Huis & interieur

Bewuster leven | Kayori dekbedovertrek van Tencel

26 juni 2021

Kayori dekbedovertrek Tencel
Sinds een paar weken slapen wij onder een nieuw dekbedovertrek van Kayori dat van Tencel gemaakt is en we willen niet meer anders! Vanaf de eerste aai over de megazachte stof waren we al verknocht en zelfs met de tropische nachten onlangs was slapen een pretje. Ik vertel je heel graag meer over deze bijzondere stof met daarbij gelijk een heel mooie duurzame webshop tip én een fijne kortingscode :)

‘Lees ook: Bewuster leven | Duurzame tips die eenvoudig toe te passen zijn.’

Kayori dekbedovertrek Tencel

Kayori

“Het zijn de kleine dingen die er toe doen in het leven. Wij vergeten ze vaak, maar het zijn juist deze kleine dingen die een groot verschil maken in de wereld waarin we leven.”

‘Kayori’ is afgeleid van de Japanse wijsheid die ons leert het leven terug te brengen tot de kern en dat daarbij een stapje terug moeten doen een cadeautje kan zijn, zodat we weer volop kunnen genieten van alles om ons heen en kunnen accepteren wie we zijn.

Met Kayori is er een missie ontstaan om producten aan te bieden voor een bewuste levensstijl zonder compromissen. Het assortiment bestaat dan ook uit duurzame en verantwoorde producten van een hoge kwaliteit, waar je iedere dag volop van kan genieten. Er wordt zoveel mogelijk met natuurlijke materialen gewerkt, zoals katoen, linnen en zijde, waar je jarenlang plezier van zal hebben.

Goed om te weten: alles dat het Kayori-label draagt wordt geproduceerd en verwerkt volgens de strengste milieunormen, onder veilige en humane omstandigheden. Vanaf de boerderij met de grondstoffen tot aan de fabriek waar het verwerkt wordt tot in de winkel waar het verkocht wordt.

Per verkocht product doneert Kayori 2% aan goede doelen zoals Het Vergeten Kind, Stichting HandicapNL en Villa Max. Daarnaast zijn ze zeer betrokken bij sociale initiatieven om geld op te halen voor deze goede doelen en hebben ze ook met al hun toeleveranciers geregeld dat ze 2% van iedere factuur afstaan aan deze goede doelen. Zo kunnen krachten worden gebundeld om samen een verschil te maken. Mooi! ♥

Kayori dekbedovertrek Tencel

Verkrijgbaarheid

Kayori heeft een uitgebreid assortiment in bedtextiel zoals dekbedovertrekken, hoeslakens, plaids en spreien, badtextiel zoals handdoeken, hamamdoeken en badjassen, een lijn met interieurparfums en een zeep- en beautycollectie. De producten van Kayori zijn verkrijgbaar bij verschillende woon- en interieurwinkels en bij beddenspeciaalzaken zoals de Bijenkorf en Smuldertextiel. De beautyproducten en home fragrance zijn ook te vinden bij Parfumerie Douglas. Ook hebben ze een eigen prachtige brandstore in Venlo.

–> Klik hier voor de webwinkel van Kayori om het complete assortiment te bekijken.

Kortingscode Kayori

Vanwege mijn enthousiasme en de mooie samenwerking die ik met Kayori aan ben gegaan mag ik een mooie kortingscode met je delen. Met de code KAYxDesiree20 krijg je maar liefst 20% korting op je bestelling! Selecteer hiervoor in het bestelproces onder kopje ‘3. Betaalmethode’ het vakje, vul de kortingscode in en druk op de knop ‘Kortingsbon gebruiken’.

Kayori dekbedovertrek Tencel

De voordelen van een dekbedovertrek van Tencel

Als het op de materialen voor beddengoed aankomt ben ik sowieso een liefhebber van natuurlijke materialen, maar eerlijk is eerlijk: het bleef vaak toch bij katoen. Niks mis mee, maar er zijn natuurlijk veel meer mooie stoffen verkrijgbaar.

Zo ontving ik dit prachtige Kayori dekbedovertrek ‘Emi’ dat gemaakt is van Tencel. Tencel is de merknaam van de vezel lyocell en díe stof ken ik dan weer heel erg goed, want ik draag er – zeker in de zomermaanden – graag kleding van! Deze stof wordt gemaakt van hout, in de meeste gevallen van eucalyptusbomen, dat een duurzamer leven heeft en waarbij veel minder meststoffen, pesticides en water nodig is dan voor bijvoorbeeld katoen. Daarnaast wordt Tencel chloorvrij geproduceerd en dat maakt het volledig biologisch afbreekbaar.

De voordelen van deze specifieke stof zijn niet alleen te vinden in het verwerkingsproces, maar merk je ook tijdens het gebruik. De stof voelt heerlijk zacht aan, is absorberend en bacteriewerend maar is alsnog oersterk en kan daardoor jarenlang regelmatig gewassen en gebruikt worden. Nóg een voordeel van Tencel? De stof heeft een ventilerende werking waardoor het in de winter warm aanvoelt en in de zomer juist heerlijk koel. En dat hebben we met de tropische nachten de afgelopen periode goed kunnen merken. Een enorm verschil met zelfs een katoenen dekbedovertrek!

Wij proberen in huis steeds bewustere en meer duurzame keuzes te maken en ik merk dat er nog heel veel te leren en te ontdekken valt in dit proces. Heel interessant en ik vind het dan ook heel tof om steeds meer mooie shoppingadresjes in deze richting te ontdekken en met jou te mogen delen :)

Onze slaapkamer heeft met dit prachtige dekbedovertrek ineens een heel serene en luxe uitstraling gekregen, de stof is zó zacht.. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 juni 2021 at 07:27

  Zo mooi.
  Nooit geweten dat dit bestaat
  Ik zie prachtige spreien etc…….
  Fijne en zeer overzichtelijke webshop.

  Xoxo.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.