Beauty

Foundation Friday | Bobbi Brown Skin Foundation Stick

18 juni 2021

Bobbi Brown Skin Foundation Stick review Cool Ivory
Het is misschien wel de meest gemakkelijke manier om foundation aan te brengen; een foundation in stickvorm waarmee je een aantal strepen op je gezicht zet die je vervolgens met een kwast blend. Jep, it’s that easy! Al een tijdje in gedachten om eens uit te proberen en nu maar eens besteld: de Bobbi Brown Skin Foundation Stick. In deze review leer je er alles over!

‘Lees ook: Beauty | De beste vegan foundation tips.’

Bobbi Brown Skin Foundation Stick review Cool Ivory

Bobbi Brown Skin Foundation Stick

De belofte

“Deze award-winnende foundation is ontworpen om er als huid uit te zien en aan te voelen en is geformuleerd met een unieke transparante basis. Hij werd professioneel gekalibreerd op je ondertoon om de teint in één eenvoudige stap te egaliseren en te corrigeren. Met een mix van verzachtende middelen zoals olijfextract en sheaboter, hydrateert de formule daar waar de huid droog is. Levert medium tot volledige dekking en is water-, transpiratie- en vochtbestendig.”

Ingrediënten

De basis van deze foundation stick is op een soort kokosextract, waaraan onder andere siliconen, bijenwas, shea boter, vitamine E en squalaan is toegevoegd. Uit deze ingrediëntenlijst kan je duidelijk halen dat het een wat meer voedende basis heeft en daardoor meer geschikt is voor mensen met een normale tot droge huid.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Bobbi Brown Skin Foundation Stick is verkrijgbaar in 43 kleuren, verdeeld in verschillende ondertonen en kost €44,50/9gram. Je kan hem bij Douglas en ICI Paris XL vinden, zowel in de winkels als online, en is verder ook te bestellen via bijvoorbeeld Wehkamp, de Bijenkorf  en Zalando en de Nederlandse Bobbi Brown webshop. Tip: het loont om even rond te kijken, want deze foundation is regelmatig in de aanbieding en dat scheelt zo 30%, zoals op dit moment bij Wehkamp waar ik hem zelf ook kocht :)

Bobbi Brown Skin Foundation Stick review Cool Ivory Bobbi Brown Skin Foundation Stick review Cool Ivory

Review

Als de temperatuur buiten omhooggaat en de luchtvochtigheid toeneemt, ben ik al snel geneigd naar een foundation die lekker snel goed op z’n plek zit en vooral ook goed blíjft zitten. Nou, dan zit je eigenlijk helemaal goed met de Bobbi Brown Skin Foundation Stick. Je brengt hem namelijk zo vanuit de huls op de (gereinigde en gehydrateerde) huid aan, werkt hem uit met een kwast of je vingertoppen en je bent klaar. Niet alleen heb je al heel snel een natuurlijk resultaat te pakken, ook blijft hij – na lichtjes afpoederen – de hele dag mooi op z’n plek. Zelfs als het van dat lekkere kleffe Hollandsche zomerweer is ;)

De foundation komt dus in een mooie glanzende zwarte stickvorm met een goudkleurig detail en witte merkopdruk. Heel klassiek en chique zonder teveel poespas. De foundation zit er best goed ‘geperst’ in en heeft redelijk wat pigment, waardoor je met een paar uitgewerkte ‘vegen’ al snel een mooie medium dekking kan krijgen. Eventueel hier en daar een tweede laagje voor meer dekking kán, maar persoonlijk vind ik dat net iets te cakey worden met deze foundation en bij teveel product krijgt het de neiging in rimpeltjes en lijntjes op te hogen.

Bobbi Brown Skin Foundation Stick review Cool Ivory Bobbi Brown Skin Foundation Stick review Cool Ivory

De finish van de foundation is redelijk neutraal en dus niet te glanzend of te mat en hij is redelijk neutraal van geur. Ik draag de Bobbi Brown Skin Foundation Stick in de kleur C-026 Cool Ivory en dat is voor nu in de lente/richting-de-zomer een goede kleurmatch. Voor een koele ondertoon vind ik hem persoonlijk wel wat aan de neutrale tot ‘gele’ kant, maar Bobbi Brown staat er dan ook wel om bekend meer in de gelige tintjes te zitten qua ondertoon.

Overall vind ik dit een heel erg mooie foundation die de huid in no time egaliseert en een mooie basis geeft voor de rest van je make-up. Hij blijft gedurende de dag heel mooi op z’n plek, ook op zomerse dagen. Wel is hij misschien net iets té dekkend of make-up-achtig voor ‘iedere dag’, maar het is zeker een aanrader voor lange werkdagen, wanneer je een feestje hebt etc.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 19 juni 2021 at 19:57

  Ziet er mooi uit! In eerste instantie dacht ik, dat kan niks zijn, maar ik ben enthousiast geworden na je review én je foto’s. Heel fijn vind ik die!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 juni 2021 at 13:42

   Dankjewel voor je compliment! Verrassend hoe soms een vooroordeel over een product door een review en foto’s met resultaat zó kan veranderen :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 juni 2021 at 06:54

  Fijne review.
  Ik ben dol op dit merk.
  Snap niet dat ik dut niet heb…..
  Moet er snel 1 kopen….

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 juni 2021 at 13:43

   Het is echt een aanrader, zeker als je een normale tot droge huid hebt. En yes, zeker een mooi merk!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.