Beauty

Personal | Mijn ervaring met traangootfillers #2 ( Q&A en het resultaat!)

5 juni 2021

traangootfillers ervaring YourFace Amsterdam
Ondanks dat er best een taboe is over het openlijk praten over en/of het laten uitvoeren van een cosmetische ingreep als een traangootbehandeling, is er duidelijk enorme interesse naar. Na het artikel over de wáárom ik deze behandeling wilde en het zetten van de eerste stap ga ik in dit tweede artikel over mijn ervaring met traangootfillers dieper in op de behandeling zelf, beantwoord ik jullie vragen én laat ik natuurlijk het resultaat aan je zien!

traangootfillers ervaring YourFace Amsterdam

Traangootbehandeling met fillers

Naarmate je ouder wordt veranderen lichaamsprocessen. Daardoor wordt bijvoorbeeld onze huid steeds slapper, ontstaan er rimpels en lijntjes, vertraagt het proces van celvernieuwing en neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in onze huid af. Hyaluronzuur zorgt voor de celregulatie en trekt water aan waardoor het zorgt voor een natuurlijke hydratatie van en volume in de huid. Niet alleen de hoeveelheid hyaluronzuur neemt af, ook het volume van botstructuren en vetweefselstructuren wordt minder waardoor het volume dát er zit minder goed ondersteund kan worden. Rondom de ogen zie je dit voornamelijk terug in wallen en donkere kringen die niet alleen door vermoeidheid, stress en een ongezonde leefstijl maar ook door huidveroudering een meer zichtbare kleur krijgen.

Door je wallen of traangootjes op te vullen wordt de huid onder de ogen verstevigd, opgevuld en gelift. Hierdoor verdwijnt de diepere traangoot, vermindert de donkere kleur van wallen en kringen en zie je er meer uitgerust uit.

traangootfillers ervaring YourFace Amsterdam

YourFACE | Dokter Maarten Façee Schaeffer

YourFACE Clinics is een kliniek met twee vestigingen, waarbij ik in Amsterdam ben geweest en ben behandeld door eigenaar en cosmetisch arts Maarten Façee Schaeffer. Hij ronde in 2011 succesvol de studie geneeskunde af, werkte vier jaar op de afdeling Orthopedie en begon in 2015 aan de officiële opleiding tot cosmetisch arts. In 2017 was hij één van de eerste officieel afgestudeerde cosmetisch artsen van Nederland en draagt daarmee de titel Cosmetisch arts KNMG. Hij is lid van NVCG en SOCG, draagt actief bij aan de ontwikkeling van de cosmetische geneeskunde, is BIG-geregistreerd arts en onderwijst als Aesthetic Clinical Trainer andere artsen in de nieuwste cosmetische technieken.

Door mijn gewaardeerde opgebouwde relaties in de beautywereld kreeg ik eind vorig jaar het aanbod om een traangootfillerbehandeling te ondergaan. Na de afwegingen zoals besproken in het vorige artikel en er goed over nagedacht te hebben besloot ik ervoor te gaan. Voor de duidelijkheid (en omdat ik graag transparant ben): ik werd dus niet door YourFACE of Dokter Maarten Façee Schaeffer zelf uitgenodigd, maar vanuit het bedrijf dat de producten voor esthetische behandelingen ontwikkelt: Merz Aesthetics. Een groot verschil om te vermelden, want er was zeker keuze uit een kliniek of arts.

Na het lezen over de achtergrond en ervaringen met zowel deze specifieke kliniek als de cosmetisch arts, was de keuze al snel gemaakt. We besloten een eerste intake in te plannen voor een kennismaking, het maken van voorfoto’s, het bespreken van de mogelijkheden qua behandeling en wat er aan resultaat behaald kon worden. Heel fijn dat deze mogelijkheid van een gratis intake er is zodat je er thuis nog rustig over na kan denken zonder dat je direct een eerste behandeling hebt staan. Zo’n intake is niet alleen fijn om al je vragen te kunnen stellen, maar ook om te kijken of er een ‘klik’ is en of er een goed gevoel is bij de betreffende arts. Iets dat voor mij ook zeker meespeelt bij het maken van een keuze als deze. Het feit dat Dokter Maarten Façee Schaeffer ook nog eens staat voor “less is more” als het op behandelingen aankomt, maakte de keuze helemaal duidelijk.

traangootfillers ervaring YourFace Amsterdam

Q&A | Antwoorden op jullie vragen over traangootfillers

Er kwamen heel veel vragen over deze filler-behandeling binnen. Ik zal de meest gestelde vragen hieronder beantwoorden. Let wel, ik kan natuurlijk alleen spreken uit persoonlijke ervaring bij deze specifieke kliniek en arts.

Doet de behandeling pijn?

Natuurlijk is dit afhankelijk van je eigen pijngrens, maar persoonlijk vond ik het goed te doen. Het eerste prikje voelt wat onprettig omdat er met een naald een (minuscuul) gaatje in de huid gemaakt wordt waar de canule (een stompe/afgeronde naald) doorheen moet, maar vanaf het moment dat de filler ingebracht wordt komt er ook een kleine hoeveelheid verdovend middel vrij waardoor het verloop van de behandeling prima te handelen is. Direct na de behandeling had ik twee rode plekjes bij de naaldingang en die waren na een uurtje al niet meer zichtbaar.

