Beauty

Foundation Friday | elf Camo CC Crème (IT Cosmetics CC Cream dupe?)

9 juli 2021

elf camo cc crème review camouflage Fair 120 (IT Cosmetics CC Cream dupe)
Sinds de lancering van de elf Camo CC Crème wordt deze vergeleken met de bekende en geliefde IT Cosmetics CC Cream. En dat snap ik wel! Ook deze budgetvariant belooft een goede dekking, roodheid te neutraliseren, een natuurlijke finish te geven en bevat óók een aantal mooie skincare ingrediënten. Zoals je begrijpt: daar was ik heel benieuwd naar. Je leest er alles over in deze uitgebreide review!

‘Lees ook: Make-up | Met deze foundation tips doe je nooit meer een miskoop!’

elf camo cc crème review camouflage Fair 120 (IT Cosmetics CC Cream dupe)

elf Camo CC Crème

De belofte

“Gooi uw basisfoundation maar in de prullenbak! Deze Camo CC Cream van e.l.f. is het enige product dat u nodig heeft voor een natuurlijk ogende teint mét volledige dekking. Deze ideale multifunctionele crème bevat peptiden en niacinamide die erom bekend staan dat ze de huid plumpen, hydrateren en gladder doen ogen en bovendien met SPF beschermen. Verrijkt met huidvriendelijk collageen.”

Vrij vertaald vanaf de Engelse e.l.f. (eyes, lips, face) website is dit een medium-to-full coverage foundation die kleurcorrigerend werkt en een SPF30 heeft. Vanwege de huidverzorgende ingrediënten wordt het een multi-tasking product genoemd dat op de lange termijn positieve effecten heeft op de huid.

Ingrediënten

De ingrediëntenlijst ziet er zeker veelbelovend uit! Het is een foundation op water en siliconenbasis waaraan kleurpigmenten, een zonbescherming SPF30 en onder andere vitamine E, hyaluronzuur, niacinamide, panthenol, collageen, koolzaadolie, glycerine, peptiden en verschillende plantenextracten zijn toegevoegd. Altijd fijn wanneer een make-upproduct óók mooie voordelen voor de huid heeft!

Goed om te weten: de elf Camo CC Crème is vegan en cruelty free.

Prijs en verkrijgbaarheid

De elf Camo CC Crème is verkrijgbaar in 20 kleuren en is in Nederland onder andere bij Parfumerie Douglas te koop voor €15,00/30g.

elf camo cc crème review camouflage Fair 120 (IT Cosmetics CC Cream dupe) elf camo cc crème review camouflage Fair 120 (IT Cosmetics CC Cream dupe)

Review

Deze elf Camo CC Crème komt in een slanke tube met een pompje, waarvan een deel transparant is zodat je goed kan zien hoeveel product er nog in de verpakking zit. Door het pompje is het product goed te doseren en werkt het heel hygiënisch. De geur is redelijk neutraal/geurloos en de textuur is wat aan de dikkere kant.

Ik heb de elf Camo CC Crème in de kleur Fair 120, die voor nu eigenlijk net iets te licht is. Maar niks wat ik met een beetje bronzer niet kan verbloemen en daarnaast is de volgende tint in de rij weer nét iets te donker voor me. Blijft lastig om online een perfecte match te maken, zeker wanneer je huid door de eerste zonnestralen nét iets een tintje gekregen heeft.

elf camo cc crème review camouflage Fair 120 (IT Cosmetics CC Cream dupe) elf camo cc crème review camouflage Fair 120 (IT Cosmetics CC Cream dupe) elf camo cc crème review camouflage Fair 120 (IT Cosmetics CC Cream dupe)

Op de verpakking wordt aangeraden 1-2 pompjes te gebruiken, maar geloof me: met één pompje heb je voldoende product voor een heel mooi laagje foundation dat al een heel goede dekking geeft. De dekking is inderdaad zéker medium tot volledig. Vroeger zou ik dit heel mooi gevonden hebben, voor nu vind ik hem iets te dekkend. Zoals je ziet kan ik er bijna m’n wenkbrauwen mee laten verdwijnen! Mijn tip? Zorg dat je huid goed gehydrateerd is met je favoriete moisturizer en breng wanneer je huid nog iets ‘vochtig’ van de crème is de foundation aan met je vingers. Op deze manier krijg je er het meest natuurlijke resultaat uit met alsnog een medium dekking. Qua dekking betreft vind ik hem dus duidelijk net even meer dekkend dan de IT Cosmetics CC Cream, al moet ik eerlijk zeggen dat ik daarvan de Illumination-variant heb en niet de originele (even deze note, om de juiste vergelijking te kunnen maken).

Qua huidgevoel vind ik de variant van IT Cosmetics net even wat soepeler, zachter en frisser aanvoelen en daardoor iets meer geschikt voor mijn drogere huid. De elf Camo CC Crème is wat stugger qua textuur en dat zal het waarschijnlijk met normale tot vettere huidtypes weer iets prettiger doen :)

Gedurende de dag draagt deze foundation heel prettig; mijn huid voelt comfortabel aan en wordt naarmate de dag verstrijkt niet droog of trekkerig. Ook doet de elf Camo CC Crème het heel goed met op z’n plek te blijven. Hooguit rondom de neus vervaagt hij lichtjes, maar verder zit deze foundation er prima op totdat je hem verwijdert, zeker wanneer je hem heel lichtjes afpoedert.

Overall vind ik dit helemaal geen verkeerde dupe van de gehypte IT Cosmetics CC Cream en ik snap dat deze vergelijking veel gemaakt wordt. De verpakking lijkt op elkaar, ze bevatten beide huidverbeterende ingrediënten, de dekking is aan de hogere kant en ze hebben een SPF30. Maar voor mij blijft de variant van IT Cosmetics toch nét even een stukje beter qua huidgevoel, hogere percentages werkzame stoffen en een iets meer glowy finish.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Saliha
  Reply Saliha 22 juni 2023 at 19:47

  Geen idee welke kleur ik zou nemen. Ik denk eraan de fair 100 te nemen alleen ben ik bang dat deze wat te licht gaat zijn . Iemand die kan helpen?

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 19 juli 2021 at 20:11

  Oh prachtige dekking, ik houd daar van! Heb zelf veel pigmentvlekjes.

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 12 juli 2021 at 09:37

  Oh hier was ik benieuwd naar! Met mijn gemengde tot vette huid is de originele It Cosmetics CC cream iets te glanzend in de zomer. Deze dupe lijkt me dus wel interessant om te testen! Zeker voor deze prijs 😉
  Ik weet nu in elk geval dat 120 te licht gaat zijn, deze leek me in eerste instantie goed te matchen 🙈

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 juli 2021 at 14:17

   Dat scheelt je qua kleur weer een miskoop in ieder geval ;) Hopelijk is een tintje hoger de perfecte match!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.