Beauty

Foundation Friday | Estée Lauder Double Wear Nude

2 juli 2021

Estée Lauder Double Wear Nude water fresh foundation review
Ben je fan van de longwearing kwaliteiten van de bestselling Estée Lauder Double Wear foundation, maar die formule net even te droog en/of de dekking ervan te intens vinden.. Dan zou je deze Estée Lauder Double Wear Nude (water fesh makeup) variant eens kunnen proberen. In deze review lees je alles over deze foundation die zeker een aanrader is voor de zomermaanden!

‘Lees ook: Curly Girl Methode | Resultaat wavy 2b/2c krullen.’

Estée Lauder Double Wear Nude water fresh foundation review

Estée Lauder Double Wear Nude Water Fresh foundation

De belofte

“Een foundation voor dé ultieme nudelook met een optimale bescherming en 24-uurs-dekking. Zo licht als water. Deze vloeibare, langhoudende make-up is zo licht dat het net voelt alsof u niets draagt. Het volgt als het ware de bewegingen van uw gezicht. De huid ziet er fris, natuurlijk, gezond uit en heeft een egale teint.

De formule bevat SPF30 en antioxidanten die uw huid op de achtergrond beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals uv-straling en vrije radicalen. Het biedt vanaf de eerste dag een langdurige hydratatie dankzij een vochtcomplex op basis van extracten van rode vruchten, waaronder watermeloen, lycheezaad en appel.”

Ingrediënten

Deze foundation is er eentje op basis van water en siliconen waaraan kleurpigmenten en onder andere glycerine, lychee-, appel- en algenextract, hyaluronzuur, sojaproteïne en vitamine E is toegevoegd. Een mooie combinatie van verzorgende, beschermende en hydraterende ingrediënten met een shot antioxidanten die voor ieder huidtype geschikt moet zijn. Good to know: deze foundation bevat geen oliën, is parfumvrij en er is een zonbescherming van SPF30 aan toegevoegd.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Estée Lauder Double Wear Nude foundation is verkrijgbaar in 14 kleuren met verschillende ondertonen voor €49,00/30ml. Je kan deze foundation vinden bij Parfumerie Douglas, bol.com en bij Wehkamp. Bij deze laatste webshop kocht ik hem zelf in de perfecte kleur met 40% korting. Tipje! :)

Estée Lauder Double Wear Nude water fresh foundation review Estée Lauder Double Wear Nude water fresh foundation review

Review

Deze Estée Lauder Bouble Wear Nude foundation komt in bijna exact dezelfde verpakking als de klassieke Double Wear foundation, alleen is deze flacon net even wat hoger en smaller. De vierkante vorm, het matte glas en de goudkleurige dop maken het zeker een chique toevoeging op je badkamerplankje. En net als het origineel, komt deze variant ook zónder pompje. Eerlijk? Als je zo’n €50,- uitgeeft aan een foundation mag je verwachten dat je niet nog een los pompje aan moet schaffen.. Dat vind ik een groot nadeel, want zonder pompje zit je met een best groot ‘gat’ waar de foundation uitkomt en dat werkt – zeker met zo’n dunne foundation – best even tricky.

Ik draag deze foundation in de kleur 1C1 Cool Bone, een héél erg goede match met mijn huid op dit moment. Niet te donker of te licht en ook mooi neutraal zonder te geel/warm of roze/koel te zijn. Mooi! Ook de finish is heel natuurlijk zonder te mat/droog of te glanzend te zijn. Het oogt eigenlijk zoals in de omschrijving als een tweede huid :)

Estée Lauder Double Wear Nude water fresh foundation review Estée Lauder Double Wear Nude water fresh foundation review

De textuur van deze foundation is zeker watery. Je moet hem goed schudden voor gebruik en daarna heel voorzichtig zijn met het flesje, omdat je anders al snel teveel product uit de flacon hebt gehaald. Die vloeibare formule zorgt er wel voor dat hij aanvoelt en uitsmeert als een serum; lekker fris! Eén laagje geeft een natuurlijke lichte tot medium dekking. Maar hij is op te bouwen tot een volle medium dekking, zonder dat het resultaat cakey of onnatuurlijk wordt. Droogtelijntjes en rimpeltjes worden er niet door geaccentueerd waardoor deze variant voor de drogere huidjes duidelijk een betere match is dan de klassieke Estée Lauder Double Wear foundation.

Je voelt deze foundation eigenlijk amper op je huid zitten, hij neutraliseert de huid mooi en blijft de hele dag op z’n plek. Yes: een longwearing en natuurlijke foundation maakt de Estée Lauder Double Wear Nude een perfect alternatief voor de warme zomermaanden!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 4 juli 2021 at 16:25

  Deze is natuurlijker dan die ik tot voor kort gebruikte (maximum cover van estee lauder) Mooi resultaat!!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 juli 2021 at 09:08

  Fijn merk deze gaat op mijn wishlist 👌🏽

  Xoxo

 • Avatar van Ling
  Reply Ling 2 juli 2021 at 20:31

  Staat je heel mooi!

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 2 juli 2021 at 08:34

  Heel mooi, ga deze zeker een keer proberen! 😊

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.