Als de verdoving uit begint te werken voelt het – als je aan je jukbeenderen komt – een beetje aan alsof dit beurs is, maar dat trekt met een paar daagjes weg zonder dat er blauwe plekken of iets bij komt kijken.

Hoe lang duurt de behandeling?

Daar kan ik heel kort over zijn: de behandeling zelf duurt nog geen kwartier.

Met welke filler ben je behandeld?

Ik ben behandeld met Belotero Balance® van Merz Aesthetics, dit is een filler op basis van hyaluronzuur. Deze filler is afbreekbaar en wordt volledig door het lichaam opgenomen. Het vult niet alleen het te behandelen gebied op, maar geeft ook vernieuwde hydratatie waardoor de huidkwaliteit verbetert.

Hoeveel kost een behandeling?

De prijs van een traangootbehandeling varieert per kliniek en de hoeveelheid product die wordt gebruikt. Bij YourFace is de prijs voor een behandeling met 1ml product €425.

Zitten er risico’s aan deze behandeling?

Er zitten zeker risico’s aan een behandeling als deze. Als je de behandeling zelf ondergaat of er filmpjes van op het internet van bekijkt, dan lijkt het zo eenvoudig. Maar het is een precisiewerkje waarbij de arts heel secuur in de juiste huidlaag moet werken om niet alleen het mooiste resultaat maar ook zo min mogelijk complicaties te krijgen. Daarom is het belangrijk om de juiste keuze voor een kliniek en een arts te maken, maar ook voor de werkwijze zelf. Zo heeft een traangootbehandeling met een (afgeronde) canule in plaats van meerdere prikjes met een naald minder risico’s op complicaties en bijwerkingen zoals blauwe plekken en zwellingen.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Het resultaat van een traangootbehandeling met Belotero Balance® blijft tussen de 6 en 12 maanden zichtbaar. Dit varieert per persoon en is afhankelijk van leeftijd, huidtype en houdt langer aan bij het naleven van een gezonde leefstijl en een goede verzorgingsroutine.

traangootfillers ervaring YourFace Amsterdam

Mijn ervaring met traangootfillers | Het resultaat!

De foto’s zijn qua belichting misschien niet heel erg charmant, maar je kan vanwege die belichting wel goed het verschil van het te behandelen gebied zien en wat de fillers als resultaat hebben.

Ik heb in december vorig jaar een intakegesprek gehad en heb daarna de tijd genomen om er goed over na te denken. Zoals je ziet op de datum onder de foto’s is de eerste behandeling op 18 februari dit jaar geweest en er werd toen in totaal 1ml (0,5ml per kant) aan fillers gebruikt. Omdat Dokter Maarten van het ‘less is more’-principe is, niet teveel in één keer wil behandelen en liever afwacht hoe de huid en het te behandelen gebied op de eerste hoeveelheid reageert, spraken we af om na een paar weken een tweede afspraak in te plannen voor een check-up en eventuele tweede behandeling. Dit vond plaats op 16 maart waarbij we hebben we besloten om er nog een klein beetje product bij te doen. Er kwam toen in totaal 0,5ml (0,25ml per kant) aan Belotero Balance® fillers bij. Zoals je op de foto’s ziet maakte dit als finishing touch wel echt hét verschil.

traangootfillers ervaring YourFace Amsterdam

Wow, wow, wow. Wát een resultaat! Van diepe traangoten en wallen die overduidelijk voor een vermoeide blik zorgden naar een frisse en open blik. Doordat het licht nu heel anders op dit gebied valt, zie je ook dat de donkere kleur van de wallen een stuk lichter is. Zeker als je bedenkt dat ik op de voorfoto concealer onder mijn ogen had en op de nafoto niet. Ik vind het bizar dat zo’n kleine hoeveelheid aan product zo’n groot verschil kan maken.

Zoals je kan begrijpen ben ik echt heel erg blij met dit resultaat en vooral hoe natuurlijk het oogt. Als je niet beter zou weten is er niet te zien dat ik ‘iets heb laten doen’. Het is echt die onderliggende holte die opgevuld is en de rimpeltjes, fijne lijntjes en huidstructuur blijven gewoon zichtbaar.

Het klinkt misschien raar om te zeggen; maar ik heb meerdere keren emotioneel voor de spiegel gestaan. Want ik zie weer echt mijzelf terug zonder dat die vermoeide blik de overhand heeft ♥

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks.

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Merz Aesthetitcs; PQC NN2968 APR21 PR.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Beautyclinic
  Reply Beautyclinic 23 december 2022 at 15:00

  Bedankt voor het delen van dit artikel! Het ziet er heel erg mooi uit en je ziet een groot verschil. Fijn dat het voor jou zo goed heeft uitgepakt.

