Eten & drinken

Summer food | 5 smaakvolle vlees tips voor op de BBQ

3 juni 2021

vlees tips BBQ barbecue vlees tips
Nu de zon zich volop laat zien en de temperaturen omhoog gaan, is de barbecue weer uit de schuur! Een smaakvolle BBQ staat of valt al met de keuze voor de gerechten die je gaat bereiden. Je hebt de keuze uit allerlei soorten groenten, vis en bijgerechten, maar vaak onmisbaar is toch wel een goed stuk vlees. Zeker wanneer je kiest voor een mooie kwaliteit en de juiste grilltechniek kan dat een ware smaaksensatie zijn. Bijvoorbeeld picanha als vleessoort die op de barbecue is bereid erg lekker smaakt. Het is een staartstuk dat ideaal is om lekker langzaam te garen. In dit artikel staan een aantal lekkere vlees tips voor het bereiden van een heerlijke BBQ-maaltijd!

‘Lees ook: Food | Broodje pulled salmon van de BBQ.’

vlees tips BBQ barbecue vlees tips

Verrassende vlees tips voor op de BBQ

Picanha

Picanha is een stuk rundvlees dat slagers staartstuk noemen. Dat komt omdat het vlees is dat zich onder de staart bevindt en een verlengstuk is van de platte bil. Als je dit vlees op de barbecue bereidt dan hoef je alleen maar zout en peper te gebruiken. Het is niet nodig om er extra kruiden aan toe te voegen.

Angus burger

Het is altijd leuk om speciale stukken vlees te bereiden op de barbecue, maar de gewone hamburger kan ook bijzonder smaakvol zijn. Vooral als je de keuze maakt voor een Angus burger die de smaak heeft van gerijpt rundvlees. Bak deze hamburger als een biefstuk door de binnenkant rosé te houden.

Ribfingers

Ribfingers bestaat uit rundvlees dat uitgesneden wordt uit spareribs. Het is vlees dat perfect is om langzaam te laten garen op de barbecue. Een ideale barbecueparty voorziet in een mix van verschillende soorten stukken vlees. Ribfingers passen dan ook perfect bij een Angus burger en picanha.

Tomahawk steak

Wil je groots uitpakken met de barbecue dan is het aan te raden om een tomahawk steak te bereiden. Dit is een groot stuk vlees met been en een hele rib dat er door het wegsnijden van het vet bij het lange bot zonder bereiding er al om te smullen uitziet. Een grote eter kan het stuk vlees alleen op eten, maar voor minder grote eters geldt dat delen ideaal is.

Brisket

Brisket is vlees dat je niet zomaar in de doorsnee supermarkt tegenkomt. Voor brisket kopen hoef je echter niet stad en land af te zoeken, want het is online te bestellen. Het is vlees dat voor de bereiding op de barbecue wel wat uitdaging met zich meebrengt. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat brisket langzaam gaart, daarmee voorkom je dat het vlees droog wordt. Het is toch de bedoeling om er een mals en juicy stuk vlees van te maken :)

–> Heeft bij jou de barbecue al aangestaan? Wat is jouw favoriete BBQ-gerecht?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 juni 2021 at 14:53

  Goed artikel.
  Wat een prachtige stukken vlees….
  Denk erover eens zoiets te gaan kopen….
  Ze zullen wel geen vlees op bestelling dat het thuisbezorgd wordt leveren…
  Ik krijg weer zin om mijn elektrische barbeque aan te doen.
  Ja zeker dat ik hem allang al aangehad had.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.