Beauty

Foundation Friday | ILIA Super Serum Skin Tint

4 juni 2021

ILIA Super Serum Skin Tint review ST3 Balos
Een eerste kennismaking met dit merk en gelijk een heel erg mooie. Ik besloot de award-winning ILIA Super Serum Skin Tint aan te schaffen, vanwege de ingrediënten en het ‘all you need’-principe. ILIA Beauty is een organic, vegan en duurzaam beautymerk en dit product belooft veel goeds te doen voor een droge en vochtarme huid, met daarbij een lichte dekking én een hoge zonbescherming. In dit artikel lees je alle informatie en zie je voor- en nafoto’s en mijn uitgebreide review!

‘Lees ook: Skincare | Alles over niacinamide (vitamine B3).’

ILIA Super Serum Skin Tint review ST3 Balos ILIA Super Serum Skin Tint review ST3 Balos ILIA Super Serum Skin Tint review ST3 Balos

ILIA Super Serum Skin Tint

De belofte

“Met de nieuwe ILIA Super Serum Skin Tint blijft je huid eruit zien als huid, maar dan met alle extra’s die het nodig heeft. Dit is een foundation in de vorm van een serum, bomvol actieve en verzorgende ingrediënten zoals niacinamide, squalaan en hyaluronzuur. Daarnaast zit er een non-nano mineraal filter met SPF30 in, geeft het een soft blur effect op de huid met een stralende finish.”

Ingrediënten

Het ingrediëntenlijstje van de ILIA Super Serum Skin Tint maakt mij als #skincarejunkie heel erg blij. Géén olie, siliconen, geurstoffen of parfum en geen chemisch zonnefilter. Wat er wel in zit? Plantaardige squalaan, extract van shea boter, niacinamide, aloë vera, hyaluronzuur en bisabolol. En dat betekent dat het een heerlijk vochtinbrengend en voedend serum is, waar ook nog eens een subtiele dekking én een SPF30 aan toegevoegd is.

Niacinamide (vitamine B3) verbetert onder andere de huidtextuur en helpt de huid egaler te worden, squalaan voedt en beschermt de huid en verbetert de elasticiteit, hyaluronzuur geeft een flinke vochtboost, shea boter maakt een natuurlijk alternatief voor siliconen waardoor de foundation goed smeerbaar wordt en aan de huid hecht én heeft voedende en verzachtende eigenschappen en bisabolol is een ontstekingsremmend, helend en kalmerend ingrediënt.

Prijs en verkrijgbaarheid

De ILIA Super Serum Skin Tint is in 30 kleuren en verschillende ondertonen verkrijgbaar voor €51,00/30ml bij onder andere Cosmania, de Bijenkorf en Zalando.

ILIA Super Serum Skin Tint review ST3 Balos ILIA Super Serum Skin Tint review ST3 Balos

Review

Het was een beetje gokken welke kleur een goede match zou zijn, maar op de website van ILIA Beauty is een fijne shade finder te vinden en je kan zelfs een selfie insturen zodat ze kunnen helpen met een goede kleurmatch te maken. Zo kwam ik uit op ST3 Balos, een lichte kleur met een neutrale tot koele ondertoon. En dat blijkt een perfecte match te zijn voor de lente en zomer. Fijn!

De ILIA Super Serum Skin Tint komt in een flacon met pipetje, waardoor je de foundation goed kan doseren. Vanwege de iets dunnere textuur raad ik wel aan om het flesje voor gebruik goed te schudden en daarna zijn een paar druppels voldoende om een eerste laagje aan te kunnen brengen.

ILIA Super Serum Skin Tint review ST3 Balos ILIA Super Serum Skin Tint review ST3 Balos

Ik heb deze foundation op verschillende manieren uitgeprobeerd en – ondanks mijn droge huid wat normaal écht een skincare routine nodig heeft voordat ik een foundation mooi aan kan brengen – kwam ik erachter dat ik hem het mooist aan kan brengen op een fris gereinigde huid zónder iets anders erbij te gebruiken. Wel een beetje een mindfuck voor mij, maar het maakt het wel een perfect “all you need”-product, zoals ik al las op de website van ILIA (maar niet aan wilde geloven, want sceptisch enzo..) Je brengt met dit product dus echt in één handeling je huidverzorging, zonbescherming én foundation aan.

Met één laagje krijg je een lichte en subtiele dekking, maar je kan hem hier en daar plaatselijk al ‘kloppend’ met een vingertop opbouwen tot een medium dekking. De finish is heel natuurlijk en vooral heel erg dewy. Niet glitterig of make-upperig glanzend, maar echt dat gehydrateerde dewy dat ik persoonlijk heel mooi vind. Licht afpoederen, een beetje mascara en lippenbalsem en je bent good to go met een heel frisse en dagelijkse look.

Mijn huid reageert heel goed op de ingrediënten die erin zitten; droge plekjes worden gevoed, hij hoopt zich niet op in lijntjes en rimpeltjes en mijn huid voelt de hele dag door fris, comfortabel, zacht en soepel aan en het oogt net alsof ik niks op mijn huid heb. Maar dan toch duidelijk net even wat egaler en frisser :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Laura Meenhuis
  Reply Laura Meenhuis 4 juni 2021 at 08:44

  Wow! Heel erg mooi!! Vind je deze ook geschikt als je een iets gecombineerde huid hebt? (Alleen rond de neus iets meer glim)
  Groet, Laura

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juni 2021 at 12:02

   Hi Laura, ik ben bang dat hij dan misschien iets te ‘vol’ is qua textuur? Maar mocht je qua kleur in de buurt van mij zitten wil ik je wel een proefje sturen zodat je het eens kan testen? :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.