Huis & interieur

Love it! | Zomer in je tuin met de kleurrijke Sundaville

15 juni 2021

Sundaville mandevilla onderhoud, tips
Ohhh, ik kan er zó enorm van genieten hoe één en ander samenkomt in de make-over van onze tuin! Helaas loopt niet alles helemaal volgens planning vanwege de lange levertijden van sommige items, maar ik wil jullie alvast een paar hoekjes in onze tuin laten zien waarbij de kleurrijke Sundaville tuinplanten de hoofdrol spelen. Een tip voor als je op zoek bent naar een redelijk makkelijke tuinplant en gelijk een tropisch tintje aan je tuin wil geven :)

‘Lees ook: Home | Interieur inspiratie voor een prachtige tuinkamer.’

Sundaville mandevilla onderhoud, tipsSundaville mandevilla onderhoud, tipsSundaville mandevilla onderhoud, tips

Sundaville

De Sundaville is het meest bekende merk van de mandevilla, een tuinplant die steeds populairder wordt. En dat snap ik wel! Het is van oorsprong een exotische klimheester uit Zuid-Amerika maar is in veel verschillende vormen verkrijgbaar, zoals een kuipplant en hangplant. Hij valt vooral op door de prachtige trompetvormige bloemen en is heel eenvoudig in onderhoud. Geef hem een plekje in de halfschaduw óf in de volle ochtend of avondzon, zorg voor een doorlatende bodem, geef hem in de zomer enkele keren per week een slok water zodat de aarde vochtig blijft en haal uitgebloeide bloemen er regelmatig uit. Op deze manier kan je vanaf maart/april tot aan de eerste vorst genieten van de prachtig gekleurde en heerlijk geurende bloemen. Let op: de plant is niet winterhard, dus heeft dan wat extra bescherming of een plekje in huis nodig om te overwinteren.

De mandevilla is als merknaam Sundaville en soms nog als dipladenia in het tuincentrum te vinden, maar ook te bestellen in veel verschillende kleuren en vormen via de webshop van Sundaville.

Sundaville mandevilla onderhoud, tips Sundaville mandevilla onderhoud, tips

De Sundaville in onze tuin

Ik vind deze bloeiende plant dus echt zo’n feel good gevoel geven en ben blij dat we hem in verschillende kleuren en vormen in onze tuin kunnen bewonderen. Zo hebben we hem als hanging baskets in het zachte Cream Pink, als kuipplantjes in het felgekleurde Pink en een prachtige XL piramide in de kleur Cream Pink.

Het hoekje samen met de Gardena ClickUp! bloembakken en het insectenhotel maakt een echte blikvanger in dit hoekje van de tuin dat anders nogal ‘donker’ kan ogen, maar mijn meest favoriete plekje is toch wel de prachtige piramide naast het appelboompje bij de loungebank. Heerlijk om in het ochtendzonnetje mijn koffie of matcha latte te drinken en de dag op te starten. Love it!

Binnenkort ga ik zeker nog meer van onze tuin laten zien, maar het is hiervoor nog wachten op de levering van een tof tuinmeubel en het aankleden van het geheel. Can’t wait :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 22 juni 2021 at 17:03

  Mooie bloemen!!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 juni 2021 at 13:34

  Prachtige plantensoort…
  Ik had er bij mijn vorige woning ook éé´n.
  Wil er nu ook 1 en ben er naar opzoek
  Wat een prachtige planten schalen.
  Ben zeer benieuwd wat…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.