Lifestyle

Health | Dit zijn de beste tips tegen snurken

2 juni 2021

tips tegen snurken
Er is in de nacht maar weinig zo vervelend als na het inslapen wakker worden door je eigen gesnurk of van een geïrriteerde partner die wakker wordt van jouw gesnurk.. Het verstoort de nachtrust die juist zo belangrijk is om vol energie aan een nieuwe dag te kunnen beginnen. In dit artikel lees je meer informatie over het ontstaan van snurken en de grootste oorzaken van snurken, maar vooral een aantal heel effectieve tips tegen snurken!

Hoe ontstaat snurken?

Tijdens het slapen ontspannen de spieren van de mond- en keelholte. Hierdoor zakken deze weefsels onder invloed van zwaartekracht naar achteren, waardoor  er tijdens het inademen plots veel lucht door een smallere luchtweg worden verplaatst. De weefsels gaan hierdoor trillen en zo ontstaat een snurkgeluid dat varieert van zachtjes brommen tot een harde stemtrilling dat wordt omschreven als ‘zagen’.

De grootste oorzaken van snurken

Rugslapers hebben de grootste kans op snurken en wordt gezien als de meest voorkomende oorzaak van snurken, omdat in deze houding de vernauwing van de mond- en keelholte het meest aanwezig is.

Overgewicht speelt een grote rol bij snurken, zeker wanneer er meer vetweefsel rond de hals en nek aanwezig is. Dit versterkt namelijk de vernauwing van de mond- en keelholte.

Leeftijd. Snurken komt meer voor bij oudere mensen. Zo snurkt ongeveer 30% van de volwassenen tot 60 jaar en loopt dit vanaf de leeftijd van 60 jaar al snel op tot zo’n 60% van de volwassenen. Dit komt door het verslappen van spieren en weefsels en het door ouderdom ontwikkelen van meer vetafzetting rond de hals en nek, dat beide bijdraagt aan het nauwer worden van de luchtweg.

Alcohol en roken hebben een negatief effect op snurken, omdat het een ontspannend effect heeft op de spieren waardoor deze (zeker bij rugslapers) makkelijker ineenzakken tijdens de slaap. Daarnaast hebben rokers vaker last van geïrriteerde slijmvliezen, wat de luchtweg vernauwt en de kans op snurken vergroot.

– Daarnaast speelt ook het geslacht mee. Zo snurkt ongeveer de helft van alle mannen tegenover zo’n kwart van alle vrouwen.

‘Lees ook: Health | 5 Tips voor een betere nachtrust.’

tips tegen snurken

De beste tips tegen snurken

Bezoek de huisarts

Laten we beginnen met de eerste tip, zeker wanneer je denkt dat er een onderliggend probleem kan spelen. Ga naar de huisarts! Er zijn namelijk enkele redenen waarom je wellicht meer kans hebt om te gaan snurken, denk hierbij aan een terugliggende onderkaak, een scheef neustussenschot, slaapapneu of vergrote keelamandelen. Hier kan je niet direct zelf iets aan veranderen, maar met behulp van een specialist, het laten maken van een anti-snurk bitje/snurkbeugel of een kleine ingreep kan hier de oorzaak wellicht al worden verholpen.

Een gezondere leefstijl

Het is misschien niet altijd de meest gemakkelijke optie, maar wel eentje die je voor een groot deel zelf in de hand hebt: werken aan een gezondere leefstijl. Denk hierbij aan minderen of stoppen met roken, minder alcohol drinken, meer bewegen en zorgen voor minder overgewicht.

tips tegen snurken (Snore Breaker anti-snurk band) tips tegen snurken (Snore Breaker anti-snurk band)

Anti-snurk band

In Nederland zijn er zo’n 6 miljoen mensen die snurken, waarbij 70% vooral last heeft van snurken in rugligging. Deze mensen kunnen heel effectief geholpen worden, door ze simpelweg niet meer op hun rug te laten slapen. En hier komt een product als de anti-snurk band van Snore-Breaker de hoek om kijken, dat speciaal is ontwikkeld voor rugsnurkers.

Het idee is heel simpel maar effectief en werkt al direct vanaf de eerste nacht. Aan de Snore-Breaker anti-snurk band zit een apparaatje vast dat – zodra je op je rug gaat liggen – door zachte vibraties je onderbewustzijn stimuleert om weer op je zij te draaien, nog vóórdat het snurken begint. Deze vibraties beginnen na 30 seconden rugligging en zullen in een afwisselend ritme worden afgegeven waardoor je onderbewustzijn het lichaam in een andere positie zal laten draaien. Eenmaal op je zij stopt de Snore-Breaker met vibreren. Kortom; bewezen effectieve positietherapie in een handig hulpmiddel tegen snurken.

De Snore-Breaker anti-snurk band is voor €99,00 verkrijgbaar en is een Nederlands product dat al meer dan 12 jaar bestaat en zijn effectiviteit bewezen heeft. Met de kortingscode CURVACIOUS15 krijg je tijdelijk 15% korting.

–> Mocht je nog een aanvullende tip willen delen voor andere mede-snurkers of ‘partners van’, dan mag je die natuurlijk altijd onder dit artikel achterlaten :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 2 juni 2021 at 07:30

    Interessant artikel…..
    Had een onderzoek laten doen en bij mij komt het door ziekte…

    Xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 3 juni 2021 at 10:35

      Wat enorm vervelend.. Sterkte!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.