Beauty

Korean beauty | Uniek collageen supplement getest

8 juni 2021

CHV SmartFilm Primine collageen supplement review/ervaring
Als #skincarejunkie ben ik altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van huidverbetering om over te kunnen schrijven en de laatste jaren is het duidelijk dat beauty van binnenuit een steeds grotere rol speelt. Natuurlijk speelt gezonde voeding hier een grote rol bij, maar ook zijn er steeds meer beauty supplementen op de markt. Zoals een collageen supplement om onder andere je huid te verstevigen en rimpeltjes en fijne lijntjes te verminderen. Zo ging ik de afgelopen maand aan de slag met de unieke CHV SmartFilm collageen ‘smeltblaadjes’, waar je in deze uitgebreide review alles over leest!

‘Lees ook: Skincare | De voordelen van het ingrediënt niacinamide voor je huid.’

CHV SmartFilm Primine collageen supplement review/ervaring

CHV SmartFilm collageen supplement

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat van nature in je lichaam voorkomt en onderdeel is van het bindweefsel. Het zorgt voor de stevigheid van je organen, zoals het grootste orgaan: je huid. Het wordt dus van nature door je lichaam aangemaakt, maar helaas neemt dit proces vanaf ons 25e levensjaar af met zo’n één tot twee procent per jaar.

Daarmee heb je gelijk de reden dat we vanaf deze leeftijd langzaamaan wat beginnen te merken aan huidveroudering, zoals een minder stevige huid/huidverslapping en het krijgen van rimpeltjes en fijne lijntjes. Maar collageen heeft ook een verstevigende werking op de nagels en ondersteunende werking voor gezonde haren.

En dat is waar je de natuur een handje kan helpen, door het collageen deels aan te vullen met bijvoorbeeld een collageen supplement zoals CHV SmartFilm van Primine.

Heel interessant is dat uit onderzoek is gebleken dat een collageen supplement in de vorm van een SmartFilm (smeltblaadje) ervoor zorgt dat het collageen via het mondslijmvlies wordt opgenomen. Dit zorgt voor een 92x hogere absorptie en opname in het lichaam in vergelijking met een collageencrème, waardoor dus minder hoge percentage werkzame stof nodig zijn om eenzelfde of zelfs groter resultaat te behalen.

Ingrediënten

In de CHV SmartFilm zit als werkzame bestanddelen een combinatie van collageen (48mg per film), vitamine C, elastine en hyaluronzuur. CHV SmartFilm maakt gebruik van gehydrolyseerde marinecollageen afkomstig van vis.

Collageen heeft een huidverstevigende werking en helpt om rimpels en fijne lijntjes op te vullen
Vitamine C is een sterke antioxidant met een herstellende werking en draagt bij aan een goede verhouding tussen collageen en elastine en het herstel van de weefsels
Elastine zorgt voor de veerkracht van weefsels en ondersteunt collageen bij het vasthouden van de elasticiteit van de huid
Hyaluronzuur helpt om de huid een flinke hydratatieboost te geven en zorgt dat de huid vocht beter vast kan houden.

Prijs en verkrijgbaarheid

Primine CHV SmartFilm collageen supplement is te koop via hun eigen webwinkel, maar is bijvoorbeeld ook te bestellen via bol.com. Eén pakje bevat een maandvoorraad van 30 films en kost €79,99. Goed om te weten: er is een geld-terug-regeling, dit product wordt gedistribueerd vanuit België en is goedgekeurd in de EU en door het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV).

Kortingscode

Met de code DESIREE15 krijg je 15% korting op je bestelling in de webshop en er worden geen verzendkosten in rekening gebracht :)

CHV SmartFilm Primine collageen supplement review/ervaring CHV SmartFilm Primine collageen supplement review/ervaring

Review

Ik heb in het verleden wel eens collageensupplementen in poedervorm geprobeerd en alhoewel ik na langer gebruik zeker iets leek te merken qua werking, was ik van de textuur geen fan. Het loste slecht op waardoor er korrel-/poedertextuur in een drankje achterbleef, had een beetje een muffig smaakje en helaas reageerde mijn maag er niet altijd even lekker op.

