Beauty

Foundation Friday | Bourjois Healthy Mix BB Cream

23 juli 2021

Bourjois Healthy Mix BB Cream review ervaring
Soms wil je gewoon nét dat kleine beetje extra om je huid te hydrateren, te laten stralen en iets te egaliseren. Daarvoor zit je met deze Bourjois Healthy Mix BB Cream helemaal goed! Een luchtig en verzorgend product met een lichte dekking, perfect voor deze zomerse periode. In deze review lees je er alles over.

‘Lees ook: Make-up | Vegan foundation tips.’

Bourjois Healthy Mix BB Cream review ervaring

Bourjois Healthy Mix BB Cream

De belofte

“Een anti-vermoeidheid BB crème die de huid en onvolkomenheden van de huid perfect egaliseert. Geeft tot wel 24 uur hydratatie aan de huid en verrijkt met vitamines die de tekenen van vermoeidheid helpen verminderen. Hydrateert als een huidverzorging, dekt als een foundation en laat de huid ademen alsof er geen product op de huid zit.”

Ingrediënten

De Bourjois Healthy Mix BB Cream levert naast een lichte dekking ook nog een fijn setje aan verzorgende ingrediënten voor je huid. Denk aan glycerine, vitamine C, panthenol (vitamine B5), retinol (vitamine A) en vitamine E. Zo heb je een directe hydratatieboost bij het aanbrengen én een stukje huidverbetering op de langere termijn. Win-win!

Prijs en verkrijgbaarheid

De Bourjois Healthy Mix BB Cream is verkrijgbaar voor €14,99/30ml bij onder andere parfumerie Douglas, Wehkamp en bol.com. Eén nadeel: er zijn maar drie verschillende kleuren verkrijgbaar, dus het is hopen dat jouw match daar precies tussen zit..

Bourjois Healthy Mix BB Cream review ervaring

Review

De Bourjois Healthy Mix BB Cream komt in een opvallend rode verpakking, waardoor deze zeker opvalt tussen de rest van je make-up. De tube heeft een zilverkleurige draaidop met daaronder een ‘tuutje’ waardoor je makkelijk kan doseren. Aangezien de textuur iets dunner is, is het aan te raden de foundation vooraf goed te schudden en niet te hard in de tube te knijpen. De geur van de BB cream is lekker fris en iets citrus-achtig, maar niet te overheersend.

Bourjois Healthy Mix BB Cream review ervaring Bourjois Healthy Mix BB Cream review ervaring Bourjois Healthy Mix BB Cream review ervaring

Ik draag de kleur 01 Light en die is precies goed op dit moment! Niet te donker of te licht en ook mooi neutraal qua ondertoon. De dekking van de Bourjois Healthy Mix BB Cream is licht en op te bouwen tot medium. Hierdoor egaliseert het roodheid en vlekken op een natuurlijke manier en blijven sproetjes en dergelijke gewoon zichtbaar. Voor het bedekken van een puistje of wallen kan je een losse concealer gebruiken. Qua finish is deze foundation wederom heel natuurlijk; niet te glanzend, maar hij geeft zeker een mooie glow aan de huid mee.

In de omschrijving van deze BB Cream staat dat het qua huidgevoel moet lijken alsof je niks draagt. Het voelt inderdaad meer aan alsof je net een serum hebt aangebracht in plaats van een make-upproduct en dat vind ik persoonlijk heel prettig. Deze BB cream trekt verder niet in lijntjes en blijft na lichtjes afpoederen ook nog eens mooi zitten gedurende de dag. Overall zeker een fijn product voor de zomerdagen, al zit er geen zonbescherming in en moet je er dus wel een crème met SPF onder dragen als je het zonnetje in gaat :)

–> Gebruik jij in de zomermaanden liever een BB cream of draag je ook dan graag een gewone foundation? Welke is jouw favoriet met warmer weer?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ilona
  Reply Ilona 13 april 2022 at 14:55

  Ik zocht een bb cream voor een nét wat frissere uitstraling, heb deze gelijk besteld na jouw review!

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 25 juli 2021 at 19:49

  Mooie dekking en toch ziet het eruit alsof je “puur natuur” bent . Heel mooi

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 23 juli 2021 at 21:27

  Ziet er erg mooi uit, prachtig bij jou! Zelf draag ik altijd foundation, maar het is het proberen waard, als de goede match er inderdaad bij zit. Ja die kleur tube is mooi, springt eruit. Verfrissend anders. Lijkt me wel lekker het gevoel met deze BB cream dat je niks op hebt.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 juli 2021 at 16:55

  Mooi en goed dekkend.
  Jammer dat het teinten.
  Dus niet voor mij.
  Jammer dat dit te koop is in veel te weinig teinten.
  Interessant is de vitaminemix…..
  Fijn merk dat ik al jarenlang ken.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.