  Met vriendelijke groet,

  Anne

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 december 2022 at 15:21

   Hi Anne, dankjewel voor je reactie! En ja: het was zeker een positieve ervaring en overweeg het zeker nog eens te laten doen. Fijne feestdagen!

 • Avatar van Manuela
  Reply Manuela 10 december 2022 at 22:08

  Oh wat een verschil zeg, heel erg mooi! Ik kan me voorstellen dat je hier erg blij mee was. Ik heb zelf ook een vermoeide blik door mijn wallen en als het voor langere tijd zo bleef dan zou ik dat ook zeker wel willen laten doen.
  Maar… ik zie in je meer recente artikelen de wallen die je hier had niet meer terug.

  Btw, super leuke blog heb je, zo fijn om over goede skincare te lezen.

 • Avatar van Angela
  Reply Angela 3 december 2022 at 21:02

  Helaas hier een wat mindere reactie, maar wel eerlijk: ik kwam door googlen op je site op een ander artikel en zag je profielfoto. Daar vielen me meteen de witte randen zeg maar ónder en aan de buitenzijde van waar je wallen zaten op. Ik dacht meteen te zien dat hier filler zat, dus ik ben op je site gaan zoeken of je daar eens iets over hebt geschreven. Zo kwam ik bij dit artikel uit. Het lijkt of het product te ondiep is gezet en wellicht te overvuld. Er zijn helaas weinig artsen die deze behandeling goed uitvoeren; de meeste artsen vullen daarom liever het jukbeen en de slapen op om holle wallen te verminderen.

  Sorry, maar ik wil het je toch meegeven dat het duidelijk zichtbaar is 😌

  Voor een volledig beeld en transparantie naar de lezer: heb je toevallig ook een wenkbrauwlift erbij gehad? Dat maakt je blik natuurlijk ook meer uitgeslapen. Je wenkbrauwen staan meer omhoog namelijk en de afstand van je bovenste ooglid tot je wenkbrauw is groter.

  Verder buiten de zijkanten onder je oog wel heel mooi dat de diepte langs je neus weg is, dat is zeker goed gelukt! En je openere blik is ook erg mooi!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 december 2022 at 09:56

   Bedankt voor je uitgebreide reactie, maar voor de duidelijkheid: er is verder geen wenkbrauwlift of iets anders gedaan, hooguit de wenkbrauwhaartjes net even anders geborsteld die dag :) Inmiddels is de traangootfiller alweer zo’n anderhalf jaar geleden en uitgewerkt, maar zou het zó weer eens doen want ik vond zelf het resultaat, de wakkere blik en minder ‘diepte’ in de wallen heel mooi.

 • Avatar van Bo
  Reply Bo 20 oktober 2021 at 23:36

  Hoi! Bedankt voor het delen van je ervaring. Ik ben fotograaf en ik zie een duidelijk verschil in belichtingen tussen before & after waardoor je ogen frisser ogen aan de binnenkant. Op die manier kan je het effect echt niet zien. Zou je dit kunnen toelichten?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 oktober 2021 at 16:03

   Hallo Bo, de foto’s zijn op dezelfde locatie op precies dezelfde plek onder dezelfde lamp gemaakt. Natuurlijk heeft de daglichtinval en stand van het hoofd ook een invloed al is ook dit geprobeerd zoveel mogelijk hetzelfde te krijgen, maar er is verder dus niks aan bewerkt of gemanipuleerd. Juist niet, want ik ben graag open en eerlijk in mijn werk. Er is dus verder geen toelichting en duidelijk een verschil in diepte van het huidoppervlak op dit gebied te zien.

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 5 juni 2021 at 19:24

  Op de eerste foto’s zie je het verschil echt heel goed! Mooi, zou ik ook wel willen. Maar de prijs houdt me tegen.

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 5 juni 2021 at 14:37

  Het is fijn dat iedereen dat zelf mag beslissen. En ik ben vast een beetje blind voor wat anderen aan zichzelf ‘schoonheidsfoutjes’ vinden. Want heel eerlijk: ik zie het verschil niet zo erg… Wel de foto net na de behandeling, je ziet dat er ‘iets’ aan de hand is. Maar je normale voor- en na-foto? Je ziet er op beide foto’s picobello uit.
  Maar! Het gaat ook om jouw gevoel. Niet om wat andere denken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juni 2021 at 12:00

   Ik denk inderdaad dat dat het ook meer is, je eigen gevoel. Mooi gezegd wel :)

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 5 juni 2021 at 08:09

  Wauw ziet er heel goed uit, echt een groot verschil en zo’n frisse blik geeft het! 😊

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juni 2021 at 12:01

   Echt he? Ik ben er dan ook heel blij mee! :D

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 juni 2021 at 07:45

  Jeetje wat is het verschil erg goed te zien…..
  Ik had gedacht dat het veel duurder zou zijn….
  Ben erover aan het nadenken…
  Maar eerst wil ik de overbeharing laten verdwijnen onder de kin.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juni 2021 at 12:01

   Ik kan me voorstellen dat je erover nadenkt, het is toch een stap om te doen maar mocht je het eens laten doen dan hoop ik dat je er net zo blij mee zal zijn!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.