Toen ik een mail kreeg vanuit Primine, het bedrijf achter CHV SmartFilm, of ik hun collageen supplement wilde uitproberen in ruil voor een eerlijke review was ik direct nieuwsgierig. Niet alleen omdat het collageensupplement in een heel andere vorm dan normaal komt, maar ook omdat het een combinatie heeft met een aantal andere ingrediënten die elkaar versterken op het gebied van anti-age huidverbetering. Het is dus geen crème, geen pil, geen capsule of poeder in een stick, maar een soort van smeltblaadje/’film’ dat je in je wang plakt.

Hoe het werkt? Nadat je je volledige avondroutine erop hebt zitten en naar bed gaat, neem je een CHV SmartFilm uit de verpakking en deze breng je aan op de binnenkant van je wang. De smaak is fris – een combinatie van munt en iets citroen – waarna het smeltblaadje de werkzame stoffen aan je lichaam afgeeft en binnen een half uurtje vanzelf oplost. Ik heb het doosje naast mijn bed liggen en breng een film aan, smeer mijn handen in met handcrème en ga dan nog even wat lezen voordat ik in slaap val. Op deze manier zat het in no-time in mijn routine.

CHV SmartFilm Primine collageen supplement review/ervaring CHV SmartFilm Primine collageen supplement review/ervaring

Ik gebruik dit product nu zo’n maand en ben eigenlijk van mening dat je een supplement als deze eigenlijk wel twee á drie maanden moet gebruiken om een beoordeling te kunnen geven. Maar, ik maak hiervoor een uitzondering omdat ik simpelweg duidelijk verschil begin te merken. Zonder dat ik verder iets noemenswaardigs aan mijn skincare routine veranderd heb viel het volgende me op:

– normaal gesproken merk ik het goed aan mijn huid als de seizoenen wisselen, of het nu van warm naar koud of andersom is. Mijn huid is dan reactiever wat zich onder andere uit in sneller rode vlekken en ‘bultjes’ maar ook door redelijk droog te zijn, soms zelfs tot velletjes en jeuk. Daar heb ik nu met de overgang van het druilerige en frisse weer na de warme temperaturen van nu géén last van
– de roodheid in mijn huid lijkt een stuk meer egaal, waardoor ik merk dat ik minder foundation gebruik en ook af kan met een foundation met een lichte tot medium dekking
– mijn haren en nagels lijken nog wat sneller dan normaal te groeien (al kan dat wellicht ook door het warmere weer/seizoen komen..)
– maar duidelijk het grootste verschil zit hem in hoe mijn huid aanvoelt en eruitziet. Ik merk zelfs zo’n duidelijke verandering dat ik minder andere beautyproducten gebruik qua opbouw van serums en dergelijke omdat mijn huid duidelijk minder droog aanvoelt en minder ‘nodig’ heeft. Mijn huid voelt en oogt frisser, voelt meer ‘plump’ en heeft een mooie glow. Ondanks dat ik er gezond sceptisch instapte, ben ik dus aangenaam verrast en ik ben heel benieuwd of het nog meer zal brengen als ik het langer blijf gebruiken :)

–> Heb jij wel eens een collageen supplement geprobeerd? Zo ja, hoe is jouw ervaring? Of is het iets dat jou aanspreekt om eens uit te proberen?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Renske Dijk
  Reply Renske Dijk 29 september 2021 at 02:43

  En hoe was het na 3 maanden gebruik en gebruik je het nog steeds?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2021 at 11:46

   Hi Renske, ik merkte na drie maanden zéker een verschil in mijn huid (dit leek ‘voller’ en steviger te worden en vond het makkelijk op te nemen in mijn routine) maar.. moet ook eerlijk zeggen dat ik hierna moest stoppen met dit product omdat ik voor een samenwerking een collageen-aanmaak-bevorderende behandeling heb ondergaan. Ik kon er dus niet langer dan 3 maanden mee doorgaan, maar zal in de toekomst zeker een collageensupplement weer gaan gebruiken omdat ik zeker geloof in deze ‘skincare van binnenuit’.

 • Avatar van Kika
  Reply Kika 11 juni 2021 at 13:30

  Interessant artikel! Geef je ook een update na 3 maanden?? Ik ben er wel erg nieuwsgierig naar!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 juni 2021 at 14:33

   Yes, ga ik doen! Mocht ik het vergeten, remind me dan zeker :)

 • Avatar van Sels
  Reply Sels 8 juni 2021 at 21:52

  Top !

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.