Huis & interieur

Home | Droogbloemen als duurzaam alternatief voor een boeket

26 juli 2021

droogbloemen tips trends 2021 Flowerfeast
Droogbloemen hadden tot niet eens zo heel erg lang geleden een stoffig imago, maar het is de laatste paar jaar niet meer weg te denken. En ook in 2021 blijven droogboeketten en gedroogde bloemen in veel verschillende vormen in de trendlijsten staan. Ze zijn een aanwinst voor het interieur en maken een duurzaam alternatief voor een boeket verse bloemen. Je kan er ook nog eens heel veel kanten mee op. In dit artikel lees je een aantal leuke tips en tricks om droogbloemen in je interieur terug te laten komen.

Originele tips om je interieur op te fleuren met droogbloemen

Tegenwoordig zijn droogbloemen een echte aanwinst in elk interieur, helemaal als je er je creativiteit op los laat. Zo staat een lange pampas-pluim in een smalle designvaas heel chique in een modern interieur. Maar ook door droogbloemen te combineren met foto’s kun je alle kanten op, zeker als je van accessoires met een knipoog houdt. Neem bijvoorbeeld een portretfoto van iemand en schik met allerlei verschillende droogbloemen een fleurig kapsel. Op die manier maak je echt iets bijzonders van een huis, tuin en keuken portret. Maar gewoon een leuk vaasje met droogbloemen op tafel is natuurlijk altijd een vrolijk gezicht. De specialisten in droogbloemen van Flowerfeast delen graag nog drie leuke tips om je huis op te fleuren met droogbloemen, zodat je ziet dat het echt helemaal hip en happening is.

droogbloemen tips trends 2021 Flowerfeast droogbloemen tips trends 2021 Flowerfeast droogbloemen tips trends 2021 Flowerfeast droogbloemen tips trends 2021 Flowerfeast droogbloemen tips trends 2021 Flowerfeast

Zelf bloemen drogen

Het is eigenlijk zonde dat een mooie bos bloemen snel verwelkt en in de prullenbak verdwijnt. Zeker als je die bos ruikers van een speciaal iemand of ter gelegenheid van een speciaal moment hebt gekregen. Gelukkig kun je er veel langer van genieten als je ze droogt.

Het zelf drogen van bloemen is eigenlijk vrij eenvoudig. Haal de bos bloemen uit elkaar en hang de bloemen ondersteboven in een donkere en droge ruimte. Zorg dat de kelder, schuur, zolder of gangkast goed geventileerd is en de bloemen vrij hangen. Na een week of zes zijn de bloemen gedroogd en kun je ze weer tot de oorspronkelijke bos schikken. Tip; om de bloemen beter te beschermen spuit je er een nevel haarlak overheen.

‘Lees ook: Home | Welke vorm eettafel past mooi in je interieur?’

droogbloemen tips trends 2021 Flowerfeast droogbloemen tips trends 2021 Flowerfeast

Fantasie met flowers!

Met een beetje fantasie kun je helemaal losgaan met droogbloemen. Neem een stukje steekschuim en maak er een miniatuurtuintje van. Koop in de speelgoedwinkel kleine plastic kippen, geitjes, hekjes en een boerinnetje voor een leuk boerenthema, of ga voor een meer natuurlijk effect.. Wat je maar mooi vindt en bij je interieur aansluit. Glazen stolp eroverheen en je hebt iets unieks waar jong en oud voor langere tijd plezier aan beleeft.

Of neem bijvoorbeeld een foto van een lege vaas en snij een gleufje op de plek waar normaal gesproken het gat zit. Steek hier droogbloemen in zodat de stelen aan de achterkant van de foto zitten. Strak inlijsten en er groeien echte droogbloemen uit een gefotografeerde vaas. Ook leuk om weg te geven als origineel cadeau!

droogbloemen tips trends 2021 Flowerfeast droogbloemen tips trends 2021 Flowerfeast

Geen vaas nodig

Droogbloemen hebben uiteraard geen water nodig en daardoor kun je er van alles mee doen zonder dat ze verwelken. Zoek een mooie grillige boomstam in het bos en boor er kleine gaatjes in. Omwikkel de steel van de droogbloemen met een groen ijzerdraadje en steek de bloemen in de gaatjes. Je kan natuurlijk ook gaatjes boren in een zwerfkei, baksteen of metalen vierkante metalen buis en je hebt in no time een leuke DIY met droogbloemen als eyecatcher in je interieur.

–> Ben jij ook zo’n fan van droogbloemen? Hoe heb jij ze in je huis staan, klassiek in een vaas of meer op een speelse manier?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 26 juli 2021 at 20:53

    Fijne en zeer goede tips om droogbloemen in het interieur toe te voegen….

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.