Beauty

Skincare | Aloë vera (de helende dorstlesser voor je huid)

27 juni 2021

pure aloe vera gebruiken tips
Aloë vera is een ingrediënt dat aan heel veel beautyproducten toe wordt gevoegd en dat snap ik wel. Het heeft namelijk heel mooie eigenschappen en voordelen voor je huid! Maar wist je dat je aloë vera ook heel erg goed puur, rechtstreeks uit het blad, kan gebruiken? In dit artikel ga ik graag wat dieper in op dit mooie beauty-ingrediënt dat voor bijna ieder huidtype gebruikt een mooie toevoeging kan zijn én laat ik zien hoe je de pure aloe vera gel uit het blad haalt.

‘Lees ook: Beauty tip | Dry-brushing voor een mooie huid.’

pure aloe vera gebruiken tips

Aloë Vera

Oorspronkelijk komt deze plant uit Arabië, tegenwoordig is het een geliefde kamerplant die in ieder tuincentrum te koop is. Het sap van deze cactusachtige plant wordt al eeuwenlang gebruikt bij verschillende gezondheids- en huidverzorgingsrituelen en is heel eenvoudig uit de plant te halen. Nadat je een steel bij de aanzet hebt afgebroken kan je deze opensnijden en de transparante gel is direct klaar om gebruikt te worden.

Aloë vera bevat antiseptische en ontstekingsremmende bestanddelen, zit daarnaast bomvol aminozuren, vetzuren, vitamines en mineralen en geeft de huid een enorme hydratatieboost. De pure gel wordt heel gemakkelijk door je huid opgenomen en trekt snel in en is daardoor heel eenvoudig toe te passen. Het wordt niet voor niks een ‘wonderplant’ genoemd.

pure aloe vera gebruiken tips

De voordelen van aloë vera voor je huid

Vanwege de natuurlijke bestanddelen heeft aloë vera een antiseptische werking, het stimuleert de celgroei, heeft een hydraterende en kalmerende werking, breekt dode huidcellen af en kan bijvoorbeeld ook littekens verminderen. Je kan de pure aloë vera gel dus op heel veel verschillende manieren inzetten en gebruiken bij onder andere:

– acne (jeugdpuistjes)
– directe verkoeling van oppervlakkige brandwonden
– verkoeling en genezing na zonnebrand
– tegen de jeuk van muggenbulten en brandnetelbulten
– blaren
– couperose
– eczeem
– als verkoeling van de huid na het ontharen
– als natuurlijke kalmering bij spierkramp
– als hydraterend haarmasker, kalmerend voor je hoofdhuid en zelfs als ‘gel’
– verminderen of voorkomen van striae.

pure aloe vera gebruiken tips

Hoe gebruik je pure aloë vera?

Het gebruik van pure aloë vera is eigenlijk heel simpel. Zorg dat de huid waarop je het aan wil brengen goed gereinigd is, breek een stengel van de plant af, snijd hier een klein stukje van af, haal de transparante gel eruit en smeer dit direct op de huid. That’s all! Heb je een grotere hoeveelheid nodig omdat je bijvoorbeeld een haarmasker wil maken, dan kan je er een mooie egale gel van maken met wat hulp van een staafmixer.

Mocht je het zonde vinden om je eigen aloë vera plant hiervoor ‘aan te moeten breken’ dan zit je met het concept van Dr. Green helemaal goed. Hier kan je namelijk mooie volle losse aloë vera bladeren vers uit hun eigen kwekerij kopen. Je kan kiezen voor 1 tot 3 losse bladeren, aloë vera stekjes of voor complete aloë vera planten in verschillende formaten.

Leuk weetje: in één aloë vera blad zit ongeveer 300ml pure aloë vera gel. Daar kan je dus wel even mee vooruit! Zo’n los blad is in de koelkast zo’n 4 weken houdbaar, dus perfect om tijdens de zomermaanden bij de hand te hebben om bijvoorbeeld zonnebrandjes direct te kunnen blussen :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rianne
  Reply Rianne 29 juni 2021 at 10:24

  Wat een mooi artikel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 juni 2021 at 10:47

   Dankjewel voor het compliment!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 27 juni 2021 at 17:47

  Dit komt erg goed van pas….
  Ik ga binnenkort zo een plant aanschaffen….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.