontzetten blij van worden

 • Avatar van Laura van Bergen
  Reply Laura van Bergen 22 juni 2021 at 15:24

  Wauw! Zonnebrillen Ling Manting en Sandy Black!! Kan niet kiezen 🕶🕶🤭🌞🤞🤞 als het kan op sterkte, maar met lenzen ook dik ok!!

 • Avatar van An
  Reply An 22 juni 2021 at 14:35

  Deze past perfect bij mijn nieuw look (andere haarkleur, andere coupe, andere wenkbrauwen ) nu nog een ander montuur en mijn eigen kinderen herkennen me niet meer…….hahaha
  https://www.polette.com/nl/grazie-mille.html

 • Avatar van Lisette Kleiweg
  Reply Lisette Kleiweg 22 juni 2021 at 12:51

  Wat fijn lijkt me dat, de Griffith Red bril met blauwlicht filter zou mijn keuze zijn.

 • Avatar van Jet Tigchelaat
  Reply Jet Tigchelaat 22 juni 2021 at 12:49

  Ik ga voor de Monelimar Black, die jij ophebt. Hij is prachtig en het zou ook prachtig zijn als dat blauwe licht zorgt voor rust voor mijn ogen.

 • Avatar van Nency
  Reply Nency 22 juni 2021 at 12:26

  Wat een keus. Ik ga voor The Look Black

 • Avatar van Annie den Uijl - Oudshoorn
  Reply Annie den Uijl - Oudshoorn 22 juni 2021 at 12:00

  Wauw, dan ga ik voor de L.A. Clear.S , niet te opvallend, wel stoer!

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 22 juni 2021 at 11:51

  Ik ga graag voor een nieuwe “gewone” bril op sterkte met polarisatie. Mijn keuze is vooralsnog op dit exemplaar gevallen: https://www.polette.com/nl/distel-view-red.html. Maar het is moeilijk kiezen.

 • Avatar van Monique
  Reply Monique 22 juni 2021 at 11:32

  Ik zou een bril op sterkte met blauw licht filter goed kunnen gebruiken! Ik val op het eerste gezicht op n°16 pink maar weet dat ik een bril eerst moet opzetten om te weten of hij bij mij past!!

 • Avatar van Diny Gijsberts
  Reply Diny Gijsberts 22 juni 2021 at 11:12

  Maya Flower bril past perfect bij mijn karakter en bij mijn werk als kaderlid van het Regionale Platform FNV Noord-Limburg en de BLG groep van NLW in Venray ! Ik werk veel op mijn tablet .

 • Avatar van Linda Achterberg
  Reply Linda Achterberg 22 juni 2021 at 10:59

  Wat een mooiiie actie!Ik loot dollgraag mee! Ik heb alle brillen bekeken, maar OMG, er komt geen einde aan, wat een enorme keus!! Toch had ik een paar voorkeuren, maar uiteindelijk kies ik toch ook voor de CHIAVARI zonnebril!! als op foto, omdat ik deze erggg mooi en vrouwelijk! vindt staan en ook nog eens handig dat deze overal bij past en ik hou van klassieke look. En ik ga natuurlijk #polette zowel als #CurvaciousNL op Instagram volgen, bijbehorende posts LIKEN en duimen! En dit bericht openbaar DELEN op facebook.

 • Avatar van Marloes
  Reply Marloes 22 juni 2021 at 10:59

  Toffe winactie! Na jaren lang buitendienst nu veel achter de pc en dat is wennen! Ik zou deze bril perfect kunnen combineren met lenzen.. ik zou gaan voor de mayflower (sorry😎) past t beste bij m’n kleine gezicht 😊

 • Avatar van elisabeth maria martina
  Reply elisabeth maria martina 22 juni 2021 at 10:50

  https://www.polette.com/nl/faraday-silver.html
  een nieuwe bril daar ben ik wel weer aan toe, knijp mijn ogen weer dicht om goed beeld te krijgen

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.