Beauty

Suncare | 6x Fijne crèmes met SPF30 voor het gezicht

1 juni 2021

fijne spf30 voor het gezicht
Nu dan eindelijk de lente écht begonnen lijkt te zijn, is het ook tijd om extra aandacht te besteden aan het beschermen van je huid tegen de zon. Laat ik voorop stellen dat de zon heerlijk en goed voor je is om vrolijk van te worden én vitamine D door op te doen, maar langer dan een kwartiertje onbeschermd in de zon kan je huid langdurig beschadigen, versnelt de huidveroudering en vergroot de kans op huidkanker. In dit artikel een aantal fijne crèmes met SPF30 voor het gezicht op een rij, voor ieder huidtype en ieder budget. Smeren maar!

‘Lees ook: Suncare | Alles dat je moet weten over zonbescherming.’

fijne spf30 voor het gezicht

Factor 15, 30 of 50?

De SPF (Sun Protection Factor), oftewel beschermingsfactor, op een product geeft aan hoeveel UV-B straling een crème kan reflecteren of absorberen. Verbrand je normaal gesproken na tien minuten door de zon, dan vermeerder je dit met een SPF15 zo’n 15 keer waardoor je dan dus 150 minuten in de zon kan blijven zonder te verbranden. Maar de conditie van je huid verschilt per keer, de zonkracht is per dag of moment een wisselende factor en zeker als je veel zweet, buiten sport, zwemt en tussendoor met een handdoek afdroogt kan je beter het zekere voor het onzekere nemen en je huid met minimaal SPF30 insmeren en dit – zeker wanneer je écht aan het zonnen bent – ieder uur herhalen.

Interessant weetje: Een SPF15 beschermt zo’n 93% tegen UV-B straling, een SPF30 zo’n 97% en een SPF50 zo’n 98%. Het verschil tussen een factor 30 en factor 50 is dus eigenlijk minimaal :)

fijne spf30 voor het gezicht

6x fijne crème met SPF30 voor het gezicht

Er zijn natuurlijk veel meer crèmes met SPF 30 voor het gezicht verkrijgbaar, maar ik heb bovenstaande selectie gemaakt omdat deze producten uit persoonlijke test geen witte waas achterlaten, geen traanogen geven, voor eigenlijk ieder huidtype geschikt zijn, mooie skincare ingrediënten bevatten én het ook nog eens goed doen onder make-up :)

Om je huid zo goed mogelijk te beschermen tegen de zon, kan je een crème met SPF30 voor het gezicht het beste iedere dag in je skincare routine opnemen. Even goed schudden voor gebruik en daarna aanbrengen als laatste stap van je ochtendroutine, maar vóórdat je eventueel make-up aanbrengt. Heb je een wat vetter huidtype dan kan een zonnecrème als deze je dagcrème vervangen, heb je een (zeer) droge huid dan kan je hem eventueel óver je dagcrème aanbrengen als extra verzorgend beschermlaagje.

fijne spf30 voor het gezicht

BioNike Defence Hydractive Urban Protection SPF30 40ml/€27,50
Deze parfumvrije crème is lichtgewicht en trekt daardoor snel in, laat geen witte waas of vettig laagje achter en maakt de huid zacht en soepel. Er zit onder andere probiotica, soja olie, vitamine E, rijstextract, hyaluronzuur en glycerine in. Naast zonbescherming biedt deze crème ook bescherming tegen luchtvervuiling en blauw licht.

fijne spf30 voor het gezicht

La Roche-Posay Hyalu B5 Aquagel SPF30 50ml/€29,45
Deze crème bevat een hypoallergeen zonnig maar fris parfum, heeft een luchtige geltextuur en trekt snel in, laat geen witte waas of vettig laagje achter en voelt heerlijk verkoelend aan. Er zit onder andere hyaluronzuur, vitamine B5, Vitamine E, kalmerend thermaal water en glycerine in. Naast zonbescherming biedt deze crème ook bescherming tegen luchtvervuiling en huidveroudering.

fijne spf30 voor het gezicht

C-ME Skincare UV Protector SPF30 45ml/€67,95
Deze crème is parfumvrij en echt wat voller/rijker van textuur waardoor hij perfect geschikt is voor de droge en rijpere/oudere huidjes die wel wat extra’s kunnen gebruiken. Er zit onder andere glycerine, vitamine E, zonnebloemolie en proteïne in, beschermt zowel tegen UV-A en UV-B straling, glycatieschade en tegen blauw licht (HEV) en tegen huidveroudering.

fijne spf30 voor het gezicht

Eau Thermale Avène Hydrance UV Light SPF30 40ml/€13,45
Deze crème heeft een heel subtiele en zachte geur, trekt snel in en laat de huid heerlijk zacht aanvoelen. Er zit onder andere kalmerend thermaal water, glycerine en squalaan in. Speciaal geformuleerd voor zelfs de meest gevoelige huidtypes.

fijne spf30 voor het gezicht

Mádara Plant Stem Cell age-defying face sunscreen SPF30 40ml/€29,00
Deze crème is parfumvrij, organic en van de producten uit dit rijtje degene die het meest doet voor je huid als het op de ingrediënten aankomt. Hij zit bomvol anti-oxidanten, pakt huidveroudering intensief aan en heeft een mooie lange-termijn-werking door ingrediënten als aloë vera sap, glycerine, drakenkop/dragonhead cel-extract (sterke antioxidant die pigmentvlekjes kan oplichten en beschermend werkt op de huid), druivenpitextract, hyaluronzuur, vitamine C en vitamine E. Deze crème heeft een bruine kleur, maar die versmelt transparant op je huid.

fijne spf30 voor het gezicht

Hawaiian Tropic Silk Hydration Air Soft Face SPF30 50ml/€10,79
Deze crème heeft een heerlijke tropische geur, heeft een luchtige textuur die snel intrekt en laat van alle producten uit dit rijtje de mooiste glow achter op de huid. Niet vettig of plakkerig, maar echt een prachtige en frisse dewy glow. Er zit onder andere vitamine E, panthenol, aloë vera, aminozuren en huidverbeterende plantenextracten in en hij beschermt tegen zowel UV-A als UV-B straling.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 3 juni 2021 at 15:26

  Ik ben echt heel benieuwd naar deze van La Roche-Posay! Ik heb een gecombineerde tot vette huid die hydratatie nodig heeft. De laatste tijd is mijn huid snel geïrriteerd door het dragen van een mondmasker. Zonnecrème kan snel te vet of te rijk zijn en blijft dan als een zware laag op mijn huid liggen. Benieuwd of deze beter is 😉

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 juni 2021 at 16:09

   Ik denk dat het wel eens een heel goede match kan zijn voor jouw huid op dit moment, fingers crossed! :)

 • Avatar van Zoë De Witte
  Reply Zoë De Witte 3 juni 2021 at 12:05

  Super tevreden over Madara. Ook fijn dat de crème je huid licht egaliseert.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 juni 2021 at 16:08

   Dat vind ik er ook zeker een pluspunt aan, nét dat kleine beetje extra